Pleje af Goldfish - Aquarium Tanks, filtre og FødevarerPleje af Goldfish - Aquarium Tanks, filtre og Fødevarer

Mange mennesker tror, ​​at guldfisk er gode kæledyr for nogen, der ikke ønsker at investere meget i pleje og har ingen interesse i at eje et kæledyr i en længere periode. Både levetiden for din guldfisk og niveauet for fastgørelse dannet mellem jer to afhænge af, hvor meget opmærksomhed du giver, og uanset om du kender de rigtige måder for, hvordan man passer det. Guldfisk er ikke nødvendigvis kortvarig. I virkeligheden, hvis passet ordentligt, kan de leve i et årti eller endda meget længere (en blev rapporteret at have levet i 43 år!). Lær at tage sig af guldfisk at sikre, at din har en langt og lykkeligt liv.

 1. Tanken. Ingen fisk skål! Selv hvis du holder bare en guldfisk, en stor tank er afgørende i dine bestræbelser på at levere en høj livskvalitet. Mange mennesker blot købe en fishbowl, men mens der kan synes som en æstetisk hjem fra vores perspektiv, det er virkelig dårlig til at holde guldfisk sund. Ikke alene kan de nemt vokser en fishbowl, men de kræver også deres ilt at komme ind i vandet fra overfladen. Derfor stort areal er afgørende for lykke og sundhed i din guldfisk. En skål, der tilspidser nær toppen vil ikke tilvejebringe den samme iltning som en tank med sin store overfladeareal. Plus, ville du nødt til at udskifte vandet i din skål hver eneste dag for at give den med en gæstfri og sundt miljø.
 2. . Størrelse Guldfisk starte små, men vokse til at være temmelig store - selv en fod lang - Hvis du passer godt på dem. Mange førstegangs-brugere køber en lille tank eller skål til at huse deres guldfisk, blot for at opdage, at de har brug for at fortsætte med at købe stadig større udskiftning tanke. Det er langt mere økonomisk for dig at købe en stor nok tank ved starten. En generel regel er at tilvejebringe en 20- til 30-gallon tank til dit kæledyr fisk, og tilføje mindst 10 gallon til denne mængde for hver yderligere guldfisk du måske tilføje. De vokser sig store, udskiller en masse affald og behov plads til at svømme for at være lykkelig, som bør komme som nogen overraskelse!
 3. Betydningen af en hætte. Goldfish har været kendt til at springe ud af udækkede akvarier. Købe en hætte til din tank er en nem måde at undgå denne katastrofe, og giver samtidig en platform for belysning.
 4. Light. Sats på lysstofrør i stedet for glødelamper sort. Du vil spare på el og dit lys vil give mindre varme. Hold belysning på ca. 10 timer hver dag.
 5. Gravel gulv. Grus er det bedste valg som gulvet i dine guldfisk tanke af flere grunde. Først og fremmest, vil det ikke påvirke pH i vandet, som andre stoffer som koral kan (mere på pH nedenfor). For det andet, grus giver en fremragende overflade, som gode bakterier kan vokse - bakterier, der arbejder for at nedbryde de skadelige affald elementer produceret i din tank.
 6. Vand. Så længe du tjekke med din lokale dyrehandel for at sikre vand fra hanen er sikkert til brug i en tank, kan du holde sig til postevand i hele dit guldfisk liv. De fleste postevand har neutral pH (på en skala fra 0-14, er det normalt en 7 eller bare lidt højere). Goldfish trives i neutrale pH-niveauer (specifikt 7,2-7,6 pH). De er relativt stærke fisk i forhold til andre former, idet de kan overleve i vand, hvis pH er mindre end optimal, men da deres optimale pH er så nemt at opnå, bør du ikke behøver at bekymre dig om det. I de første måneder af en tank, før økologi inden din tank har etableret sig, bør du jævnligt tjekke din vand pH ved hjælp af en test kit, der sikrer, at pH-værdien hverken stiger eller falder betydeligt. Hvis pH-værdien af ​​dine vand forandringer uønsket (ofte vand pH vil gradvist vokse mere sure), kan du købe buffere på din lokale dyrehandel for at bekæmpe problemet.
 7. Tilføjelse og udskiftning af vand. Lad hanen køre i omkring et minut, før indsamle det i en container. Lad postevand sidde for en hel dag, før du tilføjer det til en tank; denne overgangsperiode hjælper med at fjerne klor fra vandet, og sikrer også, at den når den samme temperatur som tanken vand. Ammoniak og andre affaldsprodukter opbygge temmelig hurtigt i et akvarium, så du skal sikre dig du har tank-filtrene til at holde op generel akvarium vedligeholdelse.

  Dit filtreringssystem skal hjælpe med at holde vandkvaliteten meget godt for det meste, men du skal også udføre en delvis vandudskiftning hver uge eller to. For at gøre dette, skal du bruge en hævert og forsøge at suge ud af affald og yucky materiale, der er indsamlet i grus (uden faktisk suger grus ud af tanken). I processen forsøger at suge op omkring en fjerdedel af vandet, og derefter erstatte det med den klargjorte ledningsvand beskrevet i det foregående trin.
 8. Filter. Guldfisk producerer en masse affald, og affald (sammen med uspist mad og rådnende planter) fører til stigende ammoniak niveauer i din tank. Ammoniak er giftigt for guldfisk og skal holdes på det lavest mulige niveau. For at gøre dette, er du nødt til at fremme udviklingen af ​​gode bakterier i din tank og investere i en tilstrækkelig filtreringssystem. Hvis du bruger de bedste filtreringssystemer, vil du gøre begge på en gang. Filtre skal også vedligeholdes og filterelementer skal regelmæssigt udskiftes for at give ledelsen fortsat affald i din tank, så sørg for at følge vedligeholdelsesinstruktioner. Prøv at erstatte filterelementer i flere trin for, i stedet for på én gang, for at gøre overgange så glat som muligt for din guldfisk i et akvarium. Filtre skal skiftes en gang om måneden. Bruge den samme test kit tidligere nævnt at kontrollere ammoniak og nitrit niveauer i din tank.
 9. Så hvad slags filter er det rigtige for din tank? Pleje af Goldfish - Aquarium Tanks, filtre og Fødevarer
  Der er tre overordnede typer af filter: kemiske, mekaniske og biologiske. Og for at komplicere tingene, har du også mulighed for interne filtre eller eksterne virksomheder.

  • Biologisk filtrering. Anyplace hvor gode bakterier vokser kan blive en biologisk filter i din tank. Hvad mener vi med gode bakterier? Specifikt, nitrosomonas og nitrobacter. Nitrosomonas fik giftig ammoniak til nitrit, som er lidt mindre toksisk. Hvis processen endte der ville biologisk filtrering være af ringe hjælp, men heldigvis har vi nitrobacter at omdanne nitrit til den ikke-toksiske nitrat.
  • Kemiske filtre (såsom aktiveret carbon) er placeret inden filtreringssystemer til at fjerne ammoniak og andre giftstoffer fra vandet.
  • Mekaniske filtre er stærke sugende filtre, der fysisk fjerne affald, overskydende fødevarer og andre materialer, der forårsager toksiner at udvikle sig i første omgang. Mekaniske filtre væsentlige tage sig af uhyre overbygning disse søde lille guldfisk er i stand til at udskille.

  For en lille tank (20 gallon) og kun en guldfisk, kan du bruge en bundfilter, der fremmer den biologiske filtrering gennem din grus. Det undergravel Systemet øger iltningen gennem din grus seng, så gode bakterier til at blomstre der. Det ene problem med undergravel filtre er, at mens gode bakterier trives, affaldsmaterialet blot samler i bunden af ​​din tank, dreje til slam.

  På grund af ophobning af affald-sagen og den relative vanskeligheden ved at oprette en undergravel filter, anbefaler jeg at bruge en piggyback filter i stedet for mindre tanke. Det er relativt lille, hænger ud over siden af ​​din tank, kører stille og roligt og kan levere alle tre filtreringsmetoder - kemiske, biologiske og mekaniske - i én kompakt pakke.

  Jo større din tank og jo flere af guldfisk, skal den mere kraftfulde din eksterne filter være. Canister filtre, en mere kraftfuld fætter til piggyback, indeholder også alle tre af de ovennævnte typer, og vil arbejde udmærket for de større akvarier med en eller flere guldfisk.

 10. Fish Food. Den naturlige kost guldfisk omfatter både kød og vegetabilsk materiale. Som en stolt ny ejer, er det bedst at holde sig til den emballerede guldfisk mad, snarere end at forsøge at skabe en kost for dem fra bunden. Feed din fisk små mængder flere gange om dagen. Hvis de ikke kan spise størstedelen af ​​det inden for 5 minutter, derefter melet var for stor.

  Tal med dyrehandel om små supplerende godbidder til lejlighedsvis leverer. Disse godbidder kan omfatte små orme, ærter, lidt salat eller insektlarver. Husk at kun give en meget lille mængde af disse fødevarer som behandler på særlige lejligheder. Hold dig primært til den mad, der kommer i en pakke. Husk ikke at overfodre en guldfisk, som uspist mad i bunden af ​​tanken bliver producent af giftigt ammoniak.

  Guldfisk spise tørfoder til tider udvikle fordøjelsesproblemer smerter; bør du overveje iblødsætning tørfoder, før de giver det til dine fisk, især hvis du bemærker det spiser voraciously væk fra overfladen og bliver mindre aktive eller adrætte i vandet.

 11. Luftsten? Luftsten er en billig måde at gøre din tank ser mere interessant, og det er rigtigt, at mange fisk nyde svømning i deres boble-streams. Men ud over vores fælles morskab, luftsten også bidrage til at øge vand strømme, der løber til overfladen, hvilket fremmer iltning af vandet og hjælpe uønskede elementer flygte. Jeg anbefaler, at du køber en til din tank!
 12. Dekorationer? Din guldfisk vil ikke få så meget glæde ud af æstetik, som du, men vil helt sikkert sætte pris steder at gemme sig. Alle fiskene nyder evnen til at trække sig tilbage bag noget en gang imellem, uanset om det er en sten, slot eller en plante. Sørg for, at dekorationer, du giver ikke har takkede fremspring, der kan skade den.
 13. Et ord om planter. Levende planter er en attraktiv mulighed for akvarister, fordi de ikke kun give naturlig ly, men spiller også en rolle i faldende niveauer af kvælstof i vandet (lavere kvælstof betyder lavere ammoniak). Men de kun fungerer positivt, når de er sunde og blomstrende; en usund, tilintetgørende vand plante rent faktisk bidrager til toksiciteten af ​​vandet i din tank. Efterhånden som du tilføjer planter, overveje de betingelser, hvorunder disse planter trives i naturen. Er de de samme forhold, som guldfisk trives? Hvis ikke, så skal du ikke tilføje dem til din tank, fordi de vil dø. Husk også, at guldfisk er notorisk grådig når det kommer til levende planter; du måske opdage, at nogen planter, du føjer til en tank, vil blive fortæret på kort tid.
 14. Må guldfisk komme sammen med andre fisk? De generelt får sammen meget godt med andre guldfisk holde dem selskab, så længe tanken er korrekt store. Det kan også gøre godt i sig selv, men kan svømme rundt i akvariet mere, når der er andre fisk til stede, en naturlig tegn på, at dets liv er mere stimulerende. Hvis du tilføjer flere fisk til din tank, bør de være andre guldfisk; tropiske ferskvandsfisk ofte kræver forskellige temperaturer og vand pH for at trives. Hvad mere er, nogle guldfisk er temmelig indadvendte, mens andre lever et mere aktivt liv. Læs om de sociale tendenser i forskellige racer, før du tilføjer fisk til din tank. Og endelig, aldrig tilføje endnu guldfisk medmindre der er plads nok. Ikke alene er deres komfort på spil, men alt for mange fisk i for lille et miljø bliver en alvorlig sundhedsrisiko.

Disse oplysninger bør få dig og dit kæledyr i gang på din kærlige venskab! Guldfisk trodse vores uheldige mischaracterization af fisk som Loveless, ulønsomt kæledyr. De genkende dig og værner din opmærksomhed. Behandle dem godt, og give dem en ordentlig pleje, og du kan nyde deres skønhed og venlige selskab i år!

Tips:

 • Tænd vigtigste lys i et værelse, før du tænder på tanken lys. Guldfisk øjne er følsomme, og de vil blive chokeret af en pludselig eksplosion af lys. Bare fordi vi er chokeret over vækkeure om morgenen betyder ikke at vi er nødt til at underkaste vores kæledyr til samme brat opvågnen!

Relaterede artikler