Paleo kost er den mest populære i 2013

Google rapporterede hvilken kost scorede det højeste antal anmodninger fra brugerne af søgemaskinen. Denne diæt har forårsaget mere interesse i år, der går, end den populære Middelhavet eller Master Rens kost.

Paleo kost er den mest populære i 2013

Paleo eller stenalder, kost fået det højeste antal anmodninger fra amerikanske netbrugere i 2013, ifølge statistikkerne fra Google.

Desuden blev den største interesse i Paleo kost fremgår af West Coast beboere og stater som Wyoming, Alaska, og Colorado. Portland, Seattle, San Francisco, Denver, og Austin viste mere "Paleo" anmodninger end andre gjorde. Folk fra disse steder traditionelt nyder kødretter, så eksperter forklare interesse nogle regioner af kosten med masser af kød på menuen.

Hvad er Paleo Diet?

Den grundlæggende idé med Paleo kost er at spise mindre forarbejdede fødevarer, som hulemænd af stenalder æra gjorde.

Skaberen af ​​kosten er en amerikansk læge Loren Cordain. Han opfordrer spise ligesom folk gjorde 2600000 år siden. Men med begyndelsen af ​​landbrugets revolution omkring 10.000 år siden, ernæring ændret sig, og som efterfølgende førte til overvægt og helbredsproblemer.

Hvad gjorde hulemænd spise? Deres kost bestod af fersk kød (fra vildtlevende dyr fritgående, samt lam, oksekød, svinekød, fjerkræ og vildt), fisk, skaldyr, frisk frugt, grøntsager, frø, nødder, og sunde olier (oliven, kokos, avocado , macadamia, valnød og hørfrø). Mejeriprodukter, korn, bælgfrugter, raffineret sukker og forarbejdede fødevarer var ikke medtaget i vores forfædres menu.

Paleo kost er den mest populære i 2013

Dr. Cordain og hans kolleger har konkluderet, at hulemænd blev skånet fra mange sygdomme, såsom:

 • Fedme
 • Kardiovaskulær sygdom (hjerteanfald, slagtilfælde, højt blodtryk, hjertesvigt, atherosclerose)
 • Type 2 diabetes,
 • Kræft,
 • Autoimmune sygdomme (dissemineret sklerose, rheumatoid arthritis, Crohns sygdom, ulcerativ colitis, etc.)
 • Osteoporose
 • Acne
 • Nærsynethed, glaukom,
 • Åreknuder, hæmorider,
 • Gigt.

Eksperter hævder, at Paleo ligner Atkins diæt, i det mindste for det høje indhold af protein. Men Atkins kost grænser frugt indtag, i modsætning til Paleo kost.

Paleo Diet Basics

På grund af høje niveauer af protein kost forårsager næsten ingen energimangel problem. Den begrænser kulhydrater såsom pasta, brød og desserter.

Paleo kost er den mest populære i 2013

Ekskluderede produkter: kartofler, bønner, mælkeprodukter, kaffe, alkohol, raffinerede sukker, smør og salt.

Anbefalet: økologiske produkter af lokal oprindelse og produktion. 56-65% af det samlede antal kalorier stammer fra animalske fødevarer og 36-45% - fra vegetabilske fødevarer. På samme tid, kost udelukker streng kalorieindhold optælling.

Menu

 • Vigtigste retter af animalsk oprindelse: grillet kød, fisk og æg.
 • Vigtigste skålen af ​​vegetabilsk oprindelse: tomater, æbler, jordbær og pærer.
 • Kilder til vegetabilske fedtstoffer: nødder.

Kosten tilskynder forbrug af store mængder af kødprodukter. Det betyder, at det ikke er egnet til mennesker, der lider af kardiovaskulære sygdomme. Desuden kan store mængder af kød provokere højt kolesteroltal eller forstoppelse.

Morgenmad

Omelet. Steg nogle løg, peberfrugter, svampe og broccoli i olivenolie, tilsæt et par æg, stykker af kalkun eller kyllingebryst.

Frokost

 • En salat lavet af eventuelle frugter og grøntsager: spinat, radiser, peberfrugter, agurker, tomater, gulerødder, avocado, valnødder, mandler, snittede æbler og pærer. Brug olivenolie og citronsaft som dressing.
 • Kød eller fisk: oksekød, kylling, kalkun, svinekød, laks, rejer, tun, enhver skaldyr - bedre friske, ikke frosne.

Middag

 • Eventuelle stuvet eller dampede grøntsager: roer, asparges, broccoli, og spinat.
 • Bagt fisk i folie: laks, hellefisk, fisk filet.
 • Dessert: bær eller enhver saftig frugt.

Du kan have nødder eller frø som en snack. Bedre drikke vand og urtete.

Paleo kost er den mest populære i 2013

Hvad er fordelene ved Paleo Diet?

Den grundlæggende filosofi i denne diæt er følgende: ikke gør en kult af fødevarer; Det er ikke for fornøjelsens skyld, men for at overleve. Mad skal koges på en enkel måde. I lang tid vores forfædre havde kun én måde at lave mad: stegning på en åben ild eller kul. Du bør spise, når du er sulten. Det samme gælder for drikkevand. Du bør ikke lave mad, der består af flere forskellige retter.

Paleo kost er velegnet til alle, der aspirerer til sund ernæring, vægttab og det bedre. Det er også godt for allergikere. Det giver dig mulighed for at tabe sig uden at føle sulten, fordi du kan spise noget fra den tilladte liste. Det kan endda blive taget som grundlag for en langsigtet ernæring, hvis du medtager mælk, olivenolie og korn i små mængder. Folk, der bekender sig til denne diæt observere en markant forbedring af sundheden og vægttab, selv om de ikke stræber efter at det.