Nødstedte Stoffer

Nødstedte Stoffer
Denim er almindeligt nødstedte

Sørgeligt henviser til en overfladebehandling af stof, der gør materialet synes falmet eller krøllet, som om fra lange, konstant brug. For at opnå gode resultater i pinefuld, er det vigtigt at have en god forståelse af stoffet, der behandles. Nødvendige oplysninger omfatter de typer af fibre, der udgør stoffet, hvordan stoffet blev gjort (for eksempel er det vævede eller strikkede), farvestofferne til at farve stoffet, og andre behandlinger eller dekorationer, som stoffet har undergået. Forskellige former for stoffer kan nødstedte, og teknikker til hver kan variere.

Moderne Nødstedte Stoffer

Den hyppigst forekommende nødstedte stof i moderne tid er denim. Næsten alle har en favorit par jeans, hvis stoffet er slidt i alle de rigtige steder og vaskes ud til den perfekte farve. Gentagen slitage kan være den eneste naturlige måde at få jeans bare den måde man ønsker dem, men der er mange måder at nød denim til straks oprette et par "slidte" jeans. Stof langs lomme tips kan nødstedte ved at bruge en slibemaskine eller en fil til flosse denim, indtil den har opnået den foretrukne look. Målet er at skabe slid i stoffet, men uden at rive det i hvert sted, hvor jeans normalt ville vise tegn på slid. Jeans kan også være bedrøvet, når hvidvaskning dem ved at tilføje nogle pimpsten til skiven; effekten forstærkes ved hjælp af koldt vand og et detergent, der ikke indeholder blegemidler.

Populære Jeans Styles

Ved hjælp af sådanne metoder, er det muligt at lave en gør-det-selv projekt af pinefulde jeans, men de fleste mennesker i begyndelsen af ​​2000'erne foretrækker at købe pre-bedrøvet denim. Denne tendens har ændret jeans forretning, fordi omkostningerne ved slidte-design jeans er næsten det dobbelte af nye jeans. Denne stil begyndte at brede sig i begyndelsen af 1990'erne, ifølge New York Times, hvor fashionable unge japanske forbrugere begyndte at opsøge brugte ældre jeans. Opdagelsen af ​​jeans som antikviteter hurtigt skabt et marked for "antik-look" jeans, som fabrikanterne var glade for at levere. Pre-nødstedte denim behandles med blegemiddel og kaliumpermanganat, tumlede med pimpsten, og fordøjes med enzymer.

Theatrical sørgeligt

Teknikker til sørgeligt stof har eksisteret længe før fad af nødlidende jeans, dog. Theatrical kostume designere har brugt pinefulde teknikker til at gøre kostumer mere troværdigt i mange år. Distressed stof bruges ofte i kostumer til film, tv-udsendelser og teaterproduktioner. Næsten hver film garderobe vil sandsynligvis omfatte mindst en beklædningsgenstand lavet af nødstedte stof. Kostume designere for westerns, horror film, og andre filmgenrer banebrydende teknikker stof sørgeligt, der er kommet til anvendelse i moderigtigt tøj i begyndelsen enogtyvende århundrede.

Se også Denim; Jeans.

Bibliografi

. Russell, Douglas Teaterkostumer Design New York:. Prentice-Hall, 1973.

Internet Resource

Family Education Network. 2004. "bedrøvet." Infoplease.com Dictionary. Tilgængelig fra http://www.infoplease.com/ipd/A0411265.html.