Mouth Cancer i Hunde

Mouth Cancer i Hunde
Har du tjekket din hunds mund fornylig?

Mouth tumorer kan forårsage forhindringer, der gør det vanskeligt for kæledyr at tygge og synke. Kirurgisk reduktion af vækster ofte er nødvendig for et kæledyr overlevelse, men det er ikke altid muligt, afhængigt af tumorens type og placering. Læs mere om disse tumorer og hvordan de er behandlet.

Typer tumorer

Den gode nyhed er, at hver tumor ikke automatisk blomstre i fuld blæst mund kræft. Ifølge Pet Cancer Center, kan tumorer inddeles i to hovedkategorier.

Benign

Godartede tumorer er ikke-kræft vækster, der i almindelighed let fjernes ved kirurgiske midler. Disse vækster er normalt veldefinerede ved kanterne uden den type invasiv vækst i knogler og andre væv, som typisk ses med maligne tumorer. Godartede tumorer heller ikke spredes til andre dele af kroppen.

Den mest almindelige form for godartet tumor fundet hos hunde er en epulid. Disse tumorer kan findes voksende på parodontale ledbånd.

Malign

Maligne tumorer er kræft og er normalt ganske invasive til området omkring dem. Dette gør kirurgisk fjernelse vanskeligt, hvis ikke umuligt. Maligniteter også en tendens til at metastaserer eller "spredes" ved at kaste celler, der migrerer gennem blodbanen at tage fat og vokse i andre områder af kroppen. Almindelige maligniteter omfatter:

 • Malignt melanomer: Denne type tumor er den mest almindelige mund kræft hos hunde. Det er meget invasiv, og dette gør kirurgisk fjernelse ganske udfordrende. Det er også en tendens til at sprede sig hurtigt, så med den tid, en ejer måske bemærke noget galt med hendes kæledyr, har kræften sikkert allerede spredt sig til andre dele af kroppen.
 • Planocellulært karcinom: Disse tumorer kan vokse ganske aggressivt, men har tendens til at forblive i et lokaliseret område uden metastaserende.
 • Fibrosarkomer: Disse tumorer er meget lig pladecellecarcinomer i at de har tendens til at ligne lidt af rød blomkål og generelt ikke metastaserer før sent i deres udvikling.
 • Acanthomatous ameleoblastomas: Disse tumorer kan være ekstremt aggressive og forårsager en masse ødelæggelse i omgivende munden væv, men heldigvis de ikke har tendens til at sprede sig.

Hvad er årsagen Canine Mouth Cancer?

Mouth Cancer i Hunde

Selvom det endnu ikke er muligt præcist at afgøre, hvad der ansporer væksten af ​​kræftceller i en hunds mund, der er et par teorier.

Inhalerede Kræftfremkaldende stoffer

Kræftfremkaldende stoffer faktisk kan indåndes af hunde, da de snuser til jorden og generelt alt andet omkring dem. Kræftfremkaldende stoffer så har mulighed for at tage fat og påvirke omkringliggende celler, der forårsager abnorm cellevækst, der resulterer i kræft.

Indtages Kræftfremkaldende stoffer

Hunde kan faktisk forbruge carcinogener. En nylig undersøgelse viste en mulig forbindelse mellem nogle kommercielle hund fødevarer og hunde mund kræft. Nogle mærker faktisk omfatter kemiske konserveringsmidler og pesticider i deres formler, også kan være kræftfremkaldende, men yderligere undersøgelse vil være forpligtet til at bekræfte disse tidlige resultater.

Detection og behandling

Tidlig opdagelse er nøglen til at øge succesraten i behandlingen af ​​alle mund kræft hos hunde. Nogle gange er det allerede for sent at hjælpe et kæledyr, der er først lige begyndt at vise symptomer på at være syg, så det betaler sig at være flittig.

Ejere bør regelmæssigt kontrollere deres kæledyrs mund for følgende tegn:

 • Unormale klumper eller vækster inde i munden
 • Unormal overvækst af tandkødet
 • Blødning fra munden eller anden udledning
 • Tilstedeværelse af sår eller hvide læsioner i munden
 • Svært at tygge og / eller synke
 • Vægttab
 • Smerte og ømhed
 • Drooling
 • Dårlig ånde

Ifølge Pet Cancer Center, behandlinger for de forskellige typer af munden tumorer varierer. Men de mest effektive behandlinger omfatter:

 • Kirurgisk fjernelse af tumor vækster
 • Nedfrysning af tumor materiale, kendt som kryokirurgi
 • Strålebehandling på stedet

Mere aggressive behandlinger kan være understøttet af holistiske behandlinger, herunder at give naturlægemidler, mineral- og vitamintilskud.

Kontrol af hundens mund kan redde hans liv

Det kan være ødelæggende for en ejer at erfare, at hendes kæledyr har kræft, men rutinemæssige kontrol af din hunds mund vil hjælpe dig med at finde nogen abnormiteter så hurtigt som overhovedet muligt. Dette blot kan øge dit kæledyr chancer for at overleve.