Mme. Demorest

Madame Demorest (1824-1898) skabte en af ​​de vigtigste og mest indflydelsesrige mode imperier i slutningen af ​​det nittende århundrede. Hun blev født Ellen Louise Curtis i Schuylerville, New York, den 15. november 1824. Efter eksamen fra Schuylerville Academy i en alder af atten, flyttede Ellen til Saratoga Springs, hvor hun åbnede en modehandel butik med den finansielle hjælp fra sin far, en hat fabrikkens ejer. Hun opnåede tilsyneladende en vis succes og besluttede at flytte til New York med sin forretning. Der mødte hun en enkemand, William Jennings Demorest, en tør varer købmand, der havde for nylig åbnet Madame Demorest s Emporium of Fashion på Broadway. Ellen Curtis og William Demorest gift i 1858. En perfekt udformning af den nye Madame Demorest s Emporium, Ellen var afgørende for en udvidelse og diversificering af sin mands virksomhed, og blev en af ​​de mest indflydelsesrige dommere af mode i sin æra.

Fashion Innovations

Madame Demorest s iværksætteres succes kan tilskrives hendes kloge forståelse af den amerikanske modebranchen som en kombination af kreativitet, markedsføring, distribution og brand identitet. Hun hævdede en række innovative produkter, herunder en linje af komfortable korsetter, en overkommelig hoopskirt, Imperial Dress-elevatorer (løkkefastgørelsesorganer muliggør nederdele hæves), og en symaskine, der kunne sy baglæns; Desuden udviklede hun Excelsior Dress Model udarbejdelse, et redskab til at gøre snitmønstre. Men hendes masse-produceret og markedsført papir snitmønstre forblive hende vigtigste bidrag. Madame Demorest s razzia i papir mønstre kom på et tidspunkt med stor social forandring, når en voksende middelklasse var clamoring for adgang til økonomisk overkommelige mode og tekniske fremskridt som symaskinen blev mere og mere almindeligt i hjemmet, hvilket gør disse mode ambitioner muligt. Madame Demorest s papir mønstre nåede kvinder over hele USA og Europa, hvilket bringer dem up-to-date mode, en præstation af ikke ringe betydning.

Udviklingen i Patternmaking

En Madame Demorest tissue-papir mønster for en drengs jakke blev annonceret i Frank Leslies Ladies Gazette allerede i marts 1854. Disse tidlige mønstre blev ulimet og solgt til 25-50 cents. Start først med børnetøj, flyttede Demorest til kvinders påklædning. Formålet var at sælge mønstre for separate garments- buster, ærmer, Kapper, baskere-som kunne anvendes i kombination med andre. Madame Demorest senere gjort brugerdefinerede mønstre efter særlig ordre til rådighed. Det var først i begyndelsen af ​​1870'erne (næsten et årti efter hendes archrival Ebenezer Butterick), som Madame Demorest var masse-producerende mellemstore mønstre. Forretningen burgeoned i en international virksomhed inden for et par korte år. I 1876 solgte Madame Demorest over 3 millioner papir mønstre hele Amerika og Europa.

Demorest Publikationer

Marketing spillet en enorm rolle for succesen af ​​Madame Demorest mode imperium. Ved at anvende titlen "Madame," Demorest gennemsyret hendes produkter med cachet og fornemmelse af franske mode, styrket i de tidlige reklamer i mode tidsskrifter som Frank Leslies Ladies Gazette og Godey Lady bog. Madame Demorest også fremmet hendes produkter, især papir mønstre, i Demorests egne publikationer, der blev generelt forvaltes af sin mand. I 1860 Madame Demorest Spejl af Fashions begyndte kvartalsvise omsætning. Magasinet featured plader af deres egne snitmønstre og omfattede et papir mønster hæftet på indersiden som en fristelsen til læseren. I 1864 bladet blev udvidet til at være Demorest s Illustrated Monthly Magazine og Madame Demorest Spejl af mode. I 1865 blev navnet ændret til Demorest s Monthly Magazine og Demorest Spejl af Fashions (almindeligvis benævnt Demorest s Månedlig) og nåede over 100.000 læsere. På toppen af sin karriere, Madame Demorest også produceret Madame Demorest s Hvad skal Wear og hvordan man gør det (1877-1884) og kvartalsvise kataloger. Hun udvidede også Demorest s Monthly til London cirkulation.

Merchandising

Ud over markedsføring gennem magasiner, blev papiret mønstre sælges gennem et landsdækkende net af butikker kaldet "Madame Demorest s Magasins des Modes". I midten af ​​1870'erne var der 300 butikker beskæftiger 1.500 (især kvindelige) salgsagenter. Ud over papir mønstre blev Excelsior udarbejdelse systemet også fremvist og solgt på disse satellit-butikker, som blev placeret i større byer i USA, Canada, Europa og Cuba.

Madame Demorest fortsatte med at bruge flagskib Emporium butik på Broadway til merchandise fulde vifte af Demorest produkter. I de tidligste år, blev Madame Demorest s Emporium of Fashion placeret på 375 Broadway nær Lord og Taylor og Brooks Brothers; så virksomheden blev flyttet til 473 Broadway i 1860. I 1874 Emporium flyttet længere uptown, 17 East fjortende Street, og taget hensyn til en stadig mere fashionable sæt. The Emporium forudsat tilpassede syning tjenester til velhavende kunder, samt færdige tilbehør og undertøj; Demorest unikke linje af kosmetik og parfume; og, selvfølgelig, de månedlige blade og papir mønstre. Selv om det var kun en lille del af deres samlede aktiviteter, den brugerdefinerede syning service på Emporium lånte prestige og luksus til deres navn, en marketing værktøj, Madame Demorest var kyndige nok til at udnytte.

Madame Demorest deltagelse i en lang række nationale og internationale udstillinger cementerede hendes ry som en mode dommer. En hyppig udstiller på London og Paris viser, er hun noteret for at have skabt et stort display på Philadelphia Centennial Exhibition i 1876, hvor hun installeret flere kvinders og børns mode; hendes udarbejdelse værktøj, "Dress Model"; og en enorm tilfælde fyldt med papir mønstre.

Progressive Årsager

I 1880'erne begyndte Madame Demorest mode imperium at falde. I modsætning til hendes konkurrent Ebenezer Butterick, havde Madame Demorest aldrig indgivet patenter for hendes papir mønstre og til sidst tabte i denne arena. Papiret mønster blev solgt i 1887. I de senere år både Ellen og hendes mand, William, vendte deres opmærksomhed på de sociale årsager, som altid havde været af interesse for dem. William var dybt engageret i mådehold årsag, som ofte kommet til udtryk i siderne i Demorest Monthly Magazine. Ellen understøttet stigende kvinders årsager. Begge Demorests var stærke fortalere for afskaffelse og fortjener særlig anerkendelse for deres usædvanligt progressiv erhvervspolitik med at ansætte African American kvinder agenter, der blev behandlet på lige fod med deres hvide medarbejdere, deling arbejdspladser og modtage ligeløn.

Fru Stratton bryllup Trousseau

En af Madame Demorest mest nyhedsværdi brugerdefinerede syning projekter var brylluppet brudeudstyr hun designet til Mrs. Charles Stratton, født Miss Lavinia Warren, i 1863. De Strattons blev bedre kendt på det tidspunkt, da General og Mrs. Tommeliden, dværge, der turnerede med PT Barnum cirkus. Efter deres bryllup i New York, som blev overværet af 2.000 mennesker, Mr. og Mrs Stratton ledes til Europa på en verdensturné, der omfattede modtagelse på flere kongelige husholdninger. Madame Demorest modtagelse kjoler, båret af Mrs. Stratton på disse funktioner, blev i vidt omfang.

På højden af ​​sin karriere i 1870'erne, kunne Madame Demorest rette hævde at være en af ​​de mest indflydelsesrige mode formidlere af hendes æra. Hendes papir mønstre og modemagasiner nåede millioner af kvinder i Amerika og Europa, hvilket bringer sofistikerede endnu overkommelige mode til masserne. Samtidig, Madame Demorest skabte brand identitet gennem hendes innovativt navngivne linjer af tilbehør og kosmetiske produkter, mens polering hendes ry for kvalitet gennem hendes luksus syning etablering. Selv om det kan siges, at hun optrådte på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvor en population af kvinderne havde lyst og midler via symaskinen, for at gøre mode derhjemme, Madame Demorest var ualmindeligt snu i sin forståelse af kvinders måde behov og hendes evne til at markedsføre dem gennem de læste Demorest publikationer.

Se også Godey Lady bog; Mønstre og formning; Symaskine.

Bibliografi

Drachman, Virginia G. initiativrige kvinder: 250 års American Business Chapel Hill:. University of North Carolina Press, 2002.

Emery, Joy. "Udvikling af den amerikanske Commercial Mønster Branche: den første generation, 1850-1880." Costume 31 (1997): 78-91.

Gamber, Wendy Den kvindelige økonomi:. The Millinery og syning Trades, 1860-1930 Urbana:. University of Illinois Press, 1997.

. Kidwell, Claudia Brush Skæring en Moderigtigt Fit: syning Udarbejdelse Systems i USA Washington, DC:. Smithsonian Institution Press, 1979.

. Milbank, Caroline Rennolds New York Fashion: The Evolution of American Style New York:. Harry N. Abrams, 1989.

Mott, Frank Luther. En historie om amerikanske magasiner. Cambridge, Mass .: Belknap Press fra Harvard University Press, 1938.

Ross, Ishbel korstogene og krinoliner:. The Life og Times of Ellen Curtis Demorest og William Jennings Demorest New York:. Harper og Row 1963.