Metabolic Bone Disease af nyfødte

Metabolic Bone Disease af nyfødte

Er metabolisk knoglesygdom nyfødtes noget, du bør være bekymret over?

Hvad er Metabolic Bone Disease?

Generelt betegner udtrykket "metabolisk knoglesygdom" henviser til en række af knogle- abnormiteter eller lidelser. I mange tilfælde er disse forstyrrelser forbundet med mineral mangler, såsom calcium magnesium, fosfor og vitamin D. Når der påvises mangler, kan knoglesygdom være reversibel. I andre tilfælde kan dog knoglelidelser være genetisk.

I nogle tilfælde kan både en mineral mangel og en genetisk abnormitet være indlysende. Mens den genetiske forekomst måske ikke behandles, kan mineralmangel være correctable, hvilket fører til en væsentlig forbedring af en patients helbred.

Forståelse Metabolic Bone Disease nyfødtes

Diagnosen af ​​metabolisk knoglesygdom af nyfødte kan helt sikkert være stressende for forældrene. Deres første spørgsmål omfatter typisk: "Hvorfor skete det?" og "Hvad kan der gøres for mit barn?" Heldigvis har videnskabelige fremskridt givet en klarere forståelse af denne sygdom, især da de omhandler nyfødte behov. Almindelige spørgsmål om metabolisk knoglesygdom af nyfødte omfatter følgende:

  • Hvordan metabolisk knoglesygdom diagnosticeret? -I Mange tilfælde læger analysere tilstedeværelsen af calcium og fosfor i et spædbarns urinprøve for at lede efter tidlige tegn. Børnelæger og specialister henvender sig ofte til radiografisk densitometri at undersøge indholdet mineral af knoglerne. Lave niveauer af fosfor, vitamin D og / eller calcium kan indikere knoglesygdom.
  • Hvordan kan metabolisk knoglesygdom forebygges? -Fordi Mange tilfælde af knoglesygdom er direkte relateret til et mineral og / eller vitaminmangel, kan tilstrækkelig ernæring forhindre knogle abnormiteter. Ernæringsmæssige kilder omfatter modermælk og beriget formler, samt D-vitamintilskud, især for tidligt fødte nyfødte.
  • Hvad er symptomerne på metabolisk knoglesygdom? -Symptoms Hos nyfødte er ikke synlige. Men præmature børn ofte testet, fordi de er på et højere risiko for at udvikle knogle abnormiteter.
  • Hvad er risikoen? -Risks For fuld sigt, enlige fødsler er ikke så udbredt som risikoen for for tidlig, lav fødselsvægt, og multi-fødsel nyfødte. Det er let at forstå, på grund af flere faktorer. Disse babyer havde ikke den ekstra tid i livmoderen for at få yderligere næringsstoffer, en vigtig del af det sidste trimester af graviditeten. Meget af knoglevækst og styrkelse forekommer i de sidste adskillige uger af drægtigheden. Således babyer, der er knogle tidligt glip af denne vigtige udviklingsperiode. I samme forbindelse kan multi-fødsel babyer ikke få tilføjet næringsstoffer i livmoderen også. Selvom du måske ikke tror, ​​at dit barn er at få nogen øvelse i livmoderen, så tro om igen! Intrauterin motion er en anden vigtig del af gestationel periode og babyer, der er født for tidligt at gå glip af dette vigtige område for udvikling.
  • Hvad er behandlingen for metabolisk knoglesygdom? -For Mere alvorlige tilfælde, calcium, vitamin D, og fosfor kan administreres intravenøst. Men spædbørn ofte reagerer godt på tilføjelsen af ​​ekstra vitaminer og mineraler til modermælk og formel.
  • Hvad er prognosen for spædbørn diagnosticeret med metabolisk knoglesygdom? Når diagnose og behandling påbegyndes, kan babyer ofte leve et normalt, sundt liv uden nogen problemer senere i livet. Dog kan for tidligt fødte børn oplever osteoporose senere ind i voksenalderen.


Bekymre dig om din nyfødte er blot en del af den pakke af at være en forælder. Hvis dit barn blev født for tidligt eller født med en lav fødselsvægt, er dit barns børnelæge og plejepersonalet er uddannet til at lede efter problemer eller spørgsmål, der måtte opstå med dit barns helbred. Hvis de har mistanke metabolisk knoglesygdom, vil flere tests bestilles. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til dette emne eller andre sundhedsmæssige problemer, skal du kontakte din læge.