Mer Soleil Chardonnay

Mer Soleil Chardonnay


Mer Soleil Vineyard er enestående, fordi den producerer kun to Chardonnays, Mer Soleil Chardonnay og Silver Chardonnay. Selvom begge kommer fra samme druer af Monterey County Santa Lucia Highlands, vinmager Charlie Wagner gærer druerne gennem tydeligt forskellige processer for at skabe de to vine. Den Mer Soleil Chardonnay er gæret i traditionelle egetræsfade, mens Silver er en unoaked Chardonnay, gæret i cement kar og rustfri ståltanke.

Mer Soleil Vineyard Historie

Det Wagner familien begyndte landbrug druer og fremstilling af vin i Napa Valley i 1915. Charlies far, Chuck, og hans bedsteforældre åbnede Caymus Vineyards i 1972 og produceret en lang række vintyper. Men Charlie fortsat udforske andre drue voksende regioner, og i 1988 begyndte han voksende Chardonnay druer i Santa Lucia Highlands i Monterey County. En af grundene til, han valgte kystområdet skråninger er, at den kølige morgen og aften tåge kombineret med solrige eftermiddage modnes druerne hurtigere end vejret der hersker i flere indre steder.

Charlie valgte navnet Mer Soleil at afspejle de to elementer afgørende til sin overordnede drue produktion, som det franske ord mer betyder hav, som giver det kølige klima, og soleil oversætter til solen på engelsk. Charlie har stået for vingården siden 2001.

Unik Aroma Source

Mer Soleil Chardonnay og sin søster vin, Silver Chardonnay, har unikke citrus buketter. Dette skyldes de 100 hektar citroner Charlie vokser i plantager omkring omkredsen af ​​vinstokke. Eftersom den samme jord anvendes til dyrkning af citroner og druer, druerne infunderes med en lille citron aroma.

Gøre Chardonnay

Denne rige, smøragtig vin er gæret i et år i nøje udvalgte franske egetræsfade. Baseret på den particiular vintage, er nogle dele malolactically fermenteret, og den aldrende tider justeres ved lodtrækning. Før aftapning, på producenten omhyggeligt blander vinen for at sikre identificerbare lag af smag og afbalanceret syrlighed.

2008 Vintage anmeldelse

Fra 2011 2008 var den mest succesfulde årgang af Mer Soleil Chardonnay. Smagsdommere beskrev det som at have en buket minder om citrus, tændstik, banan, kokos og ananas. En korrekturlæser fandt aroma fuld af flødekaramel og hasselnød dufte, og en anden bemærkede lugten af ​​æble. Korrekturlæsere portrætteret sin smag på ganen som der findes i citron Marengs cirkel, vanilje og kokos og finish udtrykt som rig og tyk med spor af krydret pære, tropisk frugt og æble. De beskrev farven af ​​vinen som lysegule, tæt på nuance af gyldne halm.

2008 Mer Soleil Sølv

Denne Chardonnay bruger druer gæret i cementtanke og rustfrit stål, og det er aldrig udsat for eg. Det har de mineralske aspekter af traditionelle Chablis kombineret med tropiske frugter varianter af klassiske California Chardonnay. Druerne er høstet på toppen af ​​modenhed, når de er guld og grønne og vinen aftappes i begyndelsen af ​​året, forseglet med et twist off kapsel for at sikre sin sprøde Lemony finish og lyse karakter.

Tasting Muligheder

Fra 2011, har vingården ikke tilbyde onsite ture eller smagsprøver. Imidlertid er Mer Soleil Chardonnay der hældes, smagt og vurderet, sammen med mange andre af de Wagner Family Wines, på vin arrangementer og fester i hele landet.

Indkøb Options

Mange vin butikker, spiritus butikker og supermarkeder sælger Mer Soleil Chardonnay, som gør vin hjemmesider og vin detailhandlere. Du kan også købe Mer Soleil og Silver Chardonnay, samt andre Wagner familien mærker, herunder Caymus Vineyards, Belle Glos, meiomi og Conundrum direkte fra vingården.

Hvis du søger en unik oaked eller unoaked Chardonnay, giver Mer Soleil en chance. Du kan finde en ny favorit.