Mange læbestifter er farligt

Efter den lange periode med inaktivitet, har FDA endelig testet læbestifter på markedet for blyindhold. Behovet for disse tests har længe blevet opfordret til af forskellige sociale organisationer, Campaign for Safe Cosmetics (CSC) i særdeleshed. Det var denne organisation, der fandt bly i 61% af 33 testede læbestifter i 2007, selv bly intetsteds blev nævnt som ingrediens i disse læbestifter.

Mange læbestifter er farligt

FDA har offentliggjort rapporten siger blyindhold i læbestifter var fire gange højere end rapporteret i en 2007 CSC undersøgelse. Imidlertid er FDA ikke vil afsløre mærkenavne, der gør usunde kosmetik, selv om rapporten sagde, at tre brands havde særligt høje blyindhold i deres læbestifter. Også FDA har i øjeblikket ingen standarder for mængden af bly tilladt i læbestifter, hvilket gør det vanskeligt at styre fremstilling og salg af giftige kosmetik.

Trods nogle kosmetikproducenter hævder, at der ikke læbestift kan foretages uden bly, er blyfri produkter, der allerede er opført på markedet. Nogle mærker tilbyder endda bytte usunde læbestifter for nye, uden bly i dem.