Korrekt kropsholdning og Spine Sundhed for computerbrugere

Korrekt kropsholdning og Spine Sundhed for computerbrugere
Det er meget vigtigt for dit helbred at holde den rette kropsholdning, når du er foran en computer. Forkert kropsholdning bidrager til rygsøjlen syndrom og masser af andre problemer, som mange pc-brugere har. Gentagne ensformige bevægelser er en risikofaktor selv, men hvis dine muskler er under maksimal belastning, ikke undre, hvis i et par måneder, du afsløre en række af rygproblemer.

Computer Posture

Først og fremmest for at bevare den rette kropsholdning foran din computer, skal du justere din stol korrekt. Ryglænet af stolen skal støtte den nederste del af ryggen, men samtidig bør det ikke være spændt fast, så du bevæger nemt. Mens du arbejder med computer den bedste kropsholdning af din krop er, når din ryg og nakke gør den rette linje, dine fødder er fladt på gulvet og dine ben gør det rigtige vinkel med dit knæ. For at rette kropsholdning af rygsøjlen kan du sætte en pude under dine lænder. En nakkestøtte vil bidrage til at frigøre spændinger i dine nakkemuskler.

Hoved og hals

Hold dit hoved oprejst med en svag hældning fremad. Din skærm og arbejdsdokumenter skal være indrettet således, at du skal ikke hele tiden dreje hovedet.

Arme og hænder

Når du skriver, skal du sørge for, at dine skuldre er afslappede og albuerne er bøjet i ret vinkel. Hvis din stol har våben, bør de ikke afstive albuerne for stærkt og gør du løfter dine skuldre for højt. Mens du bruger musen, det er meget vigtigt, at dit håndled, albue og underarm ligge på bordet. I denne stilling musklerne i din skulderåget er under minimum belastning. Desuden sådan stilling forhindrer fra mulige arm problemer. Der bør være tilstrækkelig plads til dine arme.

Leg Posture

Sidder ubevægelig i lang tid forstyrrer blodcirkulationen i benene. Derfor benet kropsholdning er også meget vigtigt. Ideelt en stol eller en lænestol skal have en blød sæde, skal dine knæ bøjes vinkelret og dine fødder skal være fladt på gulvet. Hvis børn bruger computeren, skal du sætte en lille skammel under dit bord.

Mindske overanstrengelse af øjet

Når foran en computer, skal du placere skærmen i en afstand af din arms længde. Juster skærmens lysstyrke og kontrast for at gøre dit arbejde behageligt. Undgå lyskilder producerer blænding. Glem ikke at foretage regelmæssige øje øvelser for at minimere øjnene og holde dine øjne sunde.

Lav nogle fysiske øvelser

For at undgå ryg problemer i fremtiden, skal du ikke lade dig sidde foran din pc i timevis. Find tid til at stå op fra tid til anden og gøre nogle enkle øvelser: bøjning, hugsiddende - strække dine muskler. Dette stimulerer blodcirkulationen, som er forstyrret, når du sidder for længe i den samme stilling. Gør dette for ved leasing en minutter hver anden time, er det nok og meget sundt.