Kommunikationsfærdigheder

Definition

Kommunikation er den proces, hvor der udveksles informationer mellem enkeltpersoner. Det kræver en fælles forståelse af symbol, såsom sprog og matematik.

Beskrivelse

Kommunikation er meget mere end ord går fra én persons mund til en anden øre. Ud over de ord, meddelelser overført af tonen og kvaliteten af ​​stemmen, øjenkontakt, fysisk nærhed, visuelle signaler, og den samlede kropssprog.

Eksperter i børns udvikling enige om, at alle babyer udvikle færdigheder for tale- og skriftsprog i henhold til en bestemt udviklingsmodel tidsplan, uanset hvilket sprog barnet udsættes for. Selv milepælene følger hinanden i nogenlunde samme sekvens, der er en betydelig variation fra barn til barn, når det første ord tales og den første sætning er sammensat.

Sprog beskæftiger Symboler-ord, fagter eller talt lyde-at repræsentere objekter og idéer. Meddelelse af sproget begynder med talte lyde kombineret med fagter, bygger på to forskellige typer af færdigheder. Børn først lære at modtage meddelelser ved at lytte til og forstå, hvad de hører (støttet af ledsagende fagter); næste, de eksperimenterer med at udtrykke sig gennem tale og gestikulerer. Tale begynder som gentagne stavelser, efterfulgt af ord, sætninger og sætninger. Senere lærer børn at læse og skrive. Mange børn begynder at tale væsentligt tidligere eller senere end de milestone datoer. Forældre bør undgå at lægge for megen betydning for afvigelser fra gennemsnittet. Når et barns afvigelse fra de gennemsnitlige milepæle for udvikling forårsager forældre bekymring, en børnelæge eller anden professionel kan kontaktes for råd.

Barndom

Touch kan være en positiv, opmuntrende kommunikationsteknik fra fødslen gennem voksenalderen. I barndom budskaber om kærlighed, sikkerhed og komfort overføres gennem bedrift, krammer, blide strøg, og klappede. Spædbørn kan ikke forstå betydningen af ​​ord, de hører, men de kan føle, fortolke og svare blid, kærlig støttende hænder plejer dem.

Udviklingen af ​​sprog hos spædbørn følger denne progression: gråd, pludren, kurrende, enkelte ord (Mama og daddy), og simple navne på nogle objekter.

Toddlerhood

Småbørn et og to år oplever verden gennem de fysiske sanser. Sprog udvikling for småbørn omfatter: ved hjælp af to-ordkombinationer, på skift tale og lytte, bruger ordet ikke ofte, og ved hjælp af fagter til at udtrykke behov og ønsker.

Børnehave

Førskolebørn fra tre til fem år udvikle sig yderligere. De udvide deres ordkombinationer og er i stand til at tale i sætninger, bruge korrekte grammatiske mønstre, brug pronominer, lyde artikulere tydeligt og hurtigt at øge deres arbejdstid ordforråd. Førskolebørn kan også forstå ord, de ikke bruger dem selv.

Skolealderen

Børn i skolealderen og unge sætter pris at give og modtage knus samt få et beroligende klap på ryggen eller en blid hånd hvilende på deres hånd. Bede tilladelse fra et barn anbefales til enhver kontakt ud over en afslappet touch.

Børn i skolealderen seks til 11 år lærer at kommunikere deres egne tanker, såvel som at forstå synspunkter andre. De kan forstå ord med flere betydninger, men ord, der beskriver, hvad de ikke har oplevet ikke grundigt forstået. Børn i skolealderen har ekspanderende ordforråd, så de kan beskrive ideer, tanker og følelser. Deres samtale færdigheder forfine.

Unge fra 12 år og ældre er i stand til at kommunikere teorier og forklare dem som voksne ville. Unge er i stand til at tale om og forstå de fleste voksne ideer.

Privatlivets fred er nogle gange nødvendigt for god kommunikation. Space skal være til rådighed for private samtaler væk fra roommates, venner, visse familiemedlemmer, og besøgende. Dette er især vigtigt, når der kommunikeres med unge. Der kan være følsomme emner unge vil ikke ønsker at drøfte med forældrene til stede, eller kun ønsker at diskutere med én forælder.

Beskeder skal være modtaget til kommunikation for at være komplet. At lytte er en vigtig del af kommunikationen. Børn og forældre har brug for at udvikle aktiv lytning færdigheder til at være effektive lyttere. Som børn indtaste teenage år, reflekterende kommunikationsevner er uvurderlige for dem og for deres forældre. Aktiv lytning færdigheder indebærer følgende:

  • opmærksom uden distraktioner og opretholdelse øjenkontakt
  • afklaring gennem reflekterende hvad der høres (Dette indebærer efter beslægtede ord til at udtrykke tilbage til taleren, hvad der blev forstået om indholdet af meddelelsen.)
  • viser empati ved at identificere sig med den andens følelser
  • lytte med et åbent sind for at forstå en anden persons synsvinkel

Børns receptive kommunikationsevner er mere avancerede end deres verbale kommunikationsevner. De forstår mere end folk ofte forventer, på baggrund af deres verbale færdigheder. Effektive forældre taler med deres børn, ikke til dem. At engagere børn i samtale, kan forældrene bede åbne spørgsmål og ikke bedømme, hvad deres børn siger.

Visuel Kommunikation

Mennesker kommunikerer med øjne samt ører. Kommunikation opstår med tidskoder af kropssprog og ansigtsudtryk. Øjenkontakt er en kommunikation stik. Gøre øjenkontakt med til at bekræfte opmærksomhed og interesse mellem individer kommunikerer.

Nogle mennesker er visuelle elever. De lærer bedst, når de kan se eller læse vejledningen, demonstrationer, diagrammer, eller oplysninger. Ved hjælp af forskellige metoder til at præsentere og forme oplysninger øger forståelse. Fotografier, videobånd, dukker, computerprogrammer, diagrammer og grafer kan så effektivt kommunikere oplysninger skrevne eller talte ord kan.

Tonefald

Fordi spædbørn 'opfattelse af verbale sprog er begrænset, er deres indtryk baseret på tone og kvalitet i stemmen. Spædbørn kan skelne forældrenes stemmer fra de fremmede og er mere lydhøre over for velkendte stemmer. Blød, glat talekvalitet er mere betryggende og beroligende til spædbørn end højt, overraskende, barske stemmer. Spædbørn kan mærke deres pårørende følelsesmæssige tilstand af den person, tonefald. Bevidsthed om barnets følsomhed over for disse meddelelser er opnået ved at se deres kropssprog. De er afslappede, når de hører en rolig, glad pårørende og anspændt og stiv, når de hører en vred, frustreret eller bange en.

Verbal kommunikation går ud over ord. Lyde overfører betydning. Desuden tone eller holdning kommunikerer undertiden en anden betydning end de anvendte ord. Effektive kommunikatorer ikke sende blandede budskaber. De siger, hvad de mener uden sarkasme eller tøven.

Body Language

Åbent krop holdning og positionering invitere kommunikation og interaktion, hvorimod et lukket krop holdning og positionering hæmmer kommunikationen. Ved hjælp af en åben kropsholdning forbedrer kommunikationen med børn. Både forældre og børn lærer at læse hinandens kropssprog.

Timing

I erkendelse det rigtige tidspunkt til at kommunikere er en færdighed. En fortvivlet barn, hvis forældre har forladt for arbejde ikke er klar til at høre en historie. Tiden vil være mere produktive og de oplysninger, bedre modtaget, hvis barnet har en chance for at gøre en følelsesmæssig overgang.

Almindelige problemer

Forældre bør stræbe efter at gøre ord og tilsigtede betydninger passer, når kommunikationen med deres børn. Børn, der er givet blandede budskaber er forvirrede og usikre. Sommetider forældre uforvarende forsøger at kontrollere deres børn med dobbelt eller blandede budskaber; Dermed er usundt for deres forhold til hinanden.

Der er forskellige former for talt sprogproblemer, forsinkelser og handicap. Generelt eksperter skelne mellem de børn, der er langsomme til at udvikle talesprog (sprog forsinkelse), og dem, der har svært ved at opnå en milepæl af talt sprog (sprog lidelser). Sprog lidelser omfatter stammen; artikulation lidelser, såsom substituere én lyd for en anden (Tandy for slik); udelade en lyd (snu for slik); eller fordreje en lyd (shlip for slip). Voice lidelser omfatter uhensigtsmæssig tonehøjde, volumen eller kvalitet. Årsagerne til sprogproblemer har været knyttet til hørelse, nerve, og muskelsygdomme; hovedlæsion; virussygdomme; mental retardering; stofmisbrug; og kløvede læber eller ganen.

Vigtige vilkår

  • Aktiv lytning-Listening med udelt opmærksomhed og et åbent sind og være i stand til at sammenfatte budskabet præcist.
  • Kommunikation-Det handler om at sende og modtage informationer.
  • Empati-A kvaliteten af ​​klient-centreret terapeut, kendetegnet ved terapeuter transportanlæg påskønnelse og forståelse for kundens synspunkt.

Forældrekontrol Bekymringer

I fortiden, de fleste forældre, børnelæger og pædagoger anbefales at give et barn tid til at vokse en vanskelighed med talesprog. Fra slutningen af ​​1990'erne, havde forskning vist, at tidlig tale- og sprogforstyrrelser kan føre til senere problemer med at lære at læse, skrive og stave. Således mange fagfolk anbefalet evaluering af en tale-sprog patolog for småbørn, der viste sprog forsinkelse. Men ikke alle tale-sprog specialister enige om tidlig vurdering og behandling. Forskere har fundet, at omkring to tredjedele af de børn, der ikke var tale i en alder to udviste fortsat forsinkelser indtil tre år, og den ene halvdel var stadig bag den typiske sprogudvikling tidsplan i en alder fire. Men ved børnehave, havde kun en fjerdedel af de børn ikke fanget op med deres jævnaldrende.

Se også sproglige udvikling.

Ressourcer

Bøger

. DeVito, Joseph A. menneskelig kommunikation Old Tappan, NJ: Allyn & Bacon Inc., 2005.

Nixon, Caroline Primære Kommunikation Box:. Reading Aktiviteter og gåder for yngre lærende Cambridge, UK:. Cambridge University Press, 2005.

.. Segrin, Chris, et al Family Kommunikation Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates, 2005.