Katolske Elopements

Katolske Elopements
Bryllup ceremoni i katolske kirke

Giftes, og "katolsk stikke" ikke Sætninger en praktiserende katolik vil finde sammen meget ofte. Efter alt, strenge regler inden den katolske kirke diktere, hvad der gør et ægteskab anerkendt i Kirken, og eloping normalt ikke følger disse regler. Men heldigvis for katolikker, er tilgængelige muligheder, hvis de vælger at blive gift uden for kirken.

Anmode om validering af ægteskab

Den proces, hvor katolikker kan gøre deres elopement en anerkendt ægteskab i øjnene af Kirkens kaldes anmode om validering af ægteskab. Nogle gange er det omtales som velsigne ægteskabet eller et re-validering af ægteskabet.

Katolikker, som gifter sig uden for religion i en ceremoni udført af en civil embedsmand / fredsdommer eller anden tro religiøse præst kan få deres ægteskab anerkendt af Kirken, hvis de tager de nødvendige skridt. Ifølge en artikel i katolsk Update, er nødvendige for at anmode om validering syv trin. Kort sagt, de omfatter:

 1. Kontakt til din præst til at drøfte de forskellige muligheder baseret på dine unikke omstændigheder.
 2. Indhentning dåbs optegnelser for begge parter.
 3. Søger en kirke erklæring om ugyldighed, hvis det er nødvendigt.
 4. Udfyldning af korrekte papirarbejde (normalt udfyldt i forbindelse med eller af den kompetente myndighed, ofte din præst).
 5. Indstilling af dato, tid og form for service for at anmode om validering.
 6. Deltagelse i Forsoningens Sakramente (bekendelse) før ceremonien.
 7. Planlægning af en social begivenhed bagefter for at fejre at anmode om validering.

Processen kan variere lidt afhængigt af, hvad du skal gøre for at få en katolsk ægteskab. Begge parter som regel ender med at deltage ægteskab rådgivning sessioner med præsten før ceremonien, hvor en lang række artikler om tro drøftes, herunder sakramenter Marriage.In det tilfælde, hvor en af ​​parterne ikke se behovet for at fastsætte en at anmode om validering ceremoni, en "sanatio i Radice" kan søges, hvilket er med tilbagevirkende kraft at anmode om validering fra tidspunktet for den oprindelige ægteskab. Dette sker som regel, når den ene part er ikke af den katolske tro, og ikke fuldt ud forstår ræsonnementet bag at anmode om validering, ifølge i en ånd af Cana.

Dispensation fra Canonical Form

For at undgå spørgsmål om gyldighed i Kirken eller for at undgå at skulle convalidate en tidligere katolsk stikke, bør par træffe alle nødvendige foranstaltninger for at sikre skridt, at deres ægteskab vil være gyldigt i øjnene af Kirken. Bliver fritaget efter Kirkens lov (kendt som Canons) med den rette myndighed kaldes dispensation fra kanonisk form.

Ifølge ærkebispedømmet Chicago, den dispensation fra kanoniske form kræver ofte lyder økumeniske og tværreligiøse årsager. Normalt dette indebærer en part ikke er af den katolske tro eller ægteskabet, der udføres som en ikke-katolsk ceremoni. Kan ydes dispensationer af andre årsager, men de er de mest almindelige. Tal med din præst, hvis du tror du kan kvalificere sig til en dispensation.

Destination katolske unslippe

Når folk se "elopement" de ikke altid betyde en simpel civil ceremoni. Nogle gange de bruger elopement at betyde en destination bryllup. I disse tilfælde er det muligt at have en katolsk stikke anses for gyldige.

Steder som Anse Chastanet Resort i St. Lucia, kan tilbyde en elopement pakke, der inkluderer en ceremoni i den katolske kirke, der udføres af en præst. På Anse Chastanet Resort, skal en meddelelse på tre måneder gives, og parret skal igennem før vielsesceremoni sessioner med deres hjem sognepræst. Der kræves en skriftlig bekræftelse fra præsten, før den katolske ceremoni.

Par, der har andre destinationer i tankerne kan være i stand til at arrangere en destination bryllup gennem deres sognepræst. Find katolske kirker over hele USA ved at besøge USA Kirke. Tal med din præst om det er muligt at have en destination katolsk stikke i en anden kirke og hvad der er involveret, skal det godkendes.

Katolske Ægteskab Resources

Din egen præst er den bedste kilde for information om gyldige katolske ægteskaber. Selvfølgelig kan han ikke altid være tilgængelige, når du har spørgsmål. For at finde ud af mere om forskellige aspekter af et katolsk bryllup og ægteskab, bruge disse ressourcer:

 • Kanoniske lov, Cann. 1055-1165
 • Den økumeniske Bliv
 • Den kanoniske form for ægteskab af Theodore Davey, CP
 • New Advent Catholic Encyclopedia
 • EWTN Evige Verdensbillede Television Network, Global Catholic Network