Karakteristik af sociale netværk

Karakteristik af sociale netværk


Der er flere mennesker end nogensinde før, der er fascineret af de særlige kendetegn ved sociale netværk. Det er nu meget almindeligt at se et universitet forskningsundersøgelse fokus på internet sociale netværk, i stedet for bare interpersonelle sociale netværk, når man analyserer, hvad der gør et socialt netværk lykkes eller mislykkes.

Fem Major Karakteristik af sociale netværk

Den bedste måde at forstå, hvad der gør sociale netværk unikke fra andre hjemmesider er ved at tage et kig på, hvad akademiske studier har fundet om disse websteder.

University Study The Rice

En 2007 forskning undersøgelse foretaget af forskere fra Rice University, University of Maryland, og Max Planck Instituttet for Software Systemer analyseret hvilke karakteristika meget store sociale netværk gjorde dem så vellykket. Forskningen omfattede Orkut, YouTube, MySpace, LinkedIn, og LiveJournal. Undersøgelsen er et vigtigt punkt, at mens websider er baseret på indhold, online sociale netværk baseret på brugerne. Konklusionen på undersøgelsen er også fascinerende, fordi forskerne fandt, at de mest troværdig "knudepunkter", eller medlemmer, af netværket er de brugere, der er etableret flest "venner" inden for online netværk, etablere sig så tæt på "kerne" af denne sociale netværk som muligt. Det betyder, at jo tættere på kernen i et socialt netværk, som du er, jo hurtigere du er i stand til at udbrede information ud til et bredere segment af netværket. Det er præcis den slags muligheder, som de fleste marketingfolk kigge efter.

Core Egenskaber

Hvad disse observationer indebærer, er, at der er fem grundlæggende karakteristika, der adskiller et socialt netværk fra en almindelig hjemmeside. Disse karakteristika er som følger.

  1. Bruger-baserede: Før sociale netværk som Facebook eller MySpace blev normen, blev hjemmesider baseret på indhold, der blev opdateret af en bruger og læst af Internet besøgende. Strømmen af ​​information var i en enkelt retning, og retningen af ​​fremtidige opdateringer blev bestemt ved webmaster, eller forfatter. Online sociale netværk, på den anden side, er bygget og instrueret af brugerne selv. Uden brugerne ville netværket være et tomt rum fyldt med tomme fora, programmer og chatrum. Brugere befolke netværket med samtaler og indhold. Retningen af dette indhold er bestemt af alle, der tager del i diskussionen. Dette er, hvad gør sociale netværk så meget mere spændende og dynamisk for internetbrugere.
  2. Interaktiv: Et andet kendetegn ved moderne sociale netværk er, at de er så interaktive. Det betyder, at et socialt netværk er ikke blot en samling af chatrooms og fora længere. Hjemmesider som Facebook er fyldt med netværksbaserede gaming applikationer, hvor du kan spille poker sammen eller udfordre en ven til en skak turnering. Disse sociale netværk er hurtigt ved at blive en hobby, at flere mennesker vælger i TV - fordi det er mere end bare underholdning, det er en måde at forbinde og have det sjovt med venner.
  3. EU-drevet: Sociale netværk er bygget og trives fra lokalsamfundet koncepter. Det betyder, at ligesom samfund eller sociale grupper rundt om i verden er baseret på det faktum, at medlemmerne holder fælles overbevisninger eller fritidsinteresser, er sociale netværk baseret på samme princip. Inden de fleste moderne online sociale netværk dag, kan du finde sub-samfund af folk, der deler fællestræk, såsom alumni af særlig gymnasium eller dyrevelfærd gruppe. Ikke alene kan du opdage nye venner inden for disse renter baseret samfund, men du kan også genskabe forbindelsen med gamle venner, som du har mistet kontakten med for mange år siden.
  4. Relationer: I modsætning til hjemmesider fortiden, sociale netværk trives på relationer. Jo flere relationer, som du har i netværket, jo mere etablerede du er mod midten af ​​dette net. Ligesom begrebet mest pyramidespil er fokuseret på, inden online sociale netværk, begrebet virkelig fungerer på en effektiv måde. Når du har kun 20 kontakter, og du udgiver en note eller en opdatering på denne side, at indholdet proliferates ud over et netværk af kontakter og sub-kontakter, der er meget større end du måske er klar over.
  5. Emotion løbet indhold: En anden unik egenskab af sociale netværk er den følelsesmæssige faktor. Mens hjemmesider fra fortiden blev primært fokuseret på at give oplysninger til en besøgende, det sociale netværk faktisk giver brugerne følelsesmæssig sikkerhed og en følelse af, at uanset hvad der sker, deres venner er inden for rækkevidde. Uanset om lidelse gennem skilsmisse, break-up eller en anden familie krise, er folk at finde, at evnen til at hoppe online og kommunikere direkte med en kreds af venner giver en stor støtte i en ellers uoverskuelig situation.

Fremtiden for sociale netværk

I betragtning af den hurtige vækst og popularitet af sociale netværk i de kommende år, betyder det ikke, at begrebet kommer til at gå væk. Udviklingen af ​​internettet er nu at danne sig omkring de særlige kendetegn ved sociale netværk. Bloggere og website udviklere bruger værktøjer som RSS-feeds, til Digg eller Technorati kommunikere og interagere med andre bloggere. Gennem blog kommentarer og tagging, hjemmesider og blogs er også integreret i det, eksperter nu kalder Web 2.0. Selv Hele Internettet er hurtigt ved at blive en kæmpe, interaktiv og kraftfulde sociale netværk.