Interview med Janet Doman-specialist i Infant Uddannelse og Brain Development

Interview med Janet Doman-specialist i Infant Uddannelse og Brain Development

Janet Doman, en specialist i uddannelse spædbarn og hjernens udvikling, allernådigst tog tid til at tale med LoveToKnow Baby om sin nye bog. Hun er medforfatter, med sin far og hjernens udvikling pioner Glenn Doman, af hvordan Smart Er din baby ?: Udvikle og pleje din nyfødte fulde potentiale (Square One Publishers, 2006), der præsenterer de seneste resultater om, hvordan nyfødte lære og udvikle sig, og skitserer et program for nye forældre baby berigelse i det første år af deres nyfødte liv. Doman er direktør for institutterne for opnåelse af menneskelige potentiale, hvis arbejde med hjerneskadede børn førte til vitale opdagelser vedrørende såvel børn.

Hvad er en videnskabeligt baseret sensorisk program til spædbørn?

Ved fødslen en nyfødt baby er funktionelt blind, døv og insensate. Disse sensoriske veje vokse og udvikle baseret på stimulation. De sensoriske veje vokse, når det er relevant visuel, auditiv og taktil stimulation gives med den rette frekvens, intensitet og varighed. Dette er en videnskabsbaseret sensorisk program. Som et eksempel, som regel det nyfødte barn har en mindre end perfekt lys refleks. Lyset refleks ses når barnet udsættes for lys og eleven bremsende som svar på denne baggrund. Jo før denne refleks modnes og bliver konsekvent jo før, at barnet vil udvikle evnen til at se skitse og derefter detaljer. Begge disse evner tillader barnet at se mors ansigt og begynder at få mening ud af den visuelle verden. I de fleste babyer denne refleks stimuleres ved et uheld, når barnet er taget fra mørke til lys. Men mor kan sørge for, at ulykken ske med større hyppighed og intensitet, så den visuelle pathway vokser hurtigere reaktion på den øgede stimulering. Det er meget let at gøre og tager meget lidt tid, men det kan betyde, at barnet får mulighed for at se detaljer uger eller måneder tidligere, end han ville have gjort, hvis vi havde påberåbt sig utilsigtet stimulation.

Hvor gammel skal et spædbarn være at starte dette program?

Interview med Janet Doman-specialist i Infant Uddannelse og Brain Development

Programmet begynder umiddelbart efter fødslen, hvis mor og barn er begge i fin form og klar til at starte.

Hvordan forbedrer hjernens udvikling hos spædbørn?

Hjernen vokser ved brug. Hjernen vokser eksplosivt mellem undfangelsen og alder seks. Læring er en omvendt funktion af alder. Jo yngre barnet er, jo hurtigere vil han lære. Hvis barnet er forsynet med visuel, auditiv og taktil stimulation med øget hyppighed, intensitet og varighed og givet øget mobilitet, sprog og manuel kompetence lejlighed vil han udvikle sig på alle områder. Dette vil øge sin samlede forståelse af verden omkring ham og i høj grad øge hans interaktion med sin familie. Hans lykke, sundhed og generelle velbefindende er også markant forbedret ved denne stimulation og muligheder.

Hvordan kan forældre hjælpe med at maksimere deres barns motorik?

Mulighed for at flytte. Den moderne barn har meget lidt tid til at flytte. Han tilbringer hele hans dag i anordninger, der begrænser eller helt forhindrer bevægelse. Babyer tilbringer for megen tid i rygsække, bilsæder, spille kuglepenne, vandrere, klapvogne og andre restriktive enheder. Barnet har brug for den maksimale mængde tid på en varm, ren, sikker etage, hvor han kan eksperimentere og finde ud af at bruge sine arme og ben til at kravle. Når han kan gøre det, han har brug for at være i stand til at kravle på maven så meget som muligt. Han vil derefter lære at krybe meget hurtigere. Vi skal holde op med bundling ham op i lag af tæpper og tøj, der forhindrer ham i at bevæge sig. Vi bør gøre sine omgivelser varmere, så han ikke behøver at bære mere end en t-shirt og en ble. På dette tidspunkt skal vi leve på gulvet med barnet. Floor babyer sover bedre, spise bedre og er sunde, glade børn, fordi de har den daglige fysiske program, de har brug for og ønsker.

Hvornår skal en forælder være bekymret over udviklingen af ​​et barns motorik?

Der er ikke en hurtig eller nem svar på dette spørgsmål. En af de primære grunde, vi har skrevet Hvor smart er din baby er at give forældre med en udviklingsmæssig profil. Forældre kan faktisk måle præcis, hvor barnet er i et syn, auditiv kompetence, og taktil kompetence. Den udviklingsmæssige profil viser, hvordan de motoriske veje udvikler også. Forældre kan måle, hvordan barnet udvikler sig mobilitet, sprog og manuel kompetence. Hvis barnet er bagud i nogen af ​​disse områder, forældre har et klart program til at følge for at sikre bedre stimulation og muligheder. Hvis forældrene bestemme, at programmet, og stadig ikke kan se en forbedring i barnet, så de bør søge professionel hjælp til at finde ud af, hvad der kan forsinke eller stoppe barnets udvikling.

Hvordan kan forældre hjælpe deres børns sproglige færdigheder udvikle sig?

Når man vokser et område af hjernen, til en vis grad alle områder vil blive styrket. En samlet program for stimulation og muligheder vil meget meget hjælp sproglige udvikling. Nyfødte har meget dårlig åndedræt i første omgang. Det gør det svært at lave lyde på vilje. Da barnet ser bedre, han ønsker at bevæge sig mere, så han kan flytte sig. Da han bevæger sig mere, er hans åndedræt forbedres. Da han er i stand til at ånde bedre, gør han flere lyde. Jo flere lyde, han gør, jo mere moderen reagerer på disse lyde. Jo mere mor og barn taler med hinanden, jo før mor bryder lydmuren og forstår, hvad barnet er faktisk siger. Babyer er desperate efter at blive forstået. De fleste babyer vil ikke blive forstået, før de er 12 til 14 måneder gammel. Denne proces bør ske ved 3-4 måneder i stedet. Hvilken forskel dette kan gøre i kvaliteten af ​​en lille barns liv og livet for mor og far!

Hvad er et sprog udviklingsprogram, og hvordan kan et barn nyde godt af det?

Lydene en baby fabrikater er ikke som sprog, er de sprog. Her er nogle Sprog Gør og Donts:

Sprog Dos

 1. Altid lytte til barnet.
 2. Se ud som om du lytter.
 3. Vær villig til at vente på et svar.
 4. Acceptere, at barnet beslutter, om at svare eller ikke; det er hans valg.
 5. Reager på, hvad han siger.
 6. Velkommen entusiastisk alt for barnet gør for at snakke.
 7. Tildel betydninger til den specifikke lyde, barnet siger gentagne gange.
 8. Brug rigtige ord når du taler med barnet.

Sprog Don'ts

 1. Brug aldrig baby snak med barnet.
 2. Aldrig ignorere barnet.
 3. Spørg aldrig et spørgsmål og efterlader ingen tid for ham til at svare.
 4. Aldrig forsømmer at svare ham.
 5. Aldrig efterligne eller gøre nar af de lyde, han gør.
 6. Aldrig rette sin udtale.
 7. Forsøg aldrig at tvinge ham til at besvare eller reagere.

Points at huske

 • Sprog udvikling er afhængig af god, regelmæssig og moden vejrtrækning.
 • Barnet er desperat for at tale med mor og han vil bruge alle midler til rådighed til at gøre det.
 • Lydene en baby fabrikater er ikke som sprog, er de sprog.
 • Når barnet kender du lytter, vil han kommunikere så ofte som muligt.
 • Lyt til din baby og svare ham. Det er det, han vil. Det er afgørende for din baby at vide, at du ved, at han taler.

Hvad er nogle nyttige forældrerollen tips til nye forældre?

 • Være en professionel. Mothering og fadder er de vigtigste erhverv i verden. Må ikke undskylde, Gå ikke på kompromis, og ikke blive mobbet i noget, du ikke forstår, eller som du ikke er enig. Du kender dit eget barn bedre end nogen anden.
 • Organiseres. Mødre har en enorm opgave ofte med ringe eller ingen reel hjælp. Lav en plan, og gøre en rimelig ugentlige mål.
 • Vær konsekvent. Uanset hvad du beslutter at gøre med din baby, gøre det hver dag.
 • Være fleksible. Skift din slagplan, når situationen kræver det. Har en back-up plan.
 • Blive hjemme. Dette er især vigtigt i de første tre måneder. Prøv at begrænse ærinder til en gang om ugen.
 • Gør morgen helligt. Det er den gyldne tid til din baby. Hvis du skal forlade baby med en anden på daglig basis at det er om eftermiddagen. Gøre alt i din magt for at sikre, at du og din baby har hver morgen sammen.
 • Husholdningernes perfektion tager en bagsædet til barnet.
 • Spis ordentligt. Mødre aldrig gøre!
 • Sove ordentligt. Næsten alle mødre med meget små børn har kronisk søvnmangel. Alle fædre vide dette! Start med at få en ekstra time hver aften, uanset hvad. (Fader vil hjælpe dig, han er allerede bekymret for dette.) Det vil tage 6 til 8 uger til at begynde at føle sig helt anderledes. Nu, hvor du føler dig bedre få mere søvn. Se din kreativitet blomstre, og din sans for humor afkast i tack. Ikke et øjeblik for tidligt. Du vil få brug for det, når barnet begynder at gå!

Flere oplysninger

Interview med Janet Doman-specialist i Infant Uddannelse og Brain Development

Du kan læse mere om Janet Doman og hendes arbejde på institutterne for opnåelse af menneskelige potentiale.