IEP Mål for autistiske Studerende

IEP Mål for autistiske Studerende


Sætte klare, målbare mål er afgørende for at hjælpe et barn med autisme at gøre fremskridt i og uden for klasseværelset. Barnets individuel uddannelsesplan (IEP) består af flere mål for forskellige områder af udfordring for barnet. Når det er tid til din studerendes IEP møde, kan du bringe dine egne mål at indarbejde i planen.

At bringe mål til dit barns IEP Meeting

Din skoledistrikt vil have et møde en gang om året for at danne detaljerne i barnets autisme IEP, og uanset om du er en forælder eller en lærer, vil du blive opfordret til at deltage i dette møde. På mødet vil du høre om barnets fremskridt sidste års mål, og du har mulighed for at tilbyde nogen mål, du gerne vil se tilføjet til næste års IEP.

Når der træffes beslutning om mål, er det vigtigt, at de opfylder disse kriterier:

 • Målbar: Det skoledistrikt har brug for at dokumentere bevis for barnets udvikling, så det er vigtigt, at målene er noget, de kan måle.
 • Specifikke: Generelle mål er alt for svært at dokumentere, og det er nemt for dem at få overset. De bedste IEP mål er meget specifikke.
 • Gældende: Målene i barnets IEP skal gælde for dit studiekort, for ikke at autistiske børn generelt.

Eksempel IEP mål for studerende med autisme

Hvis din studerende har en medicinsk diagnose eller uddannelsesmæssige etiket autisme, chancerne er gode, at han eller hun beskæftiger sig med udfordringer inden for kommunikation, sociale færdigheder og adfærd. Derudover er der mange børn med autisme også kæmper med finmotorik og sansemæssige problemer, der normalt behandles ved hjælp af en ergoterapeut. Vær sikker på at medtage alle disse områder, når du laver en liste over mål for din elev med autisme.

Kommunikation-relaterede IEP Mål for Autisme

IEP Mål for autistiske Studerende

Udskriv eksempel kommunikation mål for autisme.

Typisk vil en talepædagog hjælpe dit barn nå kommunikationsmål. Målene på dette kan udskrives divideres med den studerendes alder eller klassetrin. Mange børn med autisme har "splintret" kommunikationsevner, hvilket betyder, at de kan udmærke sig på nogle områder af sprog, såsom ordforråd, og samtidig være meget forsinket på andre områder, som ikke-verbal kommunikation.

Når du vælger kommunikationsmål, overveje, hvor dit barn har typisk problemer med sproget. Nogle almindelige problemområder omfatter følgende:

 • Beder om hjælp
 • Beder om mad, et badeværelse pause, eller en anden nødvendig emne
 • Brug sproget til at interagere med jævnaldrende
 • Brug af og forståelse gestus
 • Forståelse ansigtsudtryk

Den talepædagog vil få mange gode ideer til at hjælpe, og disse mål er simpelthen et godt sted at starte.

Social Skills IEP Mål for Autisme

IEP Mål for autistiske Studerende

Udskriv dette eksempel sociale mål.

Sociale færdigheder er et område med udfordring for de fleste elever med autisme. At indlede en interaktion med jævnaldrende til at forstå de finere punkter i kropssprog, kan dit barn har svært ved at navigere den sociale verden. Valg udviklingsmæssigt-passende mål kan gøre hele forskellen.

Typisk vil dit barns specialundervisning lærer hjælpe dit barn lære disse sociale mål. Du kan tale med læreren inden IEP møde for at finde ud af, hvor dit barn er ved at løbe ind i problemer. Du kan også have bemærket atypisk social adfærd i dit barn, når du er ude i samfundet. Vælg mål, løse de problemer du har bemærket, hvilket kan omfatte følgende:

 • Start en interaktion
 • Staying involveret i et samspil
 • Respekt personlige rum
 • Forståelse af følelser og perspektiver andres

Behavior IEP Mål for Autisme

IEP Mål for autistiske Studerende

Udskriv eksempler på adfærd mål for autisme.

Studerende med autisme ofte kæmper med gentagne adfærd, Stim adfærd, deltager til læreren, og handler ud, når frustrerede. Hvis disse adfærdsmønstre forstyrre dit barns evne til at fungere i skolen, kan hans eller hendes IEP omfatte nogle adfærdsmæssige mål.

Du kan også have bemærket nogle vaner, der gør livet sværere for dit barn. Hvis du er en forælder, skal du kontakte læreren klasseværelset eller specialundervisning lærer for mere information om, hvordan man håndterer disse adfærdsmønstre i hjemmet. Medbring en liste over specifikke adfærd til IEP møde samt nogle mål, du gerne vil se for dit barn, som kan omfatte følgende:

 • Håndtering frustrationer uden at smelte ned
 • Respekt grænser
 • "Indstilling" eller lytte til instruktioner
 • Hand flagrende, vuggende, eller spinning

Ergoterapi IEP Mål for Autisme

IEP Mål for autistiske Studerende

Udskriv eksempel OT mål for autisme.

Hvis din elev er på autisme spektrum, kan han eller hun også arbejde med en ergoterapeut (OT), i ergoterapi assistent gennem skoledistriktet. Dit barns OT vil fokusere på finmotoriske færdigheder, såsom følgende:

 • Håndskrift
 • Binde sko
 • Brug saks
 • Knappe eller zippe tøj
 • Tegning figurer

Mange studerende med autisme er også over- eller under-følsom over for fælles stimuli. Lysene i klasseværelset kan være for lys ud for dit barn, eller der kan være for meget støj. Måske dit barn craves spinning eller kører ind i ting. Den OT vil arbejde for at sikre disse sensoriske behov imødekommes i praktiske måder i klasseværelset, så dit barn til at fokusere på læring.

Hvis du har brug for hjælp at downloade printables, tjek disse nyttige tips.

Forståelse Forældrenes rolle i udviklingen af ​​mål

Hvis du er en forælder til et barn med autisme, er det vigtigt at huske, at ingen kender dit barn så godt som du gør. Du har en meget vigtig rolle, når det kommer til udvikling af IEP mål. Tage lidt tid før IEP møde at lave en liste over områder, hvor du føler dit barn har brug for hjælp. Så gennemlæse printbare IEP mål, der er anført her, og vælge nogle mål for dit barn. Dit barns uddannelse hold må have forslag til ændring af disse mål, samt, og det er vigtigt at lytte til deres faglige perspektiver. I sidste ende vil de mål din vælger være en blanding af dine egne mål, og dem på uddannelse team.