Identitetstyveri: Introduktion til identitetstyveri Tips

Hvordan Identitetstyveri sker i den virtuelle verden

Der er ingen tvivl om, at teknologien har ændret sig, hvordan vi arbejder og leg. Verden er helt bogstaveligt ved vores fingerspidser med computere, mobiltelefoner og PDA'er viser vejen i gadgets, som vi er afhængige af hver eneste dag. Disse enheder giver os mulighed til bank online, betale regninger og fil skatter elektronisk, købe og sælge varer og tjenesteydelser, og kommunikere med nogen, når som helst, hvor som helst i verden.

Alt dette bekvemmelighed og sammenkobling medfører også et sikkerhedsudfordringer, og ID-tyve er mere end glade for at drage fordel af de muligheder, vi efterlader åbne for dem. Virus, spyware og keylogging software hjælper tyvene ødelægge eller opfange oplysninger gemt på vores computere. Nogle af disse programmer sendes som vedhæftede filer til e-mails, andre kan bundtet sammen med et gratis tilbud hentet fra en tilsyneladende legitimt websted. Hvis din computer ikke er udstyret med anti-virus, anti-spyware og firewall-beskyttelse, er du et let mål. Tænk på det som at forlade dine døre og vinduer på vid gab i en høj-kriminalitet kvarter. Du må ikke være indbydende kriminelle at stjæle fra dig, men du ikke gør meget for at afskrække dem.

Online phishing forbrydelser begås på samme måde som offline pretexting forbrydelser ... vi frivilligt vores personlige oplysninger. Phishing e-mails jord i vores rubrik med aktive links indlejret der vil angiveligt tage dig til din personlige konto opdateringssiden. Disse links omdirigere dig til en falsk hjemmeside, hvor du indtaster dit login og password, og andre personlige kontooplysninger. Du har lige givet væk alt, hvad en kriminel brug for at stjæle din identitet.

Jo mere du forstår, hvordan online tyvene forsøger at stjæle din identitet, jo mere vil du være i stand til at gøre for at forebygge og beskytte mod den.

Hvordan Identitetstyveri sker i den "virkelige verden"

I "gamle" dage, ville en tyv slå dig ned, tag din pung eller tegnebog, og køre for bakkerne. Og det var ikke ualmindeligt at senere finde den kasseret pung eller tegnebog med ofrets kørekort og personlige dokumenter intakt, fordi alle tyvene ønskede var din kolde kontanter.

Men lige så hurtigt, som teknologien udtænkt en måde for dig at begrænse, hvor mange penge du bære, tyvene regnet ud en måde at tage det fra dig.

Thieves er stadig banker folk ned og tage deres tegnebøger og punge. Men nu er de efter langt mere end et par hundrede dollars gemt væk i din tegnebog. De vil have dine kreditkort, sygesikringskort, ATM-kort, kørekort, Bilforsikring kort, og - "hovedpræmien" - dit CPR-nummer.

Men selv hvis du er forsigtig med, hvad du bærer med dig, tyvene komme med kreative måder at rapse dine personlige oplysninger. De vil stjæle dine indgående og udgående post, der søger efter dokumenter, der indeholder bankkontooplysninger, nye kreditkort, og skattedokumenter, der viser dit CPR-nummer. De vil rode gennem din papirkurv søger kasserede dokumenter, der indeholder følsomme oplysninger. De vil endda bryde ind i din bil og få fat i alt, hvad du holder i handskerummet, i håb om at finde kreditkortkvitteringer, gamle regninger og et vilkårligt antal personlige dokumenter.

Identitetstyveri oplysninger bliver lettere at få adgang, og jo mere du lærer om identitetstyveri, jo bedre forberedt du kan være at afskrække det sker for dig. Et godt sted at starte er Federal Trade Commission og identitetstyveri Center.

Hvorfor det er umuligt at forhindre identitetstyveri

Der er mange forebyggende skridt, du kan tage for at beskytte sig mod identitetstyveri. Men det er umuligt at give en 100 procent garanti for, at du aldrig vil blive et offer. Ligesom vi kan låse vores hjem natten, sat i et sikkerhedssystem - eller endda ansætte en bevæbnet vagt - vi kan mindske risikoen for tyveri, men ikke garantere det.

En del af vores sårbarhed over for identitetstyveri kommer fra det faktum, at vores personlige oplysninger er i utallige computerdatabaser og arkivskabe, som vi ikke kontrollerer. Vi giver personlige oplysninger til at få kreditkort, banklån, billån, forsikringer, kørekort og pas, og oplysningerne er i arbejdsgiverens filer og IRS skattemæssige ansøgninger. Vi er nødt til at placere vores tillid til fremmede for at beskytte vores oplysninger. Det åbner døren for eventuel tyveri af uærlige medarbejdere eller via computer hackere, der stjæler hele databaser.

Nøglen til forebyggelse er at begrænse adgangen til dine oplysninger, og når forpligtet til at give det, stille spørgsmål om sikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse mod tyveri. Altid spørge, hvorfor nogen har brug for dine personlige oplysninger, og hvordan det vil blive gemt og sikret. Frem for alt andet, beskytte dit CPR-nummer. Den mest skade mod identitetstyveri opstår, når en kriminel bruger den til at skabe en helt ny kredit og / eller kriminel historie i dit navn. Når det er muligt at bruge en alternativ form for identifikation eller verifikation for konti og registre.

Hvordan identitetstyve bruger dine personlige oplysninger

Så kreative som identitetstyve er for at fange dine oplysninger, de er lige så kreative i at bruge oplysningerne til deres egen fordel. Her er blot nogle af de måder dine oplysninger bruges af identitetstyve:

  • Kreditkort bruges til at købe høj billet poster, der let kan sælges.
  • Postadresse ændret på dine eksisterende kreditkort konti i et forsøg på at forsinke den tid det tager dig at opdage tyveri.
  • Nye lån ansøgt om at købe biler eller hjem i dit navn.
  • Nyt kreditkort og bankkonti åbnes ved hjælp af dit navn, fødselsdato og CPR-nummer.
  • Konkurs er gemt under dit navn.
  • Dit navn er givet til politiet under en anholdelse resulterer i en strafbar overtrædelse på din rekord og potentialet for en arrestordre, der er udstedt til din anholdelse.

Kyndige tyvene kan gøre en masse skader i en kort tid, så dit bedste forsvar er hurtig handling og regelmæssig overvågning af dine konti og kredit rapporter. Tjek dit kreditkort og kontoudtog, så snart du får dem for mistænkelig aktivitet. Vide, hvornår din fakturering cyklusser er, og hvis en erklæring ikke ankommer til tiden, skal du kontakte den institution at rapportere det. Overvåg din kredit rapport regelmæssigt. Hvis nye konti og lån er ved at blive åbnet i dit navn, kan du ikke lære af det i årevis - længe efter skaden er sket.

Identitetstyve Brug Pretexting at fange dine oplysninger

Den nemmeste måde for en tyv at stjæle din identitet er simpelthen at ringe til dig på telefonen og beder dig om det. Tror du ikke er sårbare over for sådan en åbenlys trick? Tænk igen. Hvor mange gange har du accepterer at deltage i en undersøgelse? Hvor meget information vil du gerne give over telefonen til dit forsikringsselskab, lægens kontor eller din bank? Alt det kræver er en troværdig historie om at skulle opdatere dine optegnelser eller bekræfte dine kontooplysninger og - voila - en venlige, hjælpsomme klingende tyv takker dig for din hjælp, og minder dig om at "Hav en god dag", før at hænge op telefonen. Og så begynder hans / hendes ordning til at bruge disse oplysninger til at stjæle dine aktiver eller sælge den til en anden, der vil.

Denne praksis kaldes pretexting og mens de mest synlige tilfælde foregav at ske med den intetanende ældre, sandheden er, at tyvene er diskriminerende. Det sker for alle villige til at skille sig af med information.

Uddan dig selv ved at søge ud af oplysninger om identitetstyveri og være særlig opmærksom på pretexting ordninger. Nægte at give personlige oplysninger over telefonen, personligt, via mail eller via internettet, medmindre du er sikker på at du kender den person, du giver oplysningerne til, eller medmindre du har lavet den første kontakt. Hvis du ikke er sikker på den person, der anmoder om oplysninger, bede om hans / hendes navn, idet navnet på den virksomhed, repræsenteret, og et telefonnummer. Så ring til kundeservice for dette selskab ved hjælp af telefonnummer på dine udsagn - ikke antallet, som den, der ringer - og fortælle kundeservicemedarbejder om opkaldet. Hvis det er en legitim anmodning vil du blive overført til den korrekte afdeling. Hvis ikke, bede om at blive overført til bedrageri afdeling for at rapportere hændelsen.

Underliggende dokumenter er "Gold Mine" til identitetstyve

Nogle identitetstyveri forbrydelser er enkle at sortere og stoppe, især hvis de er relateret til svindel med kreditkort. Lukning af en konto og åbne en ny, kan være alt det nødvendige for at slette de skader og forhindre nye episoder opstår. Men hvis vi forblive tro mod definitionen af ​​identitetstyveri, hvor tyve antage din identitet og skabe en helt ny historie i dit navn, bliver forbrydelsen langt alvorligere. Du kan finde din rekord viser, du har misligholdt hjem eller bil lån, indgivet konkursbegæring eller har en straffeattest med en dommerkendelse ud for din anholdelse.

Information og legitimationsoplysninger, der bruges til identitetstyveri ofte benævnt "breeder" dokumenter, og de er en guldmine for identitetstyveri. Det er fordi disse former for identifikation, såsom fødselsattester, cpr-numre, samt fødselsdato, kan bruges igen og igen til "avle" nye konti, få kredit, erhverve et kørekort, sikre et pas, og på infinitum , hvilket skaber en helt ny historie - og økonomisk mareridt - for den intetanende offer.

Den tid brugt forsøger at optrævle det resulterende vidtrækkende net af bedrag og forfalskninger kan tage måneder og for de mest alvorlige forbrydelser, kan det tage år. Forstå, hvordan identitetstyveri sker, og lære måder at beskytte dine følsomme oplysninger er det første skridt til forebyggelse.

For mere information om identitetstyveri, forholdsregler du kan tage for at beskytte sig mod det, og hvad de skal gøre, hvis du bliver offer, besøge Federal Trade Commission (FTC) hjemmeside.