Hvorfor er Organisationsdiagrammer nødvendigt?

Hvorfor er Organisationsdiagrammer nødvendigt?
Opgaven med at skabe og vedligeholde organisationsdiagrammer - ofte benævnt »org diagrammer« - er en, der ofte falder til HR-afdelingen at håndtere. En org diagram er en visuel repræsentation af rapporteringsstruktur i virksomheden. Selv om det kan synes som intet mere end en papirarbejde øvelse, der kræver, at du flytter kasser rundt på en side, kan denne type dokument faktisk tjener flere vigtige funktioner.

Fire vigtigste formål for Organisationsdiagrammer

  1. Klar definition af rapportering myndighed - Når rapporteringsstruktur i en organisation er illustreret i en organisationsplan, er organisationens kommandovej bragt i klart fokus. Der er ingen tvivl om, hvem der refererer til hvem, og hvordan skal struktureres beslutningstagning i virksomheden.
  2. Afklaring af ledelsesniveauer - Ud over at definere rapporteringsstruktur, et organisationsdiagram illustrerer, hvad de forskellige ledelsesniveauer er i en organisation, så medarbejderne tydeligt kan se, hvor deres direkte vejledere falde i den samlede hierarki af lederskab og ved, hvilke ledere holde positionerne med de mest myndighed.
  3. Vejledning om hvor man direkte henvendelser - Når du har et spørgsmål om et særligt aspekt af forretningsaktiviteter og du er ikke helt sikker på, hvem de skal spørge, kan gennemgå en aktuel organisationsplan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om, hvem du skal gå til med din forespørgsel. I samme ånd, den org diagram hjælper medarbejderne ved, hvor gå med bekymringer, de ikke er komfortable at diskutere med deres direkte vejledere.
  4. Værktøj til at indføre nye medarbejdere til virksomheden - Når du sætter i nye medarbejdere, er det naturligt for dem at vil vide, hvor de passer i den samlede organisation. Sætte et organisationsdiagram i deres hænder lader dem få en god fornemmelse af, hvordan deres rolle relaterer til andre og giver dem indsigt i at navigere i virksomhedens struktur.

Mere end en anden stykke papir

Mens disse er ikke de eneste formål, organisationsdiagrammer kan servicere, er de fire af de vigtigste og mest almindelige brug af disse typer af dokumenter. Når du arbejder på din virksomheds organisationsplan, er du med til at skabe et vigtigt kommunikationsværktøj, der er nyttigt for alle i organisationen - fra nye medarbejdere til medarbejdere og vejledere på alle niveauer.