Hvorfor er det svært at vågne op tidligt?

Stigende tidligt er en god ting, men mange mennesker finder det næsten umuligt. Forskerne fra University of Colorado Boulder besluttede at forklare hvorfor.

Hvorfor er det svært at vågne op tidligt?

Det er ingen hemmelighed, at nogle af os føler meget værre om morgenen end om aftenen: dette skyldes den manglende evne til at falde i søvn om natten, stress, følelsesmæssig overbelastning, og psykiske problemer.

En vigtig rolle spilles af sollys. Det bestemmer mængden af ​​melatonin hormon, der regulerer kroppens døgnrytme - den periode, søvn og vågenhed. Omkring to timer før sengetid, skarpt stiger og derefter nedsætter mængden af ​​dette hormon i blodet gradvist i løbet af natten og om morgenen. Hvis en person ikke går i seng på det tidspunkt, som er defineret af naturen, omfanget af melatonin i blodet efter en sen wake-up forbliver højt i flere timer, og henholdsvis føler træt. Dette indikerer direkte at døgnrytmen af ​​kroppen er forstyrret.

Af den måde, for at undgå alle disse problemer, de amerikanske forskere anbefaler at gå i seng med solen og tilbringe tid udendørs på at forbedre biorytme. Ifølge dem, de mennesker, der får tidligt op om morgenen er mere positive, glade, sunde, end dem, der sover længere.