Hvordan man skriver en Haiku digt

Haiku er en enkel, sofistikeret form for poesi, der opstod i Japan. Mange mennesker anser haiku at være en af ​​de enkleste former for at lære på grund af de korte tre-linjer og kontrolleret ordning meter, men enkelheden er ofte misforstået. Hvis du ønsker at lære at skrive et haiku digt, skal du følge disse instruktioner.

  1. Oplev skønheden i haiku. Denne form for poesi er i stand til at tale mængder i et par stavelser. Haiku ofte taler om natur og skønhed. Start på dit lokale bibliotek, hvor du kan læse flere prøver for at få fornemmelsen og oplevelsen af ​​haiku.
  2. Begynd med søgeord. Haiku er en kortfattet form for poesi og hvert ord skal have betydning. Når du begynder at opbygge din digt bør du have tre eller fire centrale ord, du vil bruge. Find disse gennem freewriting ved at rydde dit sind og skrive de ord og billeder, der kommer til dig.
  3. Kend formularen. Når du har dine ord er der nogle grundlæggende regler for haiku, du skal vide. Først digtet består af kun tre linjer. Andet digtet behøver ikke at rime, men det har en særlig meter eller rytme. Der bør være fem stavelser i første linje, syv i den anden linje og fem i tredje linje. Dette mønster betyder, at selv hvis du bruger simple, en stavelse ord vil du kun have sytten samlede ord at fange fornemmelsen af ​​dit digt. Flere komplekse ord med flere stavelser i høj grad vil snøre dine ordvalget muligheder.
  4. Skriv et udkast uden at tælle stavelser. Brug af søgeord, du er anført i trin to, begynder at skrive et udkast til din haiku digt. For det første udkast forsøge at fange stemningen, billeder og følelser af digtet. Må ikke regne stavelser eller ord på dette punkt. Bare sætte et udkast til tre simple udsagn på papir. Forsøg ikke at fange flere stemninger, fokusere på én ting eller ét tema for dit digt.
  5. Rediger med tålmodighed. Når du har et forslag er det tid til at forme det i haiku form. Tæl stavelser i hver linje i din udkast. Hvis du er ligesom de fleste digtere, har du alt for mange ord på hver linje. Det er en god ting. Det er langt nemmere at skære stavelser, end det er at tilføje dem her. Når du redigerer skal du klippe og skære brutalt. Fjern det overskydende, de ord, som ikke har nogen betydning, der er som regel de adjektiver og adverbier, der taler i almindeligheder. I haiku du ønsker at fange skønheden i en blomst (eller andre objekter) uden at bruge ordene skønhed, majestætisk eller andre ord, der er beskrivende, men vag.
  6. Læs din haiku højt derefter fortsætte med at foretage ændringer. Skønheden i haiku kan høres samt læse. I de afsluttende faser af de redigeringer prøv at læse poesi højt. Tillad dig selv at høre og føle ord og rytme i dit nye haiku.

Skrivning haiku, der taler til læserne kræver både tid og tålmodighed. Hvis du ønsker at skrive haiku digte skal du praksis med åbent sind og lade ordene til at komme frit før din redigere dem i form.