Hvordan en Summer Garden kan hjælpe dig nå dine sundhed mål

Vejret er endelig begyndt at varme op, og dagene bliver længere. Det betyder, at det er at komme tættere på en af ​​mine foretrukne årstider, sommer. Sene forår er et godt tidspunkt på året til at afprøve dine grønne tommelfinger ved at starte en frugt, grøntsager, og / eller urtehave. Naturlige fødevarer du vokser på din egen er næsten altid sundere end nogen emballerede alternativer, du kan købe i butikken. Den del af landet eller verden, hvor du bor, vil hjælpe med at bestemme, hvad du kan vokse i løbet af denne tid. Selv hvis du har begrænset plads, som en lille balkon eller vindueskarmen, kan du stadig dyrke mange spiselige planter at bruge i din madlavning.

Hvordan en Summer Garden kan hjælpe dig nå dine sundhed mål

Frugt og grønt

Der er ikke meget du kan spise, der er bedre for dig end en frisk frugt eller grøntsager. Hvis dette er dit første have, kan det være nemmest at starte med solide planter, der kan tåle en mangel på konstant som består. Tomater, for eksempel, kommer i mange varianter, og er nemme at dyrke næsten overalt. Hvis du bor i en by uden plads til haven ud i græsset, kan du plante tomater i potter er udstyret med et par lodrette pinde eller et espalier for vinstokkene til at klatre. Efterlad udendørs eller ved en solrig vindue, og blot vand hver par dage. I en kort tid, bør planten producere saftige frugter at bringe nogle søde og dejlig smag til sommer retter.

Andre nærende frugter og grøntsager, der er fantastisk til lodret beplantning i krukker eller små områder omfatter auberginer, peberfrugter, blade salat, squash, og grønne bønner. Disse er alle forholdsvis let at vedligeholde med blot en lille mængde indsats. For andre ideer, så spørg en lokal planteskole eller haven forsyning center for forslag om hvad frugter eller grøntsager vokser bedst i dit område.

Urter

Herb planter er ideelle til hjemmet voksende, selv i små rum. De fleste sorter er ret hårdføre og nyde tidlige morgensol, og voksende din egen vil være langt billigere end at købe planter i butikken, hver gang du har brug for dem. Friske krydderurter (eller tørret, hvis du vil gemme nogle af dine høst) er perfekte smagsstoffer, som du kan bruge i din madlavning i stedet for salt eller fedt og kalorie-laden dressinger eller krydderier. Almindeligt anvendte urter omfatter basilikum, rosmarin, oregano og timian. Du kan også dyrke citronmelisse eller mynte til brug i salater eller til at lave te. For de bedste resultater, vokse mynte adskilt fra andre urter, da det har en tendens til at overtage puljen.

Sund Havearbejde

En stor fordel ved voksende dine egne grøntsager og urter er, at du ved, hvad der er gået ned i jorden, og hvad der blev brugt i plantning. Hvis du kun bruger jord og vand, når dyrkning af planter - ingen pesticider eller andre tilsætningsstoffer - så de grøntsager, du høster vil være økologisk. Dette gør økologisk havebrug en meget overkommelig alternativ til at købe dyre produkter på købmandsforretninger eller landmændenes markeder.

Desuden er grøntsager, du køber ofte plukket tidligt og venstre til at modnes i butikken eller på køkkenbordet. Når du haven derhjemme, kan du lade dine grøntsager for at modnes på planten og give dem mulighed for at nå deres fulde næringsværdi. Ikke alene vil de smager bedre, men de vil være sundere for dig, også.