Hvad gør mænd Se i kvinder?

Som vi ved, de fleste mennesker har en tendens til at opfatte billeder af de omkringliggende objekter som komplet. For eksempel er et menneskeligt ansigt set som et enkelt billede, og ikke som to øjne, mund og næse separat. Da det blev bemærket nogen tid siden, kunne denne tendens hovedsagelig anvendes på mænd. Men ifølge det hold af eksperter fra Vanderbilt University og kinesiske University of Hong Kong, der har gennemført en række nye fælles eksperimenter, denne proces har nogle ekstra særheder og er faktisk mere omfattende.

Hvad gør mænd Se i kvinder?

Under forskningen, forskerne skabt nogle fiktive objekter, der påvistes at de frivillige deltagere. Da det viste sig, de deltagere, der så objekterne for første gang, opfattede dem som et enkelt billede. Desuden er de fleste af dem viste sig at være mænd, mens kvinder var mere tilbøjelige til at analysere detaljerne separat. Resultaterne af andre undersøgelser har vist, at en lignende tendens ses i andre områder.

Blandt andet viser det sig, at de særlige forhold i virkelighedsopfattelse er stærkt påvirket ikke kun af køn deltagerne i forskningen, men deres niveau af viden om det analyserede objekt så godt. Således blev mere detaljerede billeder af fiktive væsener opfattes af de mandlige og kvindelige deltagere, som tidligere havde fået at vide meget om dem. Den samme virkning blev observeret inden for musik: når du lytter til musik sporer de respondenter, som ikke havde nogen musikalsk uddannelse opfattede dem som en helhed oftere.