Hvad er et normalt niveau for folinsyre

Hvad er et normalt niveau for folinsyre


Folinsyre er et vigtigt næringsstof, og bliver mangelfuld i det kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer og fødselsdefekter, som fører os til spørgsmålet, hvad er et normalt niveau for folinsyre? Sikkert, ved at vide hvilke niveauer er optimale for god hede, vil man finde det lettere at opnå dette mål.

Hvorfor folinsyre er Vigtigt

Folinsyre, en af ​​B-vitaminer, der anvendes af kroppen til at gøre de røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. Blandt andre vigtige funktioner af folinsyre er i produktionen af ​​nye DNA for celler og vækst. Folinsyre er også afgørende for normal føtal vækst og udvikling.

Mangel på dette vigtige næringsstoffer kan forårsage en lang række symptomer i hele kroppen. Blandt symptomerne på svær folinsyremangel er diarré, svaghed, hovedpine, ondt i tungen, træthed og korttidshukommelse spørgsmål. Andre symptomer kan omfatte overdreven blødning, følelse ør eller svimmel, besvimelse, hæmatom, eller øget risiko for infektioner. Følelsesløshed i fødderne kan være et tegn på folinsyremangel, som kan bleg hudfarve og tab af appetit.

Folinsyre mangel hos gravide kvinder kan være en meget alvorlig risiko for at udvikle barnet sundhed. Fosterskader såsom ganespalte, hareskår eller neuralrørsdefekter, såsom rygmarvsbrok og Anencefali kan opstå, når der er en mangel på folinsyre i moderen. Mens læbe og gane er correctable med kirurgi, og generelt ikke påvirker sundheden, neuralrørsdefekter er en langt mere alvorlig sag.

Neuralrøret er den del af et udviklende foster, som til sidst vil danne rygmarv og hjerne. Spina bifida er den mest almindelige neuralrørsdefekt, og er en tilstand, hvor spinal område ikke udvikle sig ordentligt, forlader spinal nerver eller rygmarven rager gennem en åbning i rygsøjlen. Anencefali er den næsthyppigste neuralrørsdefekt, og er altid dødelig, da spædbørn med denne betingelse er født med hjernen og rygmarven, som kun delvist er dannet.

Disse fosterskader kan undgås ved at sikre, at et passende niveau for folinsyre opretholdes før graviditeten og i de første seks uger af fosterudviklingen. Men da mange kvinder er uvidende, hvad der er et normalt niveau for folinsyre eller af, at de er gravide, indtil den kritiske seks uger vindue af neural udvikling rør er gået, er det klogt for alle kvinder i den fødedygtige alder at sikre, at de er at indtage en stor mængde folinsyre.

Fastlæggelsen af, hvad er et normalt niveau for folinsyre for dig

Svaret på spørgsmålet om, hvad der er et normalt niveau af folinsyre er forskellig alt efter, hvem du er. De anbefalede daglige retningslinjer indtagelse er som følger:

 • Spædbørn
  • Alder 0 til 6 måneder-65 mikrogram per dag
  • Fra 7 måneder til et år-80 mikrogram per dag
 • Børn
  • 1 til 3 år-150 mikrogram per dag
  • 4 til 8 år gammel-200 mikrogram per dag
  • 9 til 13 år-300 mikrogram per dag
 • Teenagere og voksne
  • 14 år og ældre-400 mikrogram per dag
  • Ammende kvinder-500 mikrogram per dag
  • Gravide kvinder-600 mikrogram per dag

Kilder til folinsyre

Den bedste måde at indtage nogen vitamin, mineral eller næringsstof er ved at opretholde en sund og afbalanceret kost. Fødevarer, der er rige på folinsyre omfatter lever, fuldkorn, bønner, mælk, citrusfrugter, og mørke grønne bladgrøntsager. Mange korn og brødprodukter er beriget med B-vitaminer, herunder folinsyre og gær er en naturlig kilde til dette næringsstof. Kosttilskud anbefales til alle kvinder i den fødedygtige alder som forsikring mod fosterskader og kan være til gavn for mange andre, der måske ikke spiser en ideel kost på et konsistent grundlag.