Hvad er Confit?

Hvad er Confit?

Confit, udtalt con-gebyr, er en fransk betegnelse for fødevarer, som er nedsænket i et stof for at bevare fødevarer og at øge sin smag. Der er to hovedtyper af confit, der kan oprettes fra en række fødevarer. Ordet confit kommer fra det franske ord "confire", som betyder "at bevare". Den allerførste fødevarer kogte i confit var frugt, som var kogte og konserveret i sukker i middelalderen. I dag kan confit anvendes til at bevare frugter på samme måde, men det er mere ofte anvendes til at bibringe smag og tekstur til fødevarer såsom ænder, gæs og andre kød.

Kød Confit

Kød confit bruges typisk på vandfugle - ænder eller gæs - og typisk henviser til benet af fuglen. Kødet er krydret og saltet, inden det i køleskab i 24 til 36 timer for at bevare den. Saltet kød skylles derefter, duppet tør og anbringes i en skål fyldt med afsmeltet fedt fra fuglen. Fatted kødet tilberedes langsomt, op til fire timer, for at tillade fedt at bibringe smag og et bud tekstur til kødet. Når kogte, kan confit være nedkølet i en tæt lukket beholder i op til seks måneder.

Mens ægte confit er lavet af vandfugle og omtales som "duck confit" eller "gås confit", kan andre former for kød gives samme behandling af madlavning dem i afsmeltet and eller gås fedt. Madlavning en nedskæring på andre end vandfugle på denne måde kød omtales som "en confit".

Brug Meat Confit

Fedtet som confit lagres i kan være en fantastisk måde at give smag til andre fødevarer under tilberedningen. Det er ikke ualmindeligt at grill eller stege kød i en lille mængde af fedt, mens resten af ​​fedtstoffet anvendes til sauter grøntsagerne bliver serveret med måltidet.

Husk, at saltningen, der anvendes i at gøre confit giver kødet en meget salt smag. Derfor altid tjene confit med en sød smag sauce, garniture eller side parabol til at hjælpe modvirke saltiness.

Frugt Confit

Hvad er Confit?

Confit bruges stadig til at bevare og slik frugter i sukker eller honning. Resultatet har ofte sammenhæng i marmelade eller konserves, selvom hele frugter kan kandiserede på denne måde også. For at gøre en frugt confit, er skiver af frugt, juice og citrus skorpe placeret i en gryde sammen med krydderier, hvid eller brun sukker, honning, cider eddike og vand. Blandingen koges, indtil det tykner, og derefter overført til krukker.

Små stykker af frugt kan infunderes med sukker hurtigt, hvilket gør dem nemmere at bruge. Større stykker af frugt er vanskeligere at tilføre ordentligt, fordi de skal forblive nedsænket i væskerne og sukker, indtil sukkeret når deres kerner.

Brug Fruit Confit

Frugt confit kan anvendes som en topping eller sauce til krydrede kødretter. Nogle grøntsager som tomater eller løg kan også tilberedes på denne måde at gøre en sød og syrlig side skålen.

Skiver af citron eller citronskal, der er blevet forvandlet til en frugt confit gøre fremragende kage toppers og dekorationer til andre desserter. De konserves er bedst spises som tilbehør til en større og mere kompleks fad.

Giv Confit som en gave

Fordi confit korrekt opbevaret kan vare i flere måneder ad gangen og kan bruges til at give smag så mange andre retter, det gør en vidunderlig gave til madelskere og kokke ens. Opret en and eller frugt confit at give som gave, eller kigge efter en confit på nogle high-end dagligvarekæder. Den konsistens, smag og konsistens vil øge næsten alt, hvad de er tjent med.