Hudinfektioner

Hudinfektioner


Med alle mennesker gør til deres hud, det er forbløffende, at de ikke får hudinfektioner oftere. Hud er konstant at få sår og skrammer, rørende snavsede overflader, og generelt at blive udsat for bakterier af alle slags. Intakt hud tjener som et fremragende barriere for de fleste bakterier og vira. Broken hud heler sædvanligvis op uden nogen problemer. Lejlighedsvis, selvom virus eller bakterier komme igennem forsvar og forårsage infektioner i huden.

Bakterielle infektioner

Bakterielle infektioner spænder fra overfladisk til meget alvorlige. Nogle vil få bedre på egen hånd, mens andre kræver antibiotika eller endda indlæggelse. Almindelige bakterielle infektioner omfatter:

  • Folliculitis
  • Koger
  • Impetigo
  • Cellulitis

Folliculitis er en infektion i hårsækkene. Det ligner små hvide eller røde bumser, som ligger i grundlaget for de hår skakter. Det er almindeligt i barberede områder, og også kan ske på steder, hvor tøjet binder eller rubs. Folliculitis får ofte bedre, når personen stopper barbering eller ændringer løsere tøj.

En byld er en større, individuel klump under huden, lidt ligesom en stor, tyk blister fyldt med pus. Koger er normalt rødt og smertefuldt, og de har tendens til at vokse i størrelse. Koger kan få bedre på egen hånd, men forværring koger bør behandles af en læge.

Impetigo ligner en klynge af små blærer med en honningfarvet skorpe. Det kan være kløende eller let smertefuld.

Cellulitis tendens til at begynde som en lille, hævede, røde område, der derefter spreder. Ofte starter med en klippe eller skrabe, men nogle gange ser det ud til at ske af sig selv. Huden er ofte varm og smertefuldt at røre ved. Cellulitis kan være ledsaget af feber. Det skal behandles med antibiotika. Svære tilfælde skal behandles på hospitalet.

Svampeinfektioner

Nogle af de mere almindelige svampeinfektioner er:

  • Ringorm
  • Fodsvamp
  • Jock kløe
  • Gær infektioner, også kaldet trøske

Ringorm er faktisk ikke en orm, men en slags smitsom svamp. Det er almindeligt blandt unge børn, der passerer det med, når de spiller sammen. Ringorm kan forekomme næsten overalt på kroppen. Det ligner en hævet, rund plaster og kan have normal hud i centrum. Den første linje i behandling er et svampedræbende creme.

Fodsvamp er også forårsaget af en svamp. Det starter normalt mellem tæerne og spredes til bunden af ​​foden. Huden kan se rå og revet, blæret, eller betændt. Udslættet kan være kløende, smertefuld, eller begge dele. Antifungale cremer og pulvere kan hjælpe, men nogle gange svampedræbende medicin skal tages gennem munden for at helbrede udslæt. Holde fødder tørre og iført sko, der ånder vil også hjælpe.

Jock kløe er et kløende, rødlig udslæt strækker sig fra lysken ned over den øverste lår. Det kan være forårsaget af mange forskellige typer af svampe. Svampedræbende creme kan hjælpe, men jock kløe ofte opstår igen, især i varmt vejr.

Gær infektioner er forårsaget af en svamp kaldet candida. Candida kan lide at leve i varme, fugtige områder som hudfolder. Candida-infektioner er sædvanligvis kløende. Det inficerede område er rødt med en veldefineret grænse, og kan se lidt hævede.

Virusinfektioner

Nogle almindelige virale hudinfektioner er:

  • Vorter
  • Vandvorter

Vorter er mest almindelig hos ældre børn, men alle kan få dem. De er som regel grov overflade bump, ofte den samme farve som den omkringliggende hud, men nogle gange mørkere brun, grålig eller gullig. De vises ofte på fingre, albuer, knæ, såler, eller ansigt, men de kan forekomme hvor som helst. Vorter er smitsom og kan spredes fra en del af kroppen til en anden. De kan gå væk på egen hånd, eller de kan behandles med over-the-counter medicin. En læge kan også fryse dem ud, behandle dem med en speciel syre, eller bruge andre metoder til at fjerne dem. Vorter på kønsorganerne bør altid behandles af en læge.

Vandvorter ligner lidt vorter, men det er en anden infektion. Det er ret almindelig i børn. Det ligner glatte, voksagtige bump med en lille fordybning i midten. Det kan spredes fra et sted på kroppen til en anden. Læger kan helbrede molluscum ved frysning, ved sur ansøgning, eller ved at fjerne de centrale kerner. Men denne infektion ofte får bedre på egen hånd.

Hvornår skal Worry

De fleste hudinfektioner kan behandles ambulant, eller endda med over-the-counter retsmidler. Du bør dog ringe til lægen for en infektion, der bliver værre, ikke at forbedre, meget smertefuld, eller ledsaget af generelle symptomer som feber. Hvis infektionen breder sig hurtigt, kan det være nødvendigt at gå til skadestuen. Indimellem kan hudinfektioner påvirke de dybere væv, der kræver IV antibiotika og endda kirurgi for at redde den omgivende hud.