Hot Yoga er ikke altid gavnligt for helbredet

Eksperter advarer om, at den stadig mere populære form for yoga, "hot yoga", når rumtemperaturen opvarmes til 32 eller endda 40 grader før klasser, er ikke nyttigt for alle.

Hot Yoga er ikke altid gavnligt for helbredet

Spændingen af kroppen, der er forbundet med høj temperatur af miljøet, kan være usikre for mennesker med visse medicinske tilstande.

Instruktør Diana Zotos, som arbejder i rehabilitering afdeling på et hospital i New York, advarer om, at hvis du har nogen følsomhed over for varme (f.eks du har haft en hedeslag mindst én gang, og du følte træthed, svimmelhed eller dehydrering), bør du konsultere med din læge, før du begynder at praktisere denne form for yoga. Enhver person, der lider af slidgigt, leddegigt, muskelsmerter eller ledsmerter, bør være opmærksomme på dette problem. Først af alt dette skyldes det faktum, at den opvarmede miljø i klassen med hot yoga kan skabe en falsk følelse af fleksibilitet. Som et resultat, kan en utrænet person, stamme muskler, skader led, ledbånd og brusk.

Desuden er en konsultation, der kræves for dem, der lider af højt eller lavt blodtryk og forskellige hjertesygdomme. De skal først og fremmest konsultere en kardiolog. Man bør ikke blive involveret i "hot yoga" i en alder over 40 år, samt uden nogen erfaring i østlige praksis.

"Hot Yoga" er rettet mod vægttab, fjernelse af toksiner, styrke kroppen, udvikling af fysisk udholdenhed og mental afslapning.