Have Trellis Design Idéer

Have Trellis Design Idéer

Espalier er både en praktisk og æstetisk tiltalende tilføjelse til enhver have site. Næsten alle efterstillede blomst, frugt- eller vegetabilske planter kan trænes til en robust espalier struktur for at spare plads. Lodret dyrkning giver luft og sollys at trænge planter og reducerer lugning og vedligeholdelse af anlægget.

Styles af Trellises

Der er en bred vifte af trellis stilarter at vælge imellem, afhængigt af hvad du vokser og det udseende, du forsøger at opnå. Espalier kan være store-købte eller fremstillet af mange forskellige materialer, som er let opnåelige.

Flad eller Wall Trellis

Have Trellis Design Idéer

Flade espalier er en-dimensionelle strukturer, der er velegnede til at træne en række haveplanter. De kan være fritstående eller let fastgøres til et hegn eller en mur. Generelt lavet af træ, metal eller plast, er disse espalier almindeligt anvendt til roser og blomstrende vinstokke.

En stor design idé er at dække en gold væg eller hegn med en flad espalier, så du kan nyde blomstrende planter langs en ellers kedelig baggrund. Nogle mennesker bruger flade espalier på altaner eller dæk for privatlivets fred.

Den enkleste og mest omkostningseffektive måde at gøre en flad espalier er at købe stykke træ eller plastik gitter og fastgør den til dit hegn, højbed, eller væg. Hvis du vil have dine espalier at være fritstående, kan du bruge smalle træstykker til at oprette en stige-typen espalier, som kan indsættes i jorden. Størrelsen og typen af ​​træ, som du bruger, bør være i overensstemmelse med vægten af ​​anlægget, du ønsker at støtte.

Buede Trellis

Have Trellis Design Idéer

Great for en indgangsparti til din have eller overgang punkt, hvælvede espalier er elegante og normalt designet til at understøtte en stor vægt. Perfekt til planter såsom blåregn, klatreroser eller andre tunge blomsterranker, er tilgængelige i en bred vifte af stilarter buede espalier og kan hjælpe dig til at få vist en smuk blomstrende plante som et knudepunkt. Buede espalier kan være fremstillet af træ, metal, PVC eller endog wire.

En simpel buet espalier kan gøres derhjemme ved hjælp af et panel og kvæg fire stykker armeringsjern. Du skal blot bøje panelet kvæg i midten og fastgør enderne til armeringsjernet stakes. Sæt indsatsen i jorden og plante dine blomsterranker i hver ende af panelet. Hurtigt voksende vinstokke dækker strukturen på ingen tid.

A-Frame Trellis

Primært brugt til grøntsager, en A-frame espalier er en fantastisk måde at støtte ærter, tomater, bønner eller andre Vining planter. De fleste A-frame espalier er bygget fra bunden og bruge en hængslet eller simpel ramme og netting teknik. Disse espalier er nemt justeres til at passe ind højbede og giver den perfekte støtte til grøntsager.

Obelisk Trellis

Have Trellis Design Idéer

Også kaldet en pyramide espalier eller tuteur espalier, obelisk espalier er kendetegnende for en hytte stil haven. Disse trellises har været anvendt i århundreder i hele Europa og er kendt for deres smukke form og evne til at understøtte en lang række klatrere. Hvis du ønsker en virkelig dekorativt element i haven, er dette den bedste espalier stil til at vælge.

Ofte fremstillet af metal, disse trellises varierer i størrelse fra meget små til meget store. Der er mange planer online for at gøre en simpel pyramide espalier for en fraktion af prisen for en detail-version.

Unikke Recycled Trellis Idéer

Have Trellis Design Idéer

Hvis du er på udkig efter noget unikt i din have, kan du overveje en af ​​disse up-cycling projekter. Dette er en fantastisk måde at gøre os af elementer på vej til deponering og tilføje personlighed til din have.

 • Tag ruderne ud af en gammel vinduesramme og vedhæfte nogle support stakes.
 • Genbrug en gammel træ stige eller stol.
 • Brug en del af gamle hegn, der har tjent sin tid.
 • Sæt metalrammen på en paraply i en plantageejer for at skabe en baldakin effekt.

Trellis Design Idéer og tips

Have Trellis Design Idéer

 • Husk, at selv om et espalier er en æstetisk funktion, skal det også være funktionelt. Vælg et espalier stil, der passer til størrelsen og vægten af ​​anlægget, du ønsker at vokse, uanset om det er grøntsager i et højbed eller blomster nær et springvand.
 • Hold din espalier størrelse i forhold til resten af ​​din have; du ikke ønsker det at overmande resten af ​​din udendørs rum.
 • Husk, at din espalier bør fungere som støttende skelet for dit anlæg, og at når planten er moden, vil meget lidt af espalier ses.
 • Overvej gruppering af espalier af varierende højder for en iøjnefaldende omdrejningspunkt.
 • Placer espalier ved din hoveddør som en måde at byde gæster.
 • Placer et espalier med en smuk blomstrende vin bag din postkasse.

Shopping for Trellises

Hvis du er interesseret i at købe et espalier, kan du finde en i de fleste hjem og havecentre. Der er også en række online-forhandlere, der bærer et bredt udvalg af espalier.

 • Simply holdere: Dette websted sælger en række af høj kvalitet espalier og dorne. De har en række flade vinyl espalier perfekt til pryder en tom væg. Priserne spænder fra $ 49 til over $ 600, med mange muligheder i mellem.
 • Woodland Direkte: Shop dette websted til en traditionel obelisk espalier stil i enten træ eller metal. De tilbyder endda en "vindmølle obelisk" espalier, der ville gøre en stor accent brik til enhver udendørs rum. En række størrelser er tilgængelige, og priserne spænder fra $ 59 til $ 155.
 • Have Arches.com: Hvis du er i markedet for nogle smukke håndlavede buer, det er bare stedet for dig. Dette selskab gør smuk cedertræ og kobber buer samt indviklede flade espalier. De sælger selv detaljerede planer, så du kan bygge dine egne espalier. Omkostningerne vil variere meget, afhængig af hvilken størrelse og stil af espalier, du ønsker, med omkostningerne kører overalt fra så billig som $ 50 opad i de hundredvis, afhængigt af din pick.
 • Gardener Supply: Denne have forsyning websted tilbyder et bredt sortiment af espalier til discountpriser. Du finder alt fra træ flade buer til unikke metal runde espalier på dette site. Priserne er rimelige, med de fleste omkring $ 25 til $ 75, og produkterne har nyttige anmeldelser.
 • Garden.com: Dette websted tilbyder en række unikke espalier, der er smukke i deres egen ret. Vælg mellem interestng former såsom "champignon espalier" eller soemthing mere traditionelle som en metal fan espalier. Med så mange valg, fra simple ekspanderende espalier til større hjørne espalier, vil du finde masser under $ 50 med andre, der kører over $ 100.

Creative Trellising

Husk, himlen er den grænse, når det kommer til, hvad der kan bruges som et espalier. De fleste klatreplanter ikke er pedantisk om, hvad de klatre på, så længe du giver den støtte. Sørg for, at du ved, hvordan dit anlæg klatrer; nogle er flettede, andre klamrer. Nogle vinstokke har brug for mere støtte og uddannelse end andre. Men med lidt omhu i starten, din espalier vil snart forvandle sig til en herlig levende display.