Glutenfri Tyrkiet Gravy

Glutenfri Tyrkiet Gravy


Gør dit eget glutenfri kalkun sovs til din Thanksgiving middag giver dig frihed til at skabe en sauce, som fremhæver varianter du foretrækker, samtidig med at en fødevare, som du kan føje til din glutenfrit repertoire. Det meste af den tid, du bliver nødt til at gøre din sovs er inkluderet i prep. Efter dette, vil din base simre væk som du forbereder resten af ​​dit måltid.

Grundlæggende komponenter af glutenfri Tyrkiet Gravy

Variationer af kalkun sovs er uendelige, endsige glutenfri muligheder. Uanset opskrift, du vælger, vil du uden tvivl begynde med en grundlæggende Mirepoix. En Mirepoix er en blanding af hakkede grøntsager. Denne blanding omfatter typisk bestanddele, såsom hakkede gulerødder, selleri, løg og andre tilsætninger.

Du kan enten bruge din Mirepoix rå eller sauteret i din foretrukne fedt, om fedtet er olie eller smør. Hvis du sauter dine grøntsager, sauter dem til den karameliseret scenen for maksimal smag. Denne fase er præget af en dyb, rig brun farve forårsaget af madlavning i Mirepoix er sukker. Salt grøntsagerne let. Brug af sauterede grøntsager er at foretrække for maksimal smag. Det vil også tilføje dejlige farve til din sovs.

Derudover kan man sauter andre bestanddele, såsom kråsen og andre indvendigt i Tyrkiet. Disse komponenter har masser af smag, som du kan drage fordel af i en glutenfri måde. Det vil også bidrage til spejle smag af din kalkun. Hak kødet til en lille terning for hurtigere madlavning. Alternativt kan du bruge disse kalkun dele til fremstilling af materiel.

Stock Forberedelse

Det næste skridt mod at skabe din glutenfri kalkun sovs er bestanden. Grundlæggende ingredienser vil omfatte din Mirepoix, enten sauterede eller rå, og indmaden i din kalkun. For at få ekstra smag, omfatter nogle persille, hele peberkorn, og timian kviste. Hvis din kalkun har andre krydderier såsom rosmarin, velkommen til at tilføje en kvist eller to af disse. Dæk alle ingredienserne med vand eller en glutenfri hønsefond som Swanson.

Generelt, jo større dine vegetabilske stykker, jo længere dit lager brug for at simre i peak smag. Hvis du bruger en langsom komfur til dit lager, kan du udtrække de mest smag fra dine ingredienser. For fjerkræ baseret sauce opskrifter, planlægger 4 til 6 timer i den høje indstilling. Du kan også lade din bestand simre på komfuret som din kalkun kokke. Hvis du har rester, kan du fryse dem og bruge dem til andre opskrifter.

Afslutning af Gravy

Efter passende mængde ulmende, stamme din bestand gennem ostelærred, og sørg for at presse den sidste bit af smag fra de ingredienser. Derefter placere anstrengt bestand i en 3-Quart gryde. Du kan smide i ekstra hakket persille og timian til en mere smagfuld gravy.While dine kalkun kokke, du bør baste den med vand eller din forberedte bestand at forsegle i saft. Dyppelse udgør den sidste ingrediens i din kalkun sovs. Når kalkunen er klar, skal det fjernes fra ovnen og læg den på en madlavning rack. Si dyppelse fra din roaster og tilføje dem til dit lager base.

Slutproduktet

Det er her din glutenfri kalkun opskrift endelig kommer sammen. Fortsæt med at reducere anstrengte dyppelse og materiel blanding. Dette hjælper koncentrere varianter, der giver din kalkun sovs der velkommen pift ved at øge intensiteten af ​​varianter.

Hvis du foretrækker en tykkere sovs, vil majsstivelse eller xanthangummi tilstrækkeligt. Bland en spiseskefuld eller to med nogle kolde vand. Derefter skal du blot tilføje enten ingrediens til din reduceret sauce base. Du ønsker måske at lade sovsen simre i et par øjeblikke til at blive tykkere. Du kan derefter justere din sauce til smag, tilføjer salt og peber efter behov. For en mere velsmagende sauce, fjern kødet fra kråsen og føje den til din færdige sauce.

Sovs er ofte lige så vigtig som Tyrkiet, når det kommer til et særligt måltid. Gør dit eget lager og sauce vil gøre for en spektakulær tilføjelse til din Thanksgiving måltid.