Glutamin

Glutamin

Der findes tyve aminosyrer, der udgør komplette proteiner i kroppen. Disse proteiner er afgørende for optimal funktion af alle organsystemer i det menneskelige legeme. Glutamin er en af ​​de aminosyrer, vores krop har brug for mange kritiske funktioner. Det betragtes som en essentiel aminosyre under visse betingelser, især efter alvorlige traumer, skade, infektion og cancer-relaterede forhold. Konkret det spiller ud følgende roller:

  • Nitrogen luftfartsselskab
  • Metabolic mellemprodukt, især i proteinstofskiftet
  • Tilhænger af glutathion metabolisme
  • Energikilde
  • Cleanser til mavetarmkanalen
  • Accelerator af sår og brænde heling

Vigtigste rolle

Mens alle glutamin handlinger er vigtige, sin tilstedeværelse og rolle i reparation og opbygning af muskelvæv er, hvad der vender vægtløftere, bodybuildere og lignende udholdenhedsatleter på til det. Når anstrengelse er placeret på musklerne, muskelvæv mister energi, og efterfølgende glutamin. Faktisk er det anslået, at glutamin er forarmet med så meget som 50% i løbet af en intens træning eller sportsbegivenhed. Ved at supplere gennem kostindtag, er musklerne leveres med flere af aminosyre og er bedre rustet til at genopbygge de tabte butikker. Dette giver mulighed for en tilstrækkelig refill til en ellers tom tank. På denne måde er der mindre muskel forringelse, fordi andre væv, der kræver glutamin ikke vil miste sit lagrede beløb. Denne cellulære brændstof er det, der driver muskelvæv til at reparere og bygge hurtigere.

Glutamin og Vægttab

Der er to spekulationer med hensyn til virkningerne af denne aminosyre på kropsvægt. Den første teori er relateret til dets virkning på muskelmasse. Det er velkendt, at jo mere muskelvæv en person har, jo højere hans eller hendes stofskifte. En højere stofskifte svarer til brugen af ​​flere kalorier selv ved hvile. Derfor en person, der er ved at tabe vægt er en fordel, når han eller hun bevarer muskel vægt og mister kun fedtvæv. Dette supplement kan hjælpe med at opretholde muskler.

Den anden teori er, at glutamin kan reducere kulhydrat trang. Denne tanke skyldtes ud af, at det har vist en signifikant effekt på alkohol cravings ved behandling af alkoholisme. Der har ikke været nogen undersøgelser på linket carbohydate, men mange supplere virksomheder fremme det som en kilde til at sænke kulhydrat cravings. Det er vigtigt at bemærke, at glutamin er ikke klassificeret som en appetitnedsættende eller fedt brænder, såsom hoodia, grøn te eller andre kost piller. Oplevelsen af ​​sådanne resultater er udelukkende en individuel én på dette tidspunkt, indtil yderligere undersøgelser gennemføres.

Andre anvendelser

Som nævnt, er glutamin almindeligt anvendt til at genopbygge energi, når svækket immunforsvar er til stede, såsom tilfældet med infektioner, herunder HIV, og kræftbehandling. Det kan også hjælpe ældre med at genoprette meget lave protein butikker og i tider med skader og sygdom. På grund af dets rolle i muskelvæv renovering aminosyren letter muskelkramper og smerter efter ekstrem anstrengelse eller fysiske traumer. Det er ofte anbefales til personer, der for nylig afsluttet en fastende kost, uanset om kosten årsager eller religiøse grunde. Der er tegn på, at et passende niveau hjælper producere væksthormon, en nødvendig regulator i udvikling og bevarelse af alle væv. Mere specifikt, 2 gram glutamin viste en stigning i vækst hormonniveauer 400%. Endelig er det en kraftig anekdote for "utæt" gut, en gastrointestinal tilstand, der forårsager betydelig ubehag blandt sine patienter. Der er tegn på, at glutamin kan helbrede sår, med et angivet 92% hærdehastighed wih en 1,6 gram tilskud hver dag i fire uger.

Kilder

Da glutamin er ikke kun en energikilde for den menneskelige krop, kan det i vid udstrækning findes i andre dyr og planter samt. Fisk, rødt kød, bønner, og en række mejeriprodukter indeholder det. Supplering almindeligvis valgt af de førnævnte atleter, og er bedst absorberes i en pulveriseret form af aminosyren. Der er flere nutriceutical selskaber, der tilbyder sorter til salg til den brede offentlighed. Tjek GNC til din første stop ved at finde de produkter, der matcher dine personlige behov.

Bivirkninger

Den eneste bivirkning rapporteret er en dårlig mave. Dette er normalt kun ses i de tilfælde, hvor store doser blev taget. Der er ingen videnskabelige data understøtter en tilstrækkelig sikker mængde af aminosyren, men supplere med op til 10 gram om dagen er blevet set blandt bodybuildere. Det er afgørende at diskutere, om tilskud er nødvendigt, og hvad den passende mængde skal være med din praktiserende læge, før at øve nogen specifik kosten ændring eller regime.