Frugt-og grøntsagssaft drikkevarer: Er de Nærende?

Du har sikkert set dem besætter stadig mere hyldeplads i dit lokale supermarked, da de bliver mere populære. Jeg henviser til frugt- og grøntsagssaft, der tout en lang liste af sundhedsmæssige fordele, der hævder at gøre alt fra boost energi for at forebygge kræft. Men det egentlige spørgsmål er, er de ernæringsmæssigt lyd? Nogle af disse safter synes at have superkræfter. De tæller dine 5-9 daglige frugt og grøntsager portioner, og nogle er nu forbedret med grøn te og antioxidanter. Derfor det betyder, det er acceptabelt at springe hele frugter og grøntsager og bare drikke din vej til sundhed, ikke? Ikke ligefrem.

Saften du drikker kan være lige en glassful sukker, behændigt forklædt som noget sundt. V8 Splash® siger ret på flasken, at den kun indeholder 10% juice, og det viser høj fructose corn syrup som ingrediens, kun bag vand. Også V8® grøntsagssaft er propfyldt med natrium og har "naturlig aroma" tilføjede, som egentlig ikke er naturlige overhovedet. Nogle frugtsafter indeholder tilsatte vitaminer, herunder vitamin C, E, B2, B3, B6, B12, og beta-caroten (som ikke behøver at blive tilføjet til hele frugter og grøntsager, fordi mange er naturligt rige på disse næringsstoffer). Andre safter tilføje koffein eller endda olie til deres produkter.

Mange mennesker spiser juice for deres formodede sundhedsmæssige fordele eller at forsøge at nå deres anbefalede 5-9 portioner frugt og grøntsager dagligt, fordi størstedelen af ​​voksne falder kort af antallet af portioner, de rent faktisk får. Valg af en hovedsagelig plantebaseret kost har vist sig at afværge mange sygdomme, såsom hjertesygdom og kræft. Men drikker frugt- eller grøntsagssaft er ikke det samme som at spise hele frugter og grøntsager, fordi du glip af en vigtig næringsstof: fiber. Den amerikanske Diætetiske Association anbefaler at få 25-38 gram fibre om dagen, og de fleste frugt- og grøntsagsjuice giver ingen. Forbrugende saft i stedet for hele frugter og grøntsager kan betyde, at du falder kort på, at 25-38 gram fibre anbefalet dagligt for optimal sundhed. For eksempel, en kop rå gulerødder har over 4 gram fibre, men gulerodssaft giver lidt at ingen fiber. Ud over at hjælpe forebygge sygdom, kan en tilstrækkelig fiber også hjælpe med din vægt forvaltning mål. Fiber øger mæthed ved at bremse fordøjelse, som holder dig fuld længere mellem måltider og snacks.

Frugt- og grøntsagssaft gør indeholder kulhydrater, som bidrager kalorier og kan forårsage vægtøgning, hvis tilføje dem til din kost forårsager du tager i flere kalorier, end du forbrænder på en dag. Bare vær forsigtig med ikke at overdrive det - har til formål at supplere din kost med frugt og grøntsagssaft frem for at bruge dem til at erstatte hele frugter og grøntsager. Saft må ikke bruges som måltid udskiftninger, men snarere som "en gang imellem" tilføjelser til en allerede sund kost.

Selvom spise hele frugter og grøntsager, får du den mest bang for din sorteper, undertiden stress og jag i livet kræver bekvemmelighed. Så hvis du lejlighedsvis drikker frugt- og grøntsagssafter, vælge en lav natrium version af grøntsagssaft, eller vælge en frugtsaft, der er fremstillet af 100% juice, har ikke tilsat sukker, og er lav nok i kalorier, at det ikke vil øge din talje.