Forståelse Stories for Kæmper Læsere

Forståelse Stories for Kæmper Læsere


Ud over at øge forståelsen, historier for kæmper læserne hjælpe dem med at få tillid til deres færdigheder og evner med at læse selv.

Læsning Enhver bog hjælper

Når det kommer til kæmper læsere, det vigtigste er at opmuntre barnet til at læse mere. Den bedste måde at gøre dette er at hjælpe barnet regne ud, hvad slags historie interesserer ham eller hende. Fra Disney eventyr til historisk fiktion for børn, en bog er tilgængelig på stort set ethvert emne, der pirrer barnets nysgerrighed og fantasi.

Yngre børn, der er lige begyndt at læse, kan ikke forstå alt, hvad der er skrevet, så begynder med billedbøger for kæmper læsere kan være en god start. Da barnets forståelse øges, videre til relevante historier til barnets alder og klassetrin.

Hvis du ikke kan vurdere børnelitteraturen, så spørg en bibliotekar eller lærer for hans / hendes anbefalinger. De kan have en liste af børnebøger for aldre 4-8 eller hvad alder du har brug for, der omfatter spændende historier, der appellerer til børn.

Forståelse Stories for Kæmper Læsere: Spørgsmål

Som tidligere nævnt, er det ikke historien så meget som understreger læsning er vigtigt, der vil hjælpe børnene øge deres læseforståelse færdigheder. Øget forståelse kommer fra at læse nogen historie, det er ikke selve bogen, men hvad du hjælpe barnet gøre med bogen, der tæller.

Læsning sammen med dit barn er en fantastisk måde at bidrage til at øge færdigheder i forståelse historier for kæmper læsere. Stil spørgsmål efter den historie, der hjælper børn til at forstå det bedre og tilslut det til den virkelige verden.

Spørgsmål til Fiktive Stories

Fiktive historier kan være om det virkelige liv situationer eller skøre eventyr talende dyr. Uanset hvad historien er, kan du bede dit barn disse spørgsmål i slutningen for at øge deres forståelse:

 • Hvem var hovedpersonerne? Hvad var deres rolle i historien?
 • Hvordan historien begynde?
 • Hvordan historien ender? Kan du lide den slutning? Hvorfor eller hvorfor ikke?
 • Hvad var det største problem i historien? Hvordan var det løst?

Genfortælling historien i barnets egne ord er en anden måde at hjælpe børnene til at forstå historien bedre. At sikre at barnet forstår hændelsesforløbet, og årsagen / virkningen af ​​de iværksatte i historien, er det nyttigt at øge forståelsen.

Spørgsmål til Nonfiction Stories

Nonfiction historier er ikke altid så appellerer til børnene, som det er at voksne. Men disse historier har ofte virkelige forbindelser og applikationer, som børn kan se i verden omkring dem. Prøv at stille disse spørgsmål efter at have læst en faglitterære bog sammen:

 • Hvad var bogen om? (En person, begivenhed dyr sted)
 • Hvilket budskab var bogen forsøger at formidle? Hvad var de vigtigste idé om bogen?
 • Navngiv nogle understøttende detaljer hovedideen. Hvordan dette hjælpe med at forklare budskabet i bogen?

Flere måder at øge forståelse

Ud over at læse sammen med dit barn og understreger, hvorfor læsning er vigtig, kan du gøre andre ting for at opmuntre dit barn til at øge hans / hendes forståelse af historier. Prøv følgende:

 • Læs avis eller magasin artikler om aktuelle begivenheder i dit samfund. Spørg dit barn til at fortælle dig om, hvad han / hun læste lige, og hvad det betyder.
 • Spørg barnet at omskrive slutningen på historien, komplet med billeder, hvis hun / han ikke nyde slutningen. Spørg hvorfor den nye slutning er bedre.
 • Når du læser højt, bede barnet til at gætte, hvad der kan ske næste i historien. Skriv ned gæt til at finde ud af, om barnet havde ret.
 • Relatere historiens figurer, indstilling eller begivenheder til noget i det virkelige liv. Fortæl dit barn om dit virkelige liv forbindelsen og derefter bede ham eller hende til at gøre det samme.


Tilskyndelse kæmper læsere at fortsætte med at læse er den bedste måde at øge deres forståelse færdigheder, og deres generelle læsefærdigheder, også. Det vigtige er processen med at læse og forstå, ikke selve historien, når det kommer til at styrke læsning færdighed.