Forståelse familie medlem med traumatisk hjerneskade

Forståelse familie medlem med traumatisk hjerneskade
Din familie medlem kan se fint på ydersiden, efter en større skade hoved. Traumatisk hjerneskade (TBI), kan dog forårsage betydelige følelsesmæssige, adfærdsmæssige og personlighedsændringer.

Forstå ændringer

TBI kan tage en følelsesmæssig vejafgift på en hel familie. TBI kan skabe en bred vifte af fysiske (koordination), kognitive (hukommelsesproblemer), følelsesmæssige (moodiness, angst og depression), og psykiske problemer (personlighedsforstyrrelser), som har en global effekt på persona € ™ s daglige funktion.

Personlighedsændringer

De fleste forurolige til familiemedlemmer er ofte ændringer i deres elskede oneâ € ™ s personlighed. Den person med TBI kan gennemgå en komplet personlighedsændring. De kan gå fra social og udadvendt til humørsyg, uforudsigelige, trukket tilbage, eller endda aggressiv. Disse ændringer kan vare år efter skaden.

Mennesker med TBI kan også have anfald af skrigende og / eller græde uden grund, næsten som om de ikke har nogen kontrol over de udbrud.

Ligeledes kan personen med TBI ikke nogen idé om, at han eller hun har ændret sig så drastisk, hvilket indikerer en reduceret evne til at forstå sig selv på grund af TBI. Fordi den skadede familiemedlem ikke opfatter et problem, mennesker med TBI er ofte resistente over for at søge behandling.

Stigning i psykiske forstyrrelser

Psykiske lidelser er høje blandt TBI patienter. Ca. en tredjedel af TBI patienter lider af psykiske lidelser efter skade. De forskellige typer af lidelser fundet var svær depression, alkoholmisbrug, panikangst, psykose, og personlighedsforstyrrelser.

Sådan Cope

Erkend, at hvad du og din familie oplever er virkeligt. Din familie Medlemsforslag € ™ s nye adfærd på grund af hans eller hendes helbredstilstand, og ita € ™ s ikke din skyld, og ita € ™ s ikke den skadede persona € ™ s skyld.

Som vicevært af de sårede familiemedlem, ita € ™ s vigtigt for dig at indse, at den rolle, som vicevært er en stressende situation. Vicevært udbrændthed er meget almindeligt, så det er vigtigt at tage vare på dig selv i løbet af denne udfordrende tid. Nogle forslag til at håndtere din situation er:

  • Være aggressiv i forvaltningen stress. Tackle det, før det overvælder dig.
  • Ær det faktum, at du og dine andre familiemedlemmer kan sørger over familiemedlemmet før skaden hovedet.
  • Søge hjælp hos en psykologisk professionel for hele familien, børn og voksne, så den psykologiske professionelle kan hjælpe din familie justere og få det bedste ud af din situation.

TBI kan være vanskelige at håndtere og behandle. Med den rigtige plan, kan din familie tilpasse sig behovene i det tilskadekomne mens opholder helhed.

Tak for læsning!