Fordele og ulemper ved Seafood

Før du hovedet til at restaurant eller materiel din fryser, er her nogle gode funktioner, dårlige træk og relevante advarsler om de forskellige typer af havet liv er der at tilføje til ens kost:

Nogle af de vigtigste seafood kategorier omfatter: Fisk, rogn (fiskeæg), krebsdyr skaldyr og bløddyr.

Fisk
Fordele: De fleste af de indenlandske fisk som tun, laks, torsk, er gode kilder til protein, B-vitaminer og kalium, magnesium, selen og andre mineraler. Dette er en alsidig protein fødekilde, som også er relativt lavt fedtindhold. Laks, ansjoser og hvidfisk har den højeste Omega-3 fedtsyrer. Denne type af fedt er meget godt for kardiovaskulær, hjerne og fælles sundhed, for at nævne et par stykker.

Ulemper: Men der er fishy sider til historien. Ifølge Food Allergy og Anafylaksi Network, mere end 2 procent af amerikanerne rapporterer en allergi over for fisk og skaldyr, med laks, hellefisk og tun er den mest tilbøjelige til at forårsage reaktionen. Nogle af disse reaktioner kan være alvorlige og / eller dødelig.

Den større fisk er, jo større chance for forurening med kviksølv og andre giftstoffer sådanne polychlorerede biphenyler (PCB). Dem til at undgå eller spise sparsomt er sværdfisk, Teglfisk, konge makrel, tun, tæmmet haj, og marlin.

Undercooked eller rå fisk kan indeholde mange slags parasitter (herunder bændelorm). Sørg seafood var kommercielt dybfrosne og / eller opvarmet til mindst 140 grader for at dræbe bændelorm og andre parasitter. Det er vigtigt for gravide kvinder, spædbørn, småbørn og immunitet-kompromitteret personer undgå disse typer af fisk.

Wild fangede fisk som laks har flere fordele i forhold til gården rejst i, at fiskene er i deres normale miljø og ikke overfyldte eller negativt påvirket af menneskelig indgriben.

Roe (Omfatter fiskeæg såsom kaviar)
Fordele: Denne type fisk og skaldyr er en meget god kilde til protein og andre næringsstoffer til portionsstørrelse (ca. 4 gram i to spiseskefulde i kaviar for eksempel).

Ulemper: Nogle typer af rogn, såsom kaviar, er højere i kolesterol og natrium, og kan stadig have parasitter.

Krebsdyr (Medtag krabbe, languster, og hummer.)
Teknikere: Omega-3 og mineralindhold er høj i denne lav-kalorie fødevarer.
Ulemper: høj i natrium, kan man krabbe ben har mere end 1.000 mg natrium.

Undercooked krabber og andre typer af krebsdyr og fisk og endda rogn kan indeholde mange slags parasitter (herunder bændelorm

Bløddyr
Teknikere: Domestic rejer, østers, snegle, muslinger, blæksprutter, konkylie og kammuslinger er meget nærende med B-vitaminer, mineraler og protein. De er meget alsidige skaldyr, kan fremstilles på mange måder.

Ulemper: Importerede rejer og muslinger kan have uønskede tilsætningsstoffer og kan også indeholde parasitter, hvis undercooked

Der er et hav derude for at lære om fisk og skaldyr, sikkerhed og ernæring. Det er det værd at øge din viden om dette område af fødekæden før afhaspning i middag!