Fat Bank til at lagre fedt til senere brug i kirurgi

"Liquid Gold" - det er, hvordan det amerikanske plastikkirurg Dr. Jeffrey Hartog fra Seminole kalder fedt. Han snart planer om at åbne en fed bank, hvor patienterne kan medbringe deres fedtvæv til opbevaring.

Fat Bank til at lagre fedt til senere brug i kirurgi

Fedtet, som fjernes under fedtsugning, kunne anvendes i plastikkirurgi, hvor det kan være nyttigt som et fyldstof. Lægen har udviklet en ny teknologi, der vil bidrage til at spare fedt.

Efter samling af fedt, er det renses og tørres. Den næste ting er at tilføje de stoffer, til formål at beskytte det biologiske materiale ved afkøling det til 192 grader Celsius. Klienten skal betale en temmelig stor sum penge for operationen: at fryse 250 kubikcentimeter fedt (som handler om en kop te i volumen), man har til at betale $ 900 for det første år. Opbevaringen vil koste 200 dollars årligt.

Kirurgen innovation har allerede fået en del kritik. Dr. Stephen Baker, videnskabsmanden fra Georgetown University, mener, at forskerne stadig ikke har pålidelige oplysninger om sikkerheden og effektiviteten i frossen fedt i form af stofskiftet.