Dr. J. Richard Gentry Tips til Raising Confident Læsere

Dr. J. Richard Gentry Tips til Raising Confident Læsere
J. Richard Gentry, Ph.D.

Tillid kan påvirke mange forskellige aspekter af en persons liv, herunder læsning. Børn, der udvikler en kærlighed til bøger tidligt kan være mere tilbøjelige til at få tillid til deres læsefærdigheder. I denne eksklusive LoveToKnow Børnebøger interview, J. Richard Gentry, ph.d. giver tips til at hæve tillid læsere.

Om J. Richard Gentry, ph.d.

J. Richard Gentry, PhD er en nationalt anerkendte ekspert i barndommen literacy, læsning og stavning udvikling, og forfatter til Raising Confident Læsere:. Sådan at lære dit barn at læse og skrive - fra baby til Alder 7 Dr. Gentry perspektiv er uvurderlig, fordi han kæmpede med ordblindhed, en tilstand, der gør at lære at læse vanskelig.

Dr. Gentry medbringer mere end 30 års erfaring i barndommen uddannelse. Han underviste læseundervisning på Western Carolina University.

Hjælpe Kæmper Læsere

LoveToKnow (LTK): Din engagement med at hjælpe unge børn udvikler læsefærdigheder er bemærkelsesværdigt. Er der ordblindhed spille en rolle i dit drev til at hjælpe andre?

J. Richard Gentry (RG): Under ordblindhed har vist mig, hvordan det er at være en kæmper læser og speller. Selvom jeg lærte at læse i første klasse, fortsatte jeg med at lide under de resterende kontrollampe tegn på ordblindhed: livslang elendig stavning; forholdsvis langsom læsehastigheden; svært ved at huske navne på stedet; og kæmper med at lære fremmedsprog, for at nævne et par stykker.

Jeg er overbevist om, at baby / barn aflæsning i en kritisk periode af hjernens udvikling fra fødsel til alder 3 er den bedste måde at fjerne disse problemer, der kan være invaliderende senere i livet. For bedst at forstå, hvordan læsning og stavning arbejde for kæmper læsere, måske skulle jeg være det.

LTK: Hvad inspirerede dig til at skrive Raising Confident Læsere: Sådan at lære dit barn at læse og skrive - fra baby til Alder 7?

RG: Min mor var min første klasse lærer. Hun lærte mig at læse i første klasse og to generationer senere udtrykte hun beklagelse over, at hun ikke var begyndt processen i baby / toddlerhood. Den anden eksplosion af inspiration kom fra en New York litterær agent, der opfordrede mig til at skrive en bog for forældre baseret på min karriere forskning for lærere i begyndelsen læsning. Det tog mig tre år at gøre baggrunden arbejde, herunder arbejdet med snesevis af forældre, der med succes undervist deres babyer og småbørn at læse.

Indføre Reading Early

Dr. J. Richard Gentry Tips til Raising Confident Læsere

LTK: Hvornår bør forældre introducere læsning aktiviteter til deres børn?

RG: Forældre bør begynde at læse højt for børn ved fødslen. Det feeds barnets sultne hjerne med data for sprogudvikling, tale, og tidlig ord læsning. Det er en vidunderlig måde at være sammen og fører til kognitive, sociale og følelsesmæssige udvikling. Ordspil og mærkning for læsning-ord-rundt-the-rum kan begynde omkring 4 til 8 måneder. Med en baby-safe oliekridt for skrible er en milepæl for 12-måneders alderen.

LTK: Er der særlige børnebøger, der kan hjælpe?

RG: I Raising Confident læsere, jeg anbefale bestemte bøger i fem specifikke niveauer af begyndelsen læsning udvikling. Mange af de klassiske bøger ligesom Dr. Seuss bøger er fremragende til småbørn. Bøger skal være nemt og glad. Bøger, der bliver et barns favorit læses igen og igen.

Starter ud i de første tre år af livet, hvilken type bøger, der fungerer bedst, er:

 • Ordløse billedbøger
 • Mærkning bøger
 • Alfabet bøger
 • Børnerim bøger
 • Bøger til chanting og sang
 • Mønster bøger med nem at læse forudsigelige gentagne tekst
 • Board bøger til baby aflevering
 • Blød klud bøger
 • Story bøger
 • Information bøger

Der er masser af vidunderlige valg!

Opbygning af tillid til Reading

LTK: Tillid kan være en afgørende faktor i et barns succes. Hvad kan forældre gøre for at indgyde tillid til unge læsere?

RG:

 • Start tidligt.
 • Gør læsning sjov.
 • Model gode læsevaner i hjemmet.
 • Support og monitor tidlig læsning for førskolebørn.
 • Være en fortaler for dit barns læsning og akademisk vækst i skole.

Opdrage et barn, der elsker at læse, og den tillid faktor vil tage sig af sig selv, fordi tilliden kommer indefra. Det er virkelig nemt at lære babyer og småbørn at læse med lidt tid hver dag fordelt over de første tre eller fire år af livet. Bliver barnets førstebehandlingen lærer er en stor arv til forældre.

LTK: Hvor kan forældre og pædagoger lære mere om dine bøger og workshops?

RG: Raising Confident Læsere: Sådan at lære dit barn at læse og skrive - Fra baby til Alder 7 fås i boghandlere og på Amazon.com. Besøg min hjemmeside på JRichardGentry.com og min Psychology Today blogindlæg. For workshops og foredrag, så kontakt mig på Richard @ jrichardgentry.com.

Udvikling af læsefærdigheder for Life

Udvikling af læsefærdigheder, der varer hele livet ideelt begynder tidligt, og Dr. Gentry er en pioner i effektive strategier for kompetenceudvikling tidligt i livet. For forældre, der har børn, der kæmper med at læse i deres skoletid, bøger til kæmper læsere er tilgængelige for børn i alle aldre.