Definition af bæredygtig udvikling



Definition af bæredygtig udvikling
Bæredygtig udvikling søger at skabe balance mellem individuelle og verdens bekymringer.

Kendskab til definition af bæredygtig udvikling, og hvorfor det er vigtigt, kan hjælpe dig med at træffe et informeret bidrag som vælger og forbruger. Mens mange mennesker tror, ​​at bæredygtig udvikling er fortsat fast i den miljømæssige rige, dette udtryk faktisk omfatter økonomiske og socio-politiske bekymringer så godt. Som med mange nuværende politik, at definitionen er også noget forbigående, som offentlige institutioner og enkeltpersoner kæmper for at skabe den perfekte balance til at løse alle disse vigtige spørgsmål.

Den nuværende definition af bæredygtig udvikling

Målet om bæredygtig udvikling er at give vækst til gavn menneskeheden samtidig tilskynde en afbalanceret tilgang, der skaber en minimal mængde skade. Ved omhyggeligt at afbalancere fremtidige og aktuelle krav, de fleste miljøforkæmpere håber, at naturressourcer altid vil være til rådighed til at imødekomme grundlæggende behov. De fleste specialister, der studerer bæredygtig udvikling evaluere det, den påvirker tre forskellige områder.

Økonomisk bæredygtighed

I øjeblikket mange områder af den økonomiske vækst er afhængige af naturressourcer og byggemodning. Økonomisk bæredygtighed lægger pengeværdi på disse begrænsede ressourcer i et forsøg på at bruge dem retfærdigt blandt befolkningen i verden. Økonomisk bæredygtighed også er afhængig af den tanke, at ved at flytte afhængigheden af ​​økonomien på disse ressourcer og værdsættelse dem ordentligt, kan mennesker i udviklingslandene har et bedre levestandard.

Miljømæssig bæredygtighed

Den mest almindeligt anerkendte form for bæredygtighed, miljømæssig bæredygtighed, er i sig selv et begreb, der omfatter en bred vifte af miljømæssige spørgsmål af aktuel interesse. Generelt miljømæssig bæredygtighed søger brugen af ​​vedvarende naturressourcer i ikke-fornyelige ressourcer. Det tilskynder også enkeltpersoner til at foretage ændringer i deres personlige livsstil for at skabe en mindre carbon footprint, reducere deres indvirkning på det globale plan. Almindelige miljøinitiativer såsom genbrug er også inkluderet under overskriften miljømæssig bæredygtighed.

Sociopolitiske Bæredygtighed

Socialpolitiske bæredygtighed beskæftiger sig med faktorer, der påvirker trivsel mennesker og deres regeringer. Derfor sociopolitiske bæredygtighed omfatter områder som fødevareproduktion, fødevaresikkerhed og fattigdom. Disse bekymringer omfatter de uforholdsmæssigt store konsekvenser, at fattigdom har på kvinder og børn, og hvordan til at give grupper af mennesker, der lever i fattigdom for at forbedre deres velfærd. Det er også pågældende stærkt med uddannelse og arbejde med grupper og enkeltpersoner til at give oplysninger, der tilskynder en bæredygtig udvikling. Dette område omfatter også regeringssamarbejde at tackle udbredte spørgsmål, såsom fattigdom.

Anvendelse af tanken om bæredygtig udvikling

Bæredygtig udvikling er et populært idé blandt mange typer af beslutningstagere, på trods af forskellige måder at anvende bæredygtige ideer til politiske ændringer. I øjeblikket er der en gren af ​​FN helliget bæredygtig udvikling, der fokuserer på at styrke livet for globale borgere på flere måder.

  • Bæredygtig udvikling har til formål at øge samarbejdet mellem de forskellige områder inden for offentlige såvel som styrende organer, fremme internationale partnerskaber og initiativer.
  • FN filial søger at også udbetale pædagogiske redskaber og viden, således at regeringerne kan træffe kvalificerede beslutninger.
  • Udviklings- tilhængere Bæredygtige også forsøge at indføre love for at fremhæve en bæredygtig vækst.
  • FN forsøger at give analyser og rapporter, der tillader regeringer til at træffe kvalificerede politiske beslutninger.
  • Implementering og yde bistand til at bruge bæredygtige teknologier, finansiere forskning og få ekspertrådgivning for udviklingslandene er også en førsteklasses direktiv.

FN-embedsmænd har også vedtaget Johannesburg-gennemførelsesplanen, der har konkrete initiativer til at løse individuelle problemer på specifikke områder.

Afsluttende betragtninger

At lære definitionen af ​​bæredygtig udvikling er afgørende, selv om du ikke er en politiker. Ser man på alle virkningerne af individuelle beslutninger, i stedet for vejning en beslutning primært på sine økonomiske eller miljømæssige fordele fremmer bedre beslutningstagning for alle. Men fordi en bæredygtig udvikling er et komplekst spørgsmål, en større indvirkning kan ofte mærkes, hvis individer fokuserer på et enkelt initiativ, der påvirker et interesseområde.

Relaterede artikler