Core stabilitet myter udsat

År til at blive en kiropraktor, jeg arbejdede som kinesiolog (eller motion terapeut, som vi blev kaldt dengang) ved et stort genoptræningscenter i Alberta. I den tid var jeg til opgave at udvikle et særligt kerne stabilitetsprogram for vores kunder, som kunne udfyldes dagligt. Heldigvis blev jeg forsynet med mulighed for at deltage i et seminar med Dr. Stuart McGill som på det tidspunkt var at levere en radikalt anderledes budskab om, hvad det tager for at forhindre lænderygskader og forbedre ydeevnen. Hans budskab var modsige, hvad der blev praktiseret i stort set alle fitness center, pilates studie og Rehab klinik rundt om i landet.

Dr. McGill er professor i rygsøjlen biomekanik ved University of Waterloo og er uden tvivl en af ​​de øverste myndigheder om hele planeten med hensyn til lænderygskader og rehabilitering. I årenes løb, mens han gik videre skolegang at blive en kiropraktor, har jeg benyttet lejligheden til at deltage i flere seminarer fra Dr, McGill og det er bemærkelsesværdigt, hvor konsekvent hans budskab tilbage. Hvad der er endnu mere bemærkelsesværdigt er, at trods authoring 2 banebrydende bøger; Lav ryg Disorders (en akademisk tekst) og Ultimate Tilbage ydeevne (en bog, hver øvelse eller rehab professionelle skal have med dem på alle tidspunkter), bliver interviewet utallige gange og nu nylig udstationering en ny YouTube-video, en eller anden måde denne meddelelse er ikke blevet vedtaget mere af personlige trænere og fitness-instruktører.

Hver gang jeg ser en ny patient til lændesmerter (som ofte er, bliver en kiropraktor og alle), jeg altid spørge dem, hvad de gør for core stabilitet øvelser. Når de viser uundgåeligt mig øvelser såsom Supermans eller sit-ups, fladere ryggen og sutte på deres mavemuskler til at forsøge at aktivere deres tværskibs abdominis (som er en nær umuligt og en total myte), jeg ved der er en masse arbejde at gøre. Jeg først beklagelse meddele dem, at på trods af deres bedste indsats, er, hvad de gør sandsynligvis gøre deres problem værre og sætte sig i en mere ustabil position. Jeg så begynde opgaven med omskoling dem til at være i stand til at stabilisere hele deres overkrop mens aktivering nogle af de større omkringliggende muskler som glutes, rectus abdominis og obliques.

Der er så mange forskellige tilgange, der anvendes til at forsøge at udvikle "core stabilitet" dog ikke mange er baseret på den faktiske videnskab. Med vedtagelsen af ​​anbefalingerne fra Stu McGill, patienter og sportsfolk både vide, at de gør øvelser, der producerer en masse muskler aktivering, mens samtidig ikke producerer en høj spinal belastning. Disse øvelser; undertiden kendt som den "store 3" kan skaleres ned til meget grundlæggende niveauer for at sikre, at selv tilskadekomne eller meget svage patienter sikkert og effektivt kan begynde at udvikle deres styrke. Så næste gang du er i et fitnesscenter klasse og din instruktør beder dig om at "suge navlen til din rygsøjle", jeg håber alarmklokkerne begynder at gå ud i dit hoved. Blot fordi en øvelse er gjort på en bestemt måde for en lang periode, ikke gøre det rigtige.

Jeg opfordrer dig til at tjekke denne video, hvor Dr. McGill nemt fordriver core stabilitet myter i ca. 4 minutter. Det er værd et ur og kan redde dig fra en rygskade.

Dr. Marc Nimchuk
Kelowna Kiropraktik