Contagion Plot kan blive til virkelighed

Filmen "Contagion" fortæller om den dødelige virus, som kommer ind i USA med en turist fra Hongkong. Hundredvis af forskere forsøger at få koden og vaccinen, men forgæves. Epidemi af den ukendte virus er en af ​​de mest populære Hollywood historier. For eksempel, forfatteren af thrilleren "Contagion" besluttet at overveje, hvordan Amerika ville reagere på en pandemi.

Contagion Plot kan blive til virkelighed

Forskerne fra Queen Mary University of London mener, at fiktionen instrueret af Steven Soderbergh nemt kan blive en realitet. Desuden er en professor i epidemiologi ved Columbia University Dr. Ian Lipkin var ansvarlig for plausibilitet af filmen.

Som i det virkelige liv, er, at virussen spredes hurtigst via et håndtryk, men ikke hoste. Derfor kan risikoen præsenteres af ethvert objekt, herunder dørhåndtag, og vask hænder er vigtigere end at bære en maske. Men evnen af virus til at mutere ikke muligt at skabe en universel vaccine. Hvis der forekommer en ny stamme, det tager flere uger eller endda måneder at skabe en vaccine. I løbet af denne tid, kan hundredvis af mennesker lider.

En af de værste beskrevne varianter af epidemiologer er mutation af fugle og svin influenzavirus. Så vil verden se en dødelig og let smittende virus, som i filmen "Contagion". Faktisk i 1918 en lignende virusstamme spredt over hele kloden under navnet "spanske syge". På det tidspunkt dræbt virus fra 50 til 100 millioner mennesker.

Men britiske forskere konstatere, at der i dag en sådan katastrofe kan forebygges ved tusinder af læger og forskere overvåger den epidemiologiske situation.