CEO Recession PayCEO Recession Pay

Ligesom andre amerikanere, CEO er ikke immune over for recessioner, selvom CEO recession løn er stadig betydeligt højere end den årsløn på din gennemsnitlige amerikanske. En recession defineres som en periode med økonomisk afmatning, hvor bruttonationalproduktet falder i mindst to kvartaler. Høj arbejdsløshed og lav privatforbrug ofte går hånd i hånd med en recession. Administrerende direktører, som leder af virksomheder, hvis produkter er måske ikke længere i efterspørgslen på grund af reduceret forbrug, kan stå over for en nedgang i deres betydelige indkomster i denne periode.

State of CEO Recession Pay

For at forstå, hvordan CEO betale reagerer i nedgangstider, se på den økonomiske krise 2008 og adfærd virksomheder og administrerende direktører på det tidspunkt. Når den økonomiske krise ramte i slutningen af ​​2008, World Socialist Web rapporterede, at offentligheden var oprørt at finde CEO lønninger på rekordhøjder, ligesom deres virksomheder brugt millioner af skatteydernes penge og arbejdstagere står for hovedparten af ​​børskrakket.

Siden sommeren 2009 har CEO løn modtaget kontrol fra folk over hele det politiske spektrum, og fra alle samfundslag. Rig eller fattig, konservativ eller liberal, det virkede som om verden stod mellem sig imod high-betalte udøvende. Hvordan har det økonomiske sammenbrud påvirker cheflønninger og bare hvordan gjorde topledere klare denne CEO recession løn?

Gennemsnitlige lønninger

Ifølge AFL-CIO Executive Pay Watch, i 2008, den gennemsnitlige løn for en administrerende direktør var opad på $ 10 millioner dollars, hvilket gør deres lønsedler mange gange større end den nationale medianindkomst for en arbejdsgruppe individ.

  • De højest betalte direktører samme år var udbetalt for meget på 100 millioner dollars
  • Samme liste over de 100 højest betalte direktører, den administrerende direktør for Warner Music Group gjort mindst, en chokerende lav løn på kun $ 17700000.

Men når økonomien begyndte at dyppe nogle direktører bad regeringen om bailout penge for at redde deres [Business_Profitability | vaklende virksomheder]. Ifølge Time Magazine, i alt mere end 700 milliarder dollars af skatteydernes penge blev betalt for at redde virksomheder i hele 2008 og 2009. Selv dette stoppede ikke nogle administrerende direktører fra at leve det overdådige livsstil, som de ville blive så vant til.

CEO Nedskæringer

Selv om mange mennesker husker de "tre store" bilproducenter flyver til Washington i private jetfly til at anmode om yderligere redningen midler i sommeren 2008, som rapporteret af en ABC News artikel, denne adfærd var ikke normen for administrerende direktører i løbet af denne periode med recession. Faktisk, administrerende direktør for Morgan Stanley, John J. Mack, opgav sin bonus i to år i træk midt i strømmen af ​​bankkrak og tumbling aktiemarkedet, der kendetegnede 2008 og 2009.

Ifølge Wall Street Journal, CEO løn faktisk tog en 11 procent dukkert i 2008 i lyset af den økonomiske recession. Samme artikel rapporterede, at i 2008 CEO løn udgjorde 5700 millioner dollar, som i gennemsnit ud til 11 millioner dollar for hver af de 500 ledere for de største virksomheder i USA. Dette fulgte en 15 procent nedskæring i løn, der fandt sted i 2007. Således for første gang siden 2001 til 2002 administrerende direktører tog en lønnedgang to år i træk.

CEO Bonusser

Mange ledere, der gjorde millioner af dollars er betalt exorbitantly høje bonusser. Den økonomiske kollaps i 2008 og 2009 ikke stoppe ledere fra at indsamle store. The Wall Street Journal artiklen henvises ovenfor diskuterede også en fremtrædende direktør for en stor virksomhed hårdt ramt af markedet sammenbrud.

  • Med en 62 procent dukkert i prisen på selskabets bestand, 31 procent af indtægterne tabt, og et nettotab på mere end en milliard dollars for regnskabsåret blev administrerende direktør for Time Warner betalt en million dollars i kontanter og aktier som et mål -af-the-års bonus.
  • NYSE direktør Duncan Neiderauer fik $ 4 millioner i bonusser trods det enorme marked falder.

Da det viser sig, når factoring i bonus, kun median CEO kompensation faldt omkring en procent efter det økonomiske sammenbrud. Kort sagt, CEO recession løn stadig syntes generøse.

Politisk svar

I denne periode, præsident Obama reageret på skyhøje cheflønninger ved at udstede et ultimatum: enhver direktør i et selskab, der modtager regeringkaution penge er udjævnet kontant erstatning på 500 tusind dollars, indtil bailout penge er betalt tilbage fuldt ud. Selv bank og sundhedspleje ledere er omfattet af denne bestemmelse.

Spørgsmålet er imidlertid om, hvorvidt dette vil forhindre virksomhedernes direktører fra "at gøre" kapital. For eksempel bestemmelse tillader administrerende direktører, der skal betales i selskab lager eller andre incitamenter. I virksomheder med en høj værdi på børsen, kan lager bonusser stadig udgøre en stor bonus for en administrerende direktør. Bare se på den administrerende direktør for Oracle, en udøvende, der gjorde kun $ 1 million i løn, men hvis aktieoptioner optjent, hvilket gør ham 544 millioner dollars ifølge Forbes.com.

Relaterede artikler