Cat Show Expert Interview

Cat Show Expert Interview
Paul Sandel bedømmer en Maine Coon kat.

Paul Sandel opererer Imagine LTD Katteri s Cornish Rex avlsprogram, men han har også fungeret som ACFA udstilling dommer og er stadig involveret i organisationen. Paul har set katteudstillinger fra mange forskellige vinkler, herunder viser hans egne katte fra en tidlig alder.

Paul Sandel og Cat Show verden

Kom godt i gang

LoveToKnow (LTK): Paul, kan du dele hvordan du blev involveret i at vise katte.

Paul Sandel (PS): Den allerførste gang jeg hørte om en udstilling var, da Cat Fanciers Association (CFA) holdt deres årlige møde i Cincinnati i begyndelsen af 1970'erne. Jeg læste om det kommende møde i papiret og hoppet på den lokale bus for at se, hvad det var alle om. Jeg var fascineret og ønskede at prøve at vise katte. Kort efter, jeg har købt en Seal punkt siameser og en overdækket Sølv persisk for 75,00 dollar hver. Jeg overtalte mine forældre til at lade mig indtaste dem i et show. Min første udstilling var i Rockford, Illinois. Det var et show sanktioneret af den amerikanske Cat Fanciers Association (ACFA). De folk i ACFA var meget venlige og hjælpsomme, så ACFA blev snart foreningen overvejede jeg hjem.

Mine to $ 75,00 katte aldrig vundet nogen priser. Men jeg fik venner, fandt en mentor, lærte at soignere og hvordan priserne på udstillingerne virkede. Jeg har ofte sagt, at jeg aldrig fortrudt, eller skammede at jeg startede med to mindre end stjernernes "show katte", fordi vi har lært mange ting sammen.

Oplev

LTK: Hvad er nogle af de roller, du har spillet i katteudstilling verden?

PS: Jeg har fungeret som show manager, indrejse degnen og i sidste ende en dommer i komitéen. Selvom jeg opgav at dømme at koncentrere sig om opdræt og viser, jeg stadig meget involveret som ambassadør for CFA, tjener i bestyrelsen eller som officer i to klubber, og både Tim Childers, min partner på Imagine LTD Katteri, og jeg er aktive på Cornish Rex Breed Rådet for CFA. Tim og jeg deltog også CFA årlige Meet racerne i New York i oktober 2010 som ambassadører for Cornish Rex Race Råd. Begivenheden blev overværet af over 30.000 katteelskere, og vi håber at gøre det igen i år. Det var en utrolig oplevelse!

LTK: Hvordan fik du startede dømme?

PS: Jeg vil vove at gætte på, at hver udstilling udstiller har siddet i publikum under dømme og tænkte: "Denne dommer er en idiot, jeg kunne gøre det bedre end det!" Jeg besluttede at sætte mine penge hvor min mund var og anvendes på ACFA dømme program. Når jeg bestået min uddannelse og eksamener, og befandt mig bag dommerbordet, jeg indså hurtigt, det er meget sværere end det ser ud. Ofte har du to eller tre katte, der alle fortjener at være Best Cat, men der er ingen bånd tilladt, og du skal tage en beslutning om meget fine punkter. Den anden vanskelige del er, at alle har personlige præferencer, men som dommer skal du lægge dem til side og bedømme hver kat på sin egen fortjeneste, og hvordan det passer standarden for racen. Jeg altid brystede mig på, at jeg har uddelt Best Cat til en race, at jeg ikke specielt glad med, men det var et vidunderligt eksempel på racen.

Sådan kommer du i gang Viser Katte

Cat Show Expert Interview
Paul Sandel og Tim Childers, Mød Breeds 2010

Hvor begynder

LTK: Hvis nogen ville vise katte, ville hvad være den bedste måde at begynde?

PS: Undersøgelse standarden for racen. Tal med så mange avlere, som du kan og deltage så mange shows som muligt. Undersøgelse standarderne igen og derefter gå tilbage til showet og se, hvilke katte vinder.

Enhver, der ønsker at blive fanget i spændingen ved viser katte nu er meget heldige. Da jeg startede, hvis du ønskede at studere katte, der var at vinde og de opdrættere, der var producerer dem, du måtte vente årbøger at ankomme med posten og studere de vindende katte. Nu, takket være internettet, kan du finde billeder af de bedste katte og se, hvordan de passer standarderne.

Rådgivning om købe en Show Cat

LTK: Hvilke ting skal nogen kigge efter, når de køber et show udsigten fra en opdrætter?

PS: Hvis du har studeret din standard og kender killingen passer denne standard, den første ting at kigge efter, er sundhed og temperament. Vi har haft smukke katte i årenes løb, der var vidunderlige eksempler på deres race og bør gøre godt på udstillingerne. Desværre hadede de bliver vist og måtte pensioneret tidligt. Det er ikke fair at katten at blive tvunget ind i en ubehagelig situation bare for at vinde nogle priser. Ingen respektabel opdrætter / udstiller nogensinde ville gøre det.

Den anden ting, jeg stærkt anbefale spørgsmålstegn opdrætteren at finde ud af, hvor hans eller hendes prioriteringer. Er dette en opdrætter, der kun beskæftiger sig med at sikre hans katte vinde? Eller er det en opdrætter, der spørger mange spørgsmål om det hjem, du vil give killingen? Hvis opdrætteren spørger nogle få spørgsmål om hjemmet killingen flytter til, ville jeg være bekymret. Hver opdrætters første prioritet bør være hjem liv, de sender den baby i.

Endelig, hvis der er en kontrakt, studerer den omhyggeligt. Hvad der kræves af dig som den nye ejer? Er du fortrolig med de begrænsninger? En ting, der nogle gange generer killingekøbere er et krav, hvis katten nogensinde skulle have behov for at blive givet op, skal det returneres til opdrætteren eller avleren har ret til at godkende den nye nye hjem. Nogle vil sige, at er uretfærdigt, men jeg bifalder enhver opdrætter, der har at bestemmelsen i deres kontrakt. Det betyder, at de rent faktisk bekymrer sig om, hvad der kunne ske med en af ​​deres babyer i en uforudset situation.

Cat Training og Grooming

LTK: Hvordan får du dine katte klar til at vise?

PS: Vi håndterer vores killinger fra den dag, de bliver født. De er kælet, elsket og håndteres på samme måde en dommer vil håndtere dem i fremtiden. Vi skruer op for stereoanlægget og køre vakuum, så de er vant til høje lyde. De lærer at lege med teasy legetøj og få løftet højt op i luften så mange dommere vil gøre. Jeg havde engang en meget glad kat flipper ud på en udstilling, hvor en af ​​vedligeholdelse folk begyndte at ryste en affaldspose. Nu gør jeg det meget tidligt i spædbørn liv, så de er vant til det, og det betaler sig! En af kattene vi i øjeblikket viser, Imagine LTD Paradise City (Perry), var i en ring, når et meget højt blæser på ventilationsanlægget kom på. Flere af kattene i ringen krøb og hvæsede. Perry stod op på sine bagben og begyndte at lave "glade hænder". Perry gik på at foretage den endelige og dommeren kommenterede, at han aldrig havde set en lykkeligere kat!

LTK: De fleste opdrættere går igennem en streng grooming proces før viser en kat. Hvad er nogle af de ting, du ser for som dommer, at ejerne virkelig bør fokusere på?

PS: Ører og kløer! Jeg har dømt katte, der smukt fremlagt, men ørerne blev ikke renset eller kløerne ikke blev klippet. Min personlige yndlingsærgrelse er katte, der præsenteres smukt og vidunderligt velplejede, som ikke ønsker at være på et show. Jeg nævnte det før, men det er ikke fair over for dig eller katten til at tvinge det ind i en situation, det ikke kan lide. Nogle katte har personligheden til at blive født show katte, andre hader det. Vær klog nok til at kende forskel.

Forestil LTD show Cats

Cat Show Expert Interview
Tim med Grand Premier Kallirex Mohegan Brave Al-Lei

LTK: Du har også vist dine egne katte. Hvilke priser har du vundet?

PS: Vi har været heldige nok til at vise mange katte til Grand Championship, Grand Premiership og regionale og nationale vinder. Den mest eftertragtede titel en kat kan tjene er DM, som står for Distinguished Merit. Det betyder, at en mandlig har produceret femten Grand Champions eller Grand Premiers eller en kvindelig har produceret fem af det samme. For et par år siden vores venner Phyllis Jacobowitz og Natalie Rawls bad os om at vise Kallirex Mohegan Brave Al-Lei for dem. "Heegie" var en smuk sort, kastreret Cornish Rex. Vi var begejstrede for at vise ham. Da han blev en Grand Premier, gjorde han sin mor et DM Der er ingen grænser, hvis du er villig til at forpligte sig til det og nyde turen.

LTK: Hvorfor tror du, to katte kan både mødes race standarder endnu en vil vise bedre end den anden?

PS: To skuespillere kan træde på scenen og gentage de samme linjer, men man vil fange publikum, og den anden ikke vil. Som jeg sagde tidligere, nogle katte er født show katte og andre er ikke.

Nogle mennesker er ikke klar over, at du kan vise kæledyr (HHP) på de fleste shows. Disse er katte, der ikke har stamtavler og ofte er katte fra et krisecenter eller redning. Disse katte har ingen standard. Dommeren skal blot se på grooming, tilstand og personlighed.

Min favorit HHP var en kat, jeg dømmes for et par år siden i Wisconsin. Han var en buttede, gammel dreng. Ene øre var blevet halvt tygges off, han havde ar på næsen og over hans øjne. Hele tiden havde jeg ham på dommerbordet, han spandt. Da jeg gjorde ham min bedste HHP, jeg spurgte ejeren til at fortælle sin historie. Sikker nok, havde han været en gård kat, der var blevet angrebet af lokale hunde, men blev venner med den gårdejer. Den nederste linje er, nogle katte fange din opmærksomhed.

Tegning på Paulus 'ekspertise

LTK: Er der et minimum og maksimum alder at katte kan vises? Hvad er en ideel alder efter din mening?

PS: Killinger bedømmes fire til otte måneder gammel. På otte måneder anses de voksne. Når katte opnå voksenalderen (og det kan være en bred vifte baseret på race), kan de være en håndfuld at vise. Jeg har haft persere, der ikke modne til tre år, men jeg har haft Cornish modne på seks måneder. Meget afhænger af racen og individuelle katte.

LTK: Hvad tror du kunne gøres bedre i katten viser / dømme kredsløb?

PS: Du vil helt sikkert få mig i problemer her! Take away politik. Jeg har set mange katte vinder, fordi dommeren er venner med ejeren. Det er blot forkert.

Jeg havde engang en ekspedient i min ring nævne, at jeg har brugt mere tid på at studere mine dommere bøger end andre dommere. Sandheden er, at jeg ikke var at se på bøgerne, jeg bare holdt mit hoved ned, så jeg ikke se, hvem der var at bringe kattene i ringen. Jeg var der ikke at dømme ejere, jeg var der at dømme katte.

LTK: Skal ejerne tage noget specielt til showet med dem? For eksempel, hvad ville gå i en grooming kit til at tage til showet?

PS:. Min grooming kit er større end kufferten jeg pakke mit tøj i min grooming kit omfatter pulvere, kridt, shampoo, klude, øjenskygge, vatpinde, vatrondeller, klippere og 100 andre ting.

Afskeden Visdomsord

LoveToKnow vil gerne takke Paul Sandel og Imagine LTD Katteri til udveksling af oplysninger om katteudstillinger. Hans afsked rådgivning til de nye til udstilling kredsløb er: "Have det sjovt Det er det punkt, for at vise katte og ikke blive afskrækket fleste kat udstillere ønsker at dele det sjove, de har.!.!"