Cat hudsår

Cat hudsår


Hvis du har en udendørs kat eller flere indendørs katte, så chancerne er du er i det mindste lidt fortrolig med kat hudsår. Faktisk er de fleste katte hudsår påføres en kat fra et medlem af sin egen art. Lad os tage et nærmere kig på, hvorfor det sker, og hvorfor disse sår kan forårsage sådanne problemer for dit kæledyr.

Cat Fights

Katte er virkelig meget fysiske væsener. Hvis noget generer dem, at de kan hvæse eller yowl, men de er lige så tilbøjelige til at lange ud fysisk. Ganske ofte de gør det med deres poter, forlader deres uheldige ofre med klo river. Andre gange katte vil lade deres tænder gør det taler, at påføre en hurtig, men ubehagelig bid på deres ulykkelige mål.

Når katte kæmper, er de som regel tilbage med mindst et par kat hudsår. Nogle gange er skaderne meget synlige og forårsage en hel del bekymring, men nogle gange de skader ikke synes at være meget alvorlig - mindst i første omgang.

Katteskind sår og infektioner

Når vi beskæftiger os med kat hudsår, blødning er ofte den mindste bekymring. Det er sekundære infektioner fra bakterier deponeret på tidspunktet for skaden, der har tendens til at anrette den mest ravage. Overvej kattens eneste våben, hans skarpe kløer og tænder.

Claw Sår

En kat generelt graver rundt i sin kattebakke at begrave sine efterladenskaber, og det kan føre til en samling af bakterier i hans kløer. Når disse kløer rip gennem kødet, kan de efterlade bakterier til at vokse og formere sig.

Bite Sår

En kattens tænder er i stand til at gøre endnu mere skade end sine kløer, primært på grund af kattens typiske stil bider. En kat bider rent og hurtigt, punktere huden og straks frigive. Han kan ikke grave i og ryste på hovedet den måde en hund eller en alligator ville. De bites er perfekte små punkteringer, der hurtigt kvælder og lukke igen, indfangning bakterier inde i såret.

Ved første øjekast ser det ud som om sårene heler hurtigt, men når bakterierne begynder at "koge", såret bliver røde og hævede som pus opbygger tryk under huden. Medmindre såret behandles ordentligt, kan infektionen nå blodbanen med dødbringende konsekvenser.

Infektiøse komplikationer

Der er en række af infektioner / komplikationer, katte kan kontrakt fra skind sår.

Disse indbefatter, men er ikke begrænset til:

 • Overdragelse af Feline leukæmi fra en inficeret kat: Der er ingen kur mod denne sygdom, og katte kan kun beskyttes ved forudgående vaccination.
 • Overdragelse af Feline Immunodeficiency Virus (FIV): FIV komplicerer den helbredende proces, fordi det svækker kattens evne til at bekæmpe en infektion i såret.
 • Streptococcus infektion: Strep kræver ikke meget ilt for at overleve, så lukket miljø af et stiksår tillader bakterierne at trives og formere sig.

Tegn på infektion

Tegn på inficerede bid og ridser kan nævnes:

 • Rødme
 • Hede
 • Tissue hævelse
 • Feber
 • Lokaliseret hårtab
 • Sløvhed
 • Rådden lugt kommer fra såret
 • Pus dræning

Behandling

Hvordan dyrlæger vælger at behandle en kats hud sår kan variere lidt efter, når såret er opdaget og hvordan infektionen er skredet. Nogle dyrlæger vil rense sårene og administrere en sikkerhedsforanstaltning runde af antibiotika for at afværge udbrud af en infektion, når det er kendt, at katten pågældende var involveret i en kamp. Lad os nu se på den måde af behandling, når sår er gået uopdaget og fået lov til at gnave.

Bylder

Bylder er lommer af infektion, der danner inde i lukkede sår i områder med løs kød, der har kapacitet til at udvide og tilpasse produktionen af ​​pus.To behandle en byld, til dyrlægen vil først åbne sår tillade en større del af pus til afløb. Såret kan stå åben for yderligere dræning via et dræn for at forhindre det i at lukke igen og fortsætter med at gnave.

Dyrlægen vil også normalt administrere antibiotika ved injektion, da det hurtigt giver medicinen til blodbanen. De fleste katte er typisk ikke villige til at tage medicin gennem munden, så injektion er også en lettere måde at levere medicinen.

Et opfølgende besøg er normalt forpligtet til at sørge for, at infektionen er fading og fjerne drænrøret for at give såret endelig helbrede.

Cellulitis

Når et sår opstår i et område, hvor huden er i stand til at strække sig, er infektionen tvunget til at spredes over hele det omgivende væv. I tilfælde som dette, er der ingen måde at dræne såret, så dyrlægen er fuldstændig afhængig af antibiotika for at standse infektionen.

Prognose

I de fleste tilfælde vil en kat heler inden for en uge af behandlingen, medmindre andre sygdomme som FIV og Feline leukæmi er blevet overført, eller hvis infektionen er blevet overført gennem blodbanen til de indre organer.

Forebyggelse Cat Sår

Forebyggelse er næsten altid nemmere end behandling. Tag følgende forholdsregler for at beskytte din kat mod at blive såret.

 • Lad aldrig din kat til at strejfe udenfor uden opsyn.
 • Hold uforenelige kæledyr adskilt.