Business Ethics praktiseres i Malaysia

Business Ethics praktiseres i Malaysia
Malaysiske virksomhedsejere forsøger at forbedre deres image.

Forretningsetik praktiseret i Malaysia er kommet under kontrol i de seneste år. En del af årsagen skyldes det faktum, at Malaysias økonomi voksede den imponerende hastighed på mere end otte procent om året fra 1987 til 1997. Malaysia bestræber sig på at blive betragtet som en udviklet nation i 2020, og kritikere har beskyldt dette økonomiske mål for manglende forretningsetik i landet. Korruption siges at være grasserende og bekymringer bugne, at miljøet bliver ofret til fordel for økonomiske fremskridt.

Bekymringer Om Business Ethics praktiseres i Malaysia

De følgende eksempler fremhæver forskellige aspekter af forretningsetik praktiseret i Malaysia, der regnes for. Dette er min ingen måde en udtømmende liste, men i stedet er mere en prøveudtagning:

Beskyldninger mod chef for korruptionsbekæmpelse Agency

Tidligere på året, lederen af ​​Malaysias korruptionsbekæmpelse Agency, Zulkipli Mat Noor blev beskyldt for at være korrupt og skrupelløse. Det hævdedes, at han brugte sin position som en ledende politibetjent at akkumulere ejendom og andre aktiver, men de "alle rene" dom rejst flere spørgsmål om korruption og sagen var planlagt til at blive undersøgt af et parlamentarisk udvalg at afgøre, om en ny chef for for korruptionsbekæmpelse Agenturet har behov for at blive udpeget.

Malaysia opfattes som mere Korrupte i 2007

Når de politiske og økonomiske risiko Consultancy (PERC) gennemførte sin årlige undersøgelse af forretningsfolk, Malaysia modtog en rangordning af 6,25. I 2006 Malaysia scoret 6.13. Under PERC ratingsystem, ville en perfekt score være nul, og det værste score ville være 10.

Finansrådet og ledere, der arbejder for multinationale selskaber var blandt undersøgelsens deltagere. Resultaterne meningsmåling er væsentlige for Malaysia, da udenlandske virksomheder kan træffe valg om, hvor at finde og investere midler baseret på deres opfattelse af et bestemt land. Jo mere etisk et land ser ud til at være, jo lettere vil det være at tiltrække udenlandske investorer.

Jordskred i nærheden af ​​Resort Beliggenhed

Et andet eksempel på tvivlsomme forretningsetik praktiseres i Malaysia er tilfældet med jordskred, der fandt sted nær det sted, hvor Genting Highlands Resort and Casino. Denne begivenhed 1995 dræbte 20 mennesker; 23 mere vedvarende skader. Det var femte sådan hændelse, som fandt sted i regionen. Årsagen til jordskred var almindeligt menes at have været uansvarlig rydning af træer for at frigøre arealer til nybyggeri. Den malaysiske regering levede op til at drøfte spørgsmålet, men har ikke taget skridt til at indføre lovgivning til at behandle dette spørgsmål i fremtiden.

Bakum Dam

En dommer fandt, at når regeringen gav grønt lys til at starte byggeriet i Bakum Dam, det var faktisk i strid med sine egne miljøpolitikker. Påstande blev foretaget, at embedsmænd forfalskede udsagn indvirkningen på miljøet for at sikre, at projektet vil fortsætte som planlagt.

Malaysia lancerer et etiske regler

På den mere positive side, Malaysias ministerium for indenrigshandel og Forbrugeranliggender for nylig udgivet en bog med titlen "etiske kodeks for danske." Målet med dette projekt er at fremme etisk forretningspraksis i landet. Virksomhedsejere kan få eksemplarer af bogen uden beregning.

Et andet positivt skridt for forbedrede forretningsetik praktiseres i Malaysia fandt sted, da det blev meddelt, at virksomheder, der ønskede at blive noteret på Malaysia børsen blev forpligtet til at give oplysninger om deres politikker om virksomhedernes ansvar.

Virksomhedernes ansvar seminarer og workshops bliver tilbudt på en række steder i Kuala Lumpur. Det ser ud til, at regeringen og virksomhedsejere både erkender, at spørgsmålet om forretningsetik praktiseres i Malaysia skal løses, og at politiske ændringer skal gennemføres for at ændre verdens opfattelse af dette land.