Børnehave Adskillelse Angst

Børnehave Adskillelse Angst
Børnehave separationsangst er et problem for mange førskolebørn.

Børnehave separationsangst kan hjerteskærende for forældre, der forlader dem følelse magtesløse til at lindre deres børns frygt. Bare rolig, selv om, der er ting du kan gøre for at lette dit barns sind og gøre overgangen smidig og relativt painfree.

Årsager til Børnehave separationsangst

Adskillelse angst, selvom stressende, er en normal del af børns udvikling. Ligesom babyer gå gennem stadier af frygt og angst, så gør ældre børn. Selvom typiske separationsangst generelt forsvinder mellem alderen to og tre, er det normalt for et barn at være nervøs over at være i en ny situation med fremmede mennesker. Hvis dit barn er bange om at være væk fra hjemmet og familien for første gang, det betyder bare, at hun har dannet en stærk, sund vedhæftet fil. Børn mange oplever midlertidig angst i følgende situationer:

 • At være i en ny daginstitution situation,
 • Skolestart
 • Går til sleepovers eller legeaftaler uden forældre
 • Går til lejren

Resurfacing Angst

Hvis dit barn pludselig udvikler separationsangst i en allerede velkendt miljø, kan der være grund til bekymring. Hvis for eksempel, dit barn tidligere har haft sin børnehaveklasse, men pludselig virker bange og klyngende ved udsigten til at gå, det er noget, du har brug for at undersøge. Mens dette stadig kunne være en normal del af udviklingen, kan det også være et tegn på, at dit barn er pludselig ulykkelig i skolen eller dagpleje. I dette tilfælde er det vigtigt at finde ud af, om dit barn er bange for en bestemt person, som kunne være et tegn på børnemishandling, eller er at have nogle andre problemer på udebane. Hvis man antager, at hun ikke bliver misbrugt, forsømt eller mobbet, er der ting, du kan gøre for at lette hendes angst.

Lempelse Angst

Mange børn er bange for at blive forladt. For en masse førskolebørn, den største frygt er, at deres elskede voksne pludselig forsvinder. Det er vigtigt for din preschooler at indse, at du altid vil komme tilbage til hende. Når du slipper hende, fortælle hende præcis, når du vil vende tilbage. Hvis hun har intet begreb om tid, kan du sige noget lignende, "Jeg kommer tilbage efter naptime." Efter et par dage, vil hun komme til at stole på, at du virkelig vil hente hende hver eneste dag.

Det er også vigtigt at sørge for, at hun er godt udhvilet og velnærede. Når et barn er søvnig, sulten og sur, er alle andre bekymringer naturligt forhøjet. Dit barn skal have en god nats søvn og en nærende morgenmad, før bliver droppet.

Forbered Separation

Hvis det er muligt, forberede dit barn før tid ved at tage hende til at besøge det nye miljø. Lad hende tale med lærere, babysittere eller andre pårørende. Hvis hun kan tilbringe noget tid i børnehaven eller skolen inden hendes officielle startdag, kan der gå langt i retning af at lette angst. Bruge tid med de andre børn og se, at de nyder selv kan hjælpe hende til at forstå, at dette er en positiv forandring.

Andre måder at hjælpe

Her er andre ting, du kan gøre for at lette separationsangst:

 • Beløn ​​dit barn for raserianfald-fri drop-offs
 • Må ikke straffe, latterliggørelse, eller disciplinere dit barn for hendes frygt
 • Må ikke få følelsesmæssige på drop-off tid
 • Hvis dagpleje eller børnehave tillader, lad dit barn tage en særlig post hjemmefra
 • Du må ikke belønne raserianfald ved at give for stor opmærksomhed eller kærlighed
 • Hold good-byes korte og enkle

Hvornår skal Worry

Selv en kort periode angst er helt normalt, kan det tages til ekstremer. Hvis du opdager, at dit barns angst ikke har mindsket efter et par uger, kan der være grund til bekymring. Spørg læreren, hvor længe grædeture sidst. Hvis tårer tørre op inden for minutter af din afrejse, dit barn er sandsynligvis fint. Nogle børn fortsætter med at græde i et par minutter ved farvel hele vejen igennem børnehaven. Men hvis barnet forbliver på et højt niveau af forstyrret for det meste af dagen, som kunne signalere en mere alvorlig situation.

Relaterede Kids artikel

 • Stress hos børn
 • Tilbage til skolen
 • Første dag i børnehaven
 • Day Care
 • At vælge en Børnehave