Bliv en arbejdsgruppe Guitarist Interview

Bliv en arbejdsgruppe Guitarist Interview


Mens mange musikere har drømme af rock stjernestatus, Nate Perry, en Los Angeles-baserede bassist og komponist, er en smule mere praktisk. Det er ikke, at han er modstander af super-stjernestatus, skrigende fans og masse appel. Det er, at han er mere realistisk og betragter musik som et erhverv - en, hvor han er særlig dygtig.

Kom godt i gang som en arbejdsgruppe Guitarist

Elske at vide (LTK): Nate, hvad tager det stort set at være en arbejdsgruppe musiker? Hvilke medfødte eller lært kvaliteter er afgørende for succes?

Nate Perry (NP): Kvaliteter og træk, der anses for ønskelig i andre områder er lige så i musik: pålidelighed / pålidelighed, punktlighed, fleksibilitet og være en person, der er let at komme sammen med alle afgørende for fortsat at få ansat. Du kan i første omgang få en pause eller en ven kan henvise dig og hjælpe dig ud, men hvis du er en flage eller et træk for at være omkring, vil du ikke få kaldes tilbage. Det er så simpelt er det. Det er vigtigt at have pro gear, med andre ord, en anstændig samling af high-end-værktøjer (instrumenter, forstærkere, etc.) der er rigtige til jobbet. "Succes", navnlig med hensyn til musikindustrien, er en temmelig subjektive ord, men hvis du mener at arbejde og få betalt for at spille dit instrument i en noget ønskelig situation du virkelig kan blive en succes. Der er et par væsentlige kvaliteter ud over de allerede nævnte, der virkelig kan hjælpe dig med at opnå varig success.The evne til at spille en bred vifte af musikalske stilarter sprogbrug og vanen tro er afgørende, som det er at spille den højre del til sangen i modsætning til at forsøge at vise din musikalske evner eller »koteletter«.

LTK: Hvilken formel uddannelse er umagen værd, og som er spild af tid og penge?

NP: Det er en hård en. I betragtning af at de fleste af mine egne og mange andre musikers idoler aldrig gået i skole eller havde nogen formel uddannelse, er det nemt at afvise det som unødvendigt i første omgang. For mig personligt, jeg fik min BA i musik, da jeg var 20 og flyttede til LA kort tid derefter. Jeg hurtigt begyndte at spille i et relativt etableret lokale band, spille alle de klubber mv og gør små ture. I alle de år, jeg har været involveret i musik professionelt, kunne jeg nok tælle på én hånd hvor mange gange jeg har været forpligtet til at læse musik til en koncert eller på en session eller kommerciel. Men det afhænger også af, hvilken del af musik, du forsøger at bryde ind. Selvom jeg har en formel jazz uddannelse, med undtagelse af en masse jazz koncerter tidligt og nogle arbejde på krydstogtskibe (brutale), har det ikke i spil meget i musikken, jeg har været involveret i. På mange måder har jeg haft til dumme det ned og forenkle min tilgang. Jeg tror, ​​det hele afhænger af afspilleren. Nogle af de bedste musikere jeg nogensinde har spillet med aldrig haft nogen formel uddannelse, mens nogle har; nogle af de værste, jeg har spillet med, har brugt år på musikskole kun at komme ud med næsten ingen reel stil eller føler, og stort set ingen anelse. Jeg er ved at afslutte min kandidatgrad lige nu, men det er fordi jeg er interesseret i undervisning på college niveau på et tidspunkt, så det er nødvendigt, hvis du er interesseret i undervisning på alle niveauer.

At tjene penge

Bliv en arbejdsgruppe Guitarist Interview

LTK: Hvilke områder af musik er særligt indbringende for en arbejdsgruppe guitarist eller en musiker?

NP: Nå, ikke udfører, medmindre det med en kunstner med et stort budget, dvs. store billet kunstnere, der touring godt. Disse koncerter er vanskelige at få, og konkurrencen om en koncert som den er hård. Ærligt, skrivning er og altid har været, hvor det er på. Under forfatterens og udgiverens andel på en sang, der ender med at få nogle ordentlige TV er film eller kommerciel placering kommer til at betale langt mere end en udøvende koncert nogensinde ville. Gennemsnitlig skala for prøver og forestillinger, i hvert fald i LA, ikke er gået op en hel masse i de seneste ti år alligevel. Fra no-name kunstnere til højere profil kunstnere; Det ændrer sig ikke meget så langt som løn.

Selv hvis du spillede med forskellige kunstnere syv nætter en uge i LA, og at gøre, at du er nødt til at være sælger dig ud at spille med nogle temmelig bush liga projekter at arbejde der ofte, du stadig ville ikke gøre meget penge. Måske 200,00 dollar om dagen på de fleste. Ærligt, i LA alligevel, nogle af de bedste koncerter for at komme som performer sikkerhedskopierer skuespiller bånd eller bånd, der består af rige børn, der forsøger at leve drømmen. Lyde slags koldt, men det er sandt. Der er utallige sangskrivere og musiker / aktører i byen, der har penge, ressourcer og tilslutninger til at gøre en temmelig godt løb på tingene, i det mindste lokalt. For en stund, de har som regel penge til at betale musikere godt for at hjælpe dem med at leve deres kortsigtede rock 'n' roll drømme. Tilbage i de dage af store pladekontrakt forskud og produktionsaftaler (når producenterne ville tage på en ny kunstner på spec i håb om at sikre dem en pladekontrakt og få en del af den aftale, og punkter på posterne) var der flere penge til være havde backing kunstnere som. Nu er der dog lige langt færre penge, end der var for 10 eller 15 år siden. De dage af store forskud fra pladeselskaberne til at underskrive nye kunstnere er væk, og rock bands eller rockmusik som helhed, er blevet marginaliseret uforståeligt. Så freelance musikere brug for at få mere kreative. Den mest indbringende arbejde, ud over at være heldig nok til at turnere med en kendt kunstner, er fagligt arbejde spiller for symfoniorkestre, musicals og teater produktioner. Det meste af arbejdet i rockmusikken er næsten udelukkende ikke-union, så du har fået til at være en god forhandler.

LTK: Hvor kan nye musikere bryde ind i branchen?

NP: Tingene har ændret sig så meget siden jeg kom til Los Angeles i slutningen af 90'erne, at det er svært at sige. Hvis en ung musiker ønsker at "bryde ind", og har ikke noget imod at spille gratis i et stykke tid, jeg tror, ​​det bedste bud er stadig at forsøge at gå på så mange auditions som muligt for noget, der er etableret lokale bands. Kom i et lokalt band, der spiller ud ofte og får på anstændige shows er den bedste måde at møde andre musikere, producenter, teknikere og andre "industri" typer. Det har altid været så meget om, hvem du kender, og få en henvisning fra en anden musiker, entreprenør eller en producent / ingeniør er stadig den primære måde vil du få arbejde.

Professionalisme

LTK: Hvilke projekter har du arbejdet på at du er særligt stolt af?

NP: Jeg er stolt af kun om alt det, jeg har været en del af og taknemmelig for at have haft arbejde og erfaringer. De ting jeg gjorde med Manic mens vi var på Interscope og de ​​to EPer floorboards og anden New Home er arbejde Jeg er især stolt af, især på et kunstnerisk niveau. Det endte med at blive en temmelig skuffende oplevelse, selv om, på grund af det faktum, at vi var et band med masser af løfte, men alt for sofistikeret en kunstnerisk vision at være tilstrækkeligt forstået og efterfølgende markedsføres / skubbet af en større pladeselskab. Så i sidste ende, vi gjorde noget vi meget stolte af, og som så mange bands, det bare slags døde på vinstokken. Jeg lærte en masse, da jeg arbejdede med Joe Don Rooney for Rascal Flatts berømmelse på et band, han producerede kaldt Stars Juster. Jeg har for nylig arbejdet med et band kaldet No Tomorrow byder Darrel Hebert, tidligere guitarist i Toadies og Mitch Marine, trommeslager for Dwight Yoakam, og det var et privilegium at arbejde med musikere i deres kaliber. Jeg elsker at spille alle slags musik.

LTK: Hvad er den største fejl, at en guitarist, der er lige begyndt kan gøre?

NP: Det er et svært spørgsmål, fordi der ikke standhaftige regler. Der er så mange forskellige veje du kan tage for at nå det samme slutpunkt, og hvad der virker for nogle kan ikke arbejde for andre. Jeg ville sige, at hvis du bare i gang, skal du prøve at spille med så mange musikere og projekter som muligt. Prøv at komme ind i situationer, hvor du spiller med folk, der er bedre end dig, og mere erfarne end dig, fordi du bliver nødt til at arbejde for at spille op til deres niveau; får du bedre i processen. Du vil også møde en masse mennesker på den måde, som altid kan føre til at møde andre mennesker og få andre muligheder. Alt dette er sagt, når du får lidt erfaring, jeg synes, det er vigtigt at være selektiv om, hvad du får involveret med og forsøge at undgå projekter og bands, der går ingen steder. Der er masser af dem blindgyde slags situationer, der kan sap en spillers tid og energi. Efter et stykke tid, bare tager nogen koncert, der kommer sammen kan resultere i at have en flok virkelig halt, deprimerende, soul-knusning shows - hvoraf ingen medføre en reel karriere for musikeren. Så en stor fejl ikke at være selektiv nok når at blive involveret med ting. Jeg forstår, at alle har brug for at betale regningerne, men for mig alligevel, jeg var aldrig villig til at spille i et bryllup band eller nogle halt cover band i en bar for at få enderne mødes. Når du tager projekter, har jeg altid forsøgt at involvere sig med ting, som jeg mente ville hjælpe mig videre både professionelt og i bedste fald, kunstnerisk samt.

LTK: Hvilke typer af musik ville du spille, hvis det var op til dig? Hvordan det sammenligne med, hvad du normalt ende med at spille?

NP: Jeg har altid været en forfatter og en spiller, og har bidraget til sangen skriveprocessen med mange af de projekter, jeg har beskæftiget mig med, så der altid er den ideelle situation. Jeg foretrækker at spille musik, jeg skriver på min egen, men jeg har altid været for doven til at starte min egen projekt fra bunden og har som regel bare trådt ind i situationer, der allerede var oppe at køre og etableret. Ulempen ved denne form for situation opgive nogle eller alle kunstnerisk kontrol, og så bliver det en ting, hvor jeg spiller, hvad jeg får at vide med noget input. Det er langt mere givende at spille musik, at jeg havde en del skriftligt i forhold til nogle af disse ting, jeg har spillet i, hvor jeg tror, ​​at materialet er slags halt, men jeg gør det for pengene. I sidste ende, så prøv jeg ikke at spille i projekter, som jeg tror simpelthen forfærdeligt. For mig ville det tage en god sum penge for at for at være værd at forlade huset for. Det skal være en mulighed for at bakke et stort navn touring handling eller noget, hvor god løn og rejser er involveret, i hvilket tilfælde jeg havde temmelig meget slør i noget, uanset den musik, fordi jeg er dybest set en lejesoldat som.

Den virkelige verden af ​​musikbranchen

Nate Perry har erfaring i skyttegravene professionel musik, der vil oplyse vejen for dig, hvis du planlægger en karriere inden for musik. LoveToKnow tak Mr. Perry for hans ekspert indsigt og brutal ærlighed om verden af ​​musikbranchen.