Billedbøger og Kæmper Læsere

Billedbøger og Kæmper Læsere

Vigtige forbindelser kan foretages mellem billedbøger og kæmper læsere og strategier, som tager disse forbindelser kan forbedre et barns læsefærdigheder.

Forståelse Kæmper Læsere

Studerende, der er klassificeret som kæmper læsere kan findes i stort set alle klassetrin. Mens mange af disse børn er diagnosticeret med indlæringsvanskeligheder, andre har formået at glide gennem revner i deres skolesystem og fortsatte med at gå videre til næste klassetrin. Men når de bliver ældre, deres vanskeligheder med læsning fortsætte med at plage andre akademiske områder. De, der kæmper for at læse er typisk en risiko for at droppe ud af skolen, når de når den lovlige alder for at gøre det. Hvad kan der gøres for at hjælpe disse kæmper læsere?

Hjælp skal lettes både i skolen og i hjemmet. Som lærer, er der talrige læsestrategier, der kan inkorporeres i alle klassetrin. Forældre kan tage flere skridt til at hjælpe deres børns læsefærdigheder forbedres.

Finde meningsfulde forbindelser mellem billedbøger og kæmper læsere er nøglen til at frigøre en ny verden fuld af en stadig stigende ordforråd og en dybere forståelse af indholdet af det skrevne ord. Adskillige metoder er tilgængelige for at tilskynde de studerende til at blive bedre læsere med brugen af ​​billedbøger.

Betydningen af ​​billedbøger og Kæmper Læsere

Hvordan kan forestille bøger hjælpe dem, der kæmper for at læse?

 • Billedbøger skabe forbindelser mellem illustrationer og mening ved hjælp af børnenes forhåndsviden om emner. Når børn genkende objekter og handlinger i illustrationer, kan de udlede, hvad handlingen i bogen kunne være, og senere sætte ord disse slutninger, som de forsøger at fortolke historien.
 • Billedbøger tilskynde visuelle færdigheder ved at tilskynde børn til at danne mentale billeder, som de læste tekst og se illustrationer.
 • Illustrationer introducere visuelle færdigheder til studerende med ringe eller ingen læsning kapaciteter. Børn, der er intimideret af skrevne ord kan sætte ord på, hvad de opfatter i illustrationerne. Da de bliver mere dygtige læsere og forfattere, kan de forsøge at sætte disse opfattelser skriftligt.
 • Artwork lærer æstetik, herunder farver, former, stemninger og følelser.
 • Bøgerne opfordre børn til at analysere illustrationer som de vedrører bogens tekst. De kan sammenligne illustrationer med indstillingen og karakterisering af bogen.
 • Billedbøger underviser læseforståelse ved at forbinde den visuelle billedsprog til de faktiske betydninger af bogen. Børn forstår betydningen af ​​teksten gennem illustrationer.
 • Bøgerne indføre kognitive kunstens væsen som den vedrører ord.

Foreslået strategier

Hvad er nogle strategier, der kan forbinde billedbøger og kæmper læsere? Følgende er et par forslag, der har arbejdet både i klasseværelset og i hjemmet for at forbedre læseforståelse og skriftlig færdigheder for elever i alle aldre.

 • Book ture -En bog walk har eleverne undersøge en bog før der rent faktisk at læse den. Dette bør være en guidet aktivitet af en forælder eller lærer. Børn ser på illustrationer af billedbogen og forsøge at gætte på indstillingen, plot, og karakterisering. Når de har taget en "walk" gennem bogen, kan læreren og børnene læse bogen sammen. Efter at have læst bogen, kan en diskussion undersøge, hvordan præcis børnenes forudfattede opfattelser af bogen faktisk er.
 • Peer illustrerer -Har studerende arbejder i par eller grupper til at skabe deres egne billedbøger, og derefter præsentere disse bøger til klassen.
 • Ordløse billedbøger -Spørg ikke-læsere eller ell studerende (engelsk niveau) til at se på en ordløs billedbog og fortælle historien, som de fortolker det. Hjælp dem med at fokusere på bestemte gloser, som de fortæller historien.
 • Udfør tilslutningerne -Har studerende drage konklusioner og stille forbindelser mellem illustrationerne og den begrænsede udgave af en billedbog. Hvor nøjagtig er illustrationerne? Hvor godt kender illustrationerne korrelerer til de skrevne ord i bogen?


Endelig, for mere praksis, adgang til Tar Heel Reader, et websted, der er resultatet af et samarbejde mellem Center for Literacy og handicap Studier og Institut for datalogi ved University of North Carolina i Chapel Hill. Denne hjemmeside tilbyder en samling af frie og nemme at læse downloades bøger på internettet. Du kan få vist bøgerne i en række forskellige formater, herunder PowerPoint og Impress, og hver bog kan tale aktiveret. Hjemmesiden er tilgængelig på andre sprog, og børnene kan skrive og illustrere deres egne billedbøger til at uploade.