Badekar omgiver

Badekar omgiver

Dækker væggene på tre sider af en alkove badekar, badekar omgiver beskytte væggen fra vandskade samtidig tilføjer dit badeværelse design. Fra flise badekar omgiver til fast overflade omgiver, der er en masse valg for husejere søger at give deres karbad område en opdatering. Lær de fordele, ulemper og installation overvejelser for hvert enkelt for at sikre, at du får den bedste løsning til dit badeværelse.

Typer af badekar omgiver

Tub surround er betegnelsen for ethvert materiale, der dækker overfladen af ​​dine vægge og beskytter dem mod fugtskader. Omgiver kan være dekorative eller utilitaristisk, og fås i mange forskellige materialer.

Tile

Badekar omgiver

Tile Badekar Surround

Næsten enhver flise kan bruges på en surround, forudsat at der træffes foranstaltninger til at beskytte porøse materialer, såsom sten, fra fugt. Tile omgiver er ideelle i badeværelser, der har flise på væggene andre steder; flisen kan fortsætte direkte ind i karbad. Dette er også en god idé for små badeværelser; ved hjælp af den samme flise på karbad surround som på gulvet uden for karbad vil gøre badeværelset se større end det faktisk er.

Pros

 • Tile er dekorative og kan installeres i en række mønstre og designs til at supplere resten af ​​dit badeværelse design.
 • Tile installeret korrekt over en cement støtteplade og en vandtæt membran giver god beskyttelse mod fugt.
 • Små dele af fliser kan fjernes og erstattes uden at beskadige hele strukturen.

Ulemper

 • Fugerne mellem fliserne kan være genstand for fugtproblemer, hvilket kan føre til revnedannelse og udskiftning over tid.
 • Tile kan knække, især hvis det er installeret forkert, hvilket kan føre til fugtindtrængning.
 • Nogle fliser, såsom dem med krakeleret finish, eller dem lavet af sten, kræver en masse vedligeholdelse i våde områder.

Installation

Tile omgiver installere ligesom enhver anden væg eller brusebad flise. Nøglen til en vellykket badekar installation ligger i præparatet:

 1. Tag væggene eller gipsvæg ned til stutterier.
 2. Hæng en vandtæt membran fra toppen af ​​knopperne. Lad det hænge lige ned til karret.
 3. Skru cement støtteplade direkte til stutterier, hver 6-inches, der forlader en 1/8-inch kløft mellem hvert ark støtteplade og omkring omkredsen af ​​hver væg.
 4. Tape sømmene med en glasfiber tape og skimme båndet med et lag thinset mørtel. Lad mørtlen tørre i 24 timer, derefter installere flise over det.

Akryl badekar omgiver

Badekar omgiver

Delta 60-Inch med 32-tommer Styla Akryl Badekar Surround

Akryl omgiver er typisk tredelt enheder lavet af en hældes akryl harpiks. De kan installeres i løbet af fliser, Greenboard, gips eller cement støtteplade. De kan også installeres lige over knopperne, hvis de er blevet dækket med en vandtæt membran. Akryl omgiver er stor for lejeboliger, lav vedligeholdelse badeværelser og ældre badeværelser, der har brug for en hurtig ansigtsløftning.

Pros

 • Akryl omgiver er forholdsvis billig og nem at installere.
 • Omgivelser behøver kun caulk i hjørnerne og langs karbad kant, hvilket betyder, at der er færre chancer for utætheder og vandskader.
 • Akryl omgiver ofte har indbygget grab barer, håndklæde barer og sæbe retter.

Ulemper

 • Akryl omgiver kommer i kun et par farver og er temmelig almindelig.
 • Akryl kan ridse og kedeligt, som kan lade det ser nusset over tid.

Installation

 1. Fjern hane trim og tud, samt bruser hoved fra den eksisterende surround
 2. Fjern eventuelle beskadigede fliser og skåret ud fugtigt eller vådt gipsvæg.
 3. Erstatte disse områder med cement støtteplade, som er designet til fugtige miljøer.
 4. Lav en skabelon af dit vand væg for at sikre, du ved, hvor ventilen, tud og brusehoved vil være på akryl væg. Tag papkasse din surround kom ind og placere den over vandet væg. Skær det ned til størrelse, så det passer væggen perfekt. Markér placeringen af ​​ventilen, brusehoved og tud og skære disse områder ud. Dobbelt tjek pasform pappet over VVS for at sikre, at det passer.
 5. Læg pap ned på toppen af ​​akryl væg og spore udskæringerne fra pap til højre ind på akryl.
 6. Klip VVS huller med en hulsav og dobbelttjekke pasformen på vandet væggen, før du installerer.
 7. Placer bagvæg surround på plads og har en hjælper kontrol for at sikre det niveau. Tegn en linje på tværs af toppen af ​​surround på væggen bag det at markere sin holdning. Gentag for de to sidevægge.
 8. Klem en perle af silikone lim på ryggen af ​​hver af hjørne paneler på surround og trykke dem på plads på væggen.
 9. Klem et limstrengen på bagvæggen af ​​surround lige under den linje, du har tegnet. Klem et lille, 1-inch vulst af klæbemiddel på væggen et par inches under den første linje. Gentag gå ned muren hvert par inches. Line up panelet med din linje og tryk det på plads. Gentag for de to sidevægge.
 10. Klem en vulst af fugemasse i hjørnerne af hver væg og langs bunden af ​​surround hvor væggene tillægger karret.
 11. Glat caulk på plads med en våd pegefinger.
 12. Installation dine VVS-installationer og caulk på plads. Lad limen og caulk at tørre i 24 timer, før du bruger bruser.

Marmor

Badekar omgiver

Marmor Surround

Marmor og andre dyrkede stenprodukter er menneskeskabte materialer, der indeholder natursten. De har ofte hvirvler af farve eller andre mønstre, såvel som en højglans gelcoat finish. De arbejder godt i badeværelser, der har en marmor forfængelighed top, der passer til og kan skæres og formet til enhver badekar surround størrelse.

Pros

 • Marmor er forholdsvis billig.
 • Marmor paneler kan monteres på gipsvæg, Greenboard eller bagplade.
 • Masser af forskellige farver er tilgængelige til at passe ind med dit badeværelse indretning.
 • Surround lavet af marmor er forholdsvis lav vedligeholdelse.

Ulemper

 • Marmor kan ridse, kedelig eller slå let, hvilket betyder hyppige reparationer
 • Fordi kits er sjældent til rådighed, vil ark nødt til montering på din surround, hvilket gør installationen hårdere end andre muligheder.

Installation

 1. Prime eller male væggene omkring karbad hvid. Enhver anden farve vil vise gennem marmor og påvirke udseendet af det færdige anlæg.
 2. Test pasform bagvæggen panel. Hvis det er nødvendigt, skæres panelet til at passe på en rundsav, skæring med bagsiden af ​​panelet for at undgå skår fronten. Hvis panelet er lidt ude af lod, bruge et bælte sander at fjerne overskydende fra fra et afsnit til at passe.
 3. Gentag på de to andre paneler.
 4. Placer et stort stykke pap på vandet eller VVS væg af bruser og trimme den til at passe til størrelsen og formen af ​​væggen.
 5. Markér placeringen af ​​karbad tud, bruser ventil og bruser hoved på karton og skæres huller i pap til VVS til at passe.
 6. Læg pap ned på toppen af ​​bagsiden af ​​marmor panel til denne væg. Trace hullerne på marmor og skær dem ud med en hulsav, igen skære fra bagsiden af ​​panelet.
 7. Hold bagpanelet mod bagvæggen af ​​surround og har en assistent holde den på plads, mens du niveau det. Tegn en linje på tværs af toppen af ​​panelet på væggen for at angive sin holdning. Gentag på de to andre paneler.
 8. Klem et hvidt, silicone klæbemiddel på bagvæggen ved hjælp af et serpentinmønster, som dækker væggen inden tre inches fra alle sider.
 9. Line up panelet og tryk det på plads. Gentag for de to andre paneler.
 10. Klem en tynd stribe caulk i hjørnerne af panelerne og omkring bunden omkredsen af ​​surround og glat caulk på plads med en våd pegefinger.
 11. Installer bruserør på vandet væggen og caulk på plads.
 12. Lad lim til tørre i 24 timer, før du bruger karbad eller brusebad.

Andre badekar surround Materials

Badekar omgiver

Fiberglass Unit

Ud over de materialer, der anvendes regelmæssigt, er der et par andre typer badekar omgiver at vænne sjældnere.

Glasfiber

Glasfiber badekar omgiver er typisk ét stykke enheder, der kommer med karbad vedlagt. De er typisk installeret i kun nybyggeri, på grund af logistikken i at få kar og brus surround ind i badeværelset. Fordi der ikke er nogen sømme i en glasfiber enhed, de har færre muligheder for lækage og ofte vare længere end andre omgiver.

Solid Surface

Badekar omgiver

Swanstone Badekar Surround

Faste overfladeaktive materialer kan også bruges til at skabe et badekar surround. Fast overflade er en type harpiks, såsom akryl, der er smeltet sammen i sømmene, så der er ikke behov for caulk. Denne type surround skal template og installeres af en fabrikant. Fordi forskellige stykker kan fusioneres sammen omgiver fast overflade ofte består af flere farver, mønstre eller mønstre, som giver dem en designer look. Denne type surround er meget lav vedligeholdelse, men kan være meget dyrt.

Swanstone

Bygge bro mellem fliser, fast overflade og akryl badekar omgiver er Swanstone. Swanstone er en fast overflade produkt, der kommer i readymade paneler som en akryl surround. Panelerne har ofte et præget flise mønster på dem, hvilket giver dem udseendet og fornemmelsen af ​​en flise surround uden vedligeholdelse.

Beskyt dine vægge

Tub omgiver gøre mere end afslutte udseendet af dit badeværelse. De beskytter dit badeværelse vægge fra vandskade, mug og skimmel. Invester i en ny karbad surround og få mest ud af dit badeværelse.