Arkitektur Design for Autisme

Arkitektur Design for Autisme
Kan arkitektur være et indgreb?

Arkitektur design for autisme søger at udvikle miljøer, der tilgodeser behovene hos autister. På trods af forekomsten af ​​autisme, er der i øjeblikket ingen standarder for en arkitektonisk udformning specifikt behov autister.

Hvad er Arkitektur Design for Autisme?

Når folk tænker på behandlinger for autistiske lidelser, kan de forestille adfærdsmæssige interventioner, biomedicinske behandlinger, og spille behandlingsformer. Sjældent gør de mener om at bygge strukturer, der tilgodeser de behov, folk på spektret. Arkitektur design for autisme henvender sensoriske behov, som det udvikler et miljø, der er følsom over for symptomerne på gennemgribende udviklingsforstyrrelser.

Udvikling standard retningslinjer for at skabe autistiske-miljøer i høj grad er afhængige af forskning. Den dynamiske mellem en autistisk persons adfærd og de fysiske omgivelser er en primær bekymring. Arkitektoniske retningslinjer og regler er specifikke for gennemgribende udviklingsforstyrrelser omfatter:

 • Akustik: En person med autisme kan være langt mere følsomme over for resonans lyde, typiske folk ikke mærke til.
 • Visuel karakter: Visuelt forvirrende arkitektur design kan være meget distraherende, da folk på spektret tendens til at være visuelt orienteret.
 • Rumlig kvalitet: En stram plads kan føle kvælende, mens et rum, der er for åben kan bringe på en frit faldende følelse.
 • Texture: Sensoriske følsomheder til tekstur er almindelige i autistiske lidelser.
 • Farve: Farver kan have en effekt på nogen, men folk på spektret kan være langt mere følsomme over for de psykiske og fysiske virkninger af farve.

Opbygning af Framework

Arkitektur design relateret til gennemgribende udviklingsforstyrrelser begynder på et fundament af forskning. En grundlæggende ramme for at skabe et miljø for mennesker med gennemgribende udviklingsforstyrrelser kan optage følgende egenskaber:

 • Rumlig sekventering: En organiseret miljø, der giver mening rumligt kan være enkel at konstruere. Oprettelse stationer eller afskaerme områder efter aktiviteter er en fælles tilgang i en autisme support klasseværelse.
 • Akustik: Områder, der har færre auditive forstyrrelser kan bidrage til at forbedre opmærksomhed mens mindske verbale stims eller udbrud.
 • Undslippe område: Et sted at have stille tid kan hjælpe en person på spektret nedtrappe, og det kan hjælpe ro og organisere adfærd.
 • Rod rum: For meget visuel stimulation kan være meget distraherende, om personen er på spektret eller ej. Rene linjer og sparsomme dekorationer kan hjælpe en person med autisme ophold på opgaven.
 • En-vejs flow: Rummet design i åbne klasseværelser er gode eksempler på forvirrende rum. En MP værelse med åbent design kan være meget problematisk. For at løse dette problem, kan arkitekter vælge at skabe områder, der fremmer et organiseret, ensrettet flow.

Design Intervention

Du kan downloade en kopi af en arkitektur Design for Autisme: Begreber for Designforskning Intervention for autistiske Bruger på ArchNet Digital Library. Publikationen indeholder oplysninger om undersøgelser af autisme og fysiske miljøer, og det giver ideer til at skabe design med de behov, mennesker med autisme i tankerne, ifølge undersøgelsens resultater:

 1. Den "sensoriske design matrix" matcher autistiske sensoriske problemer med arkitektoniske elementer. Den sensoriske design matrix inspirerer retningslinjer for design.
 2. En præsentation af de retningslinjer, at designet matrix foreslår hjælper med at bringe begreberne til livet.
 3. Specifikke retningslinjer design danne grundlag for mere udvikling for autistiske design.

Fysisk miljø og autisme

Det fysiske miljø kan have en stor indvirkning på en persons evne til at holde fokus, og det kan påvirke adfærd. Ligesom en typisk person kan føle sig overvældet i et overfyldt rum med højt musik og blinkende lys, kan en person på spektret føler lige så overvældet i skoler, samfund, og selv i hans eller hendes hjem.

Arkitektur design følsom over for autisme spektrum skal være overalt, men det er simpelthen ikke realistisk. Ved hjælp af retningslinjer for pædagogiske og terapeutiske rum, kan imidlertid være til stor gavn. For eksempel kan et lydisoleret taleterapi værelse hjælpe en elev på spektret fokus på at lytte og artikulation.

Børn med autisme er berømt for at have raserianfald på offentlige steder, hvilket ofte fører til almindelige misforståelser af autistiske lidelser. Desværre løse adfærdsmæssige problem kræver desensibilisering barnet, hvilket kan tage tid, og det kan tage gentagne besøg på den plads, der udløser raserianfald. Mens du opretter rum, der er følsomme over for de særlige behov hos denne population kan være en stor fordel, er det også klogt at akklimatisere et barn på frekvenser til nye, og til tider ubehagelige omgivelser så godt.