Antique Tea Caddy Spoon

Antique Tea Caddy Spoon


Den antikke tedåse ske, når en af ​​de mest fashionable elementer i en hjem fra det 18. århundrede, er nu et populært samlerobjekt blandt antikke elskere. Disse korte, squat skeer plejede at være en vigtig og nyttig accoutrement for velhavende damer og herrer, der praktiserede en daglig te ritual i deres husstand.

Tedåse skeer blev brugt til en enkel og enkelt formål, at dispensere løse teblade fra en tedåse. Den tedåse var en særlig beholder, der holdt den dyrebare husstand te. Damen i huset ofte holdt en proprietær nøgle til beholderen for at sikre, at ansatte og andre, ikke havde adgang til de værdifulde blade. Den caddie skeen blev derefter anvendt til at dispensere te i en skål eller infusion pot.

Hvad er en antik Tea Caddy Spoon?

Traditionelle antikke tedåse skeer ofte gammeldags som en flad skal, perfekt proportioneret at øse ud teblade fra caddie. Andre skeer blev foretaget i en vifte af former og størrelser i det 18. århundrede. Ved slutningen af ​​det 19. århundrede te var blevet en relativt billig husstand råvare, og tedåse skeer blev udformet i massevis fra mindre pebret metaller. Men sølvsmede hele Europa og på østkysten i USA fortsatte med at hånd-håndværk udsøgte eksemplarer - en kunstart, der fortsætter i dag.

Nogle af de mest indviklede tedåse skeer blev foretaget af sølvsmede i Birmingham, England og blev indgraveret at markere særlige lejligheder. Skaller, kannelerede skaller og blade var populære figurer. Perforeret caddie skeen tjente som et apparat til at plukke ud en vildfaren te-blade flyder i te kop.

Hvad er en Tea Caddy?

I sin mest basale form, en tedåse er enhver beholder til te. Ægte antikke te caddies er fantastiske elementer, der blev eftertragtet af de rige i slutningen af ​​det 18. til slutningen-19.

Som te blev en stadig mere populær drik, begyndte overklassen at samle en bred vifte af specialkemikalier redskaber og tilbehør til at ledsage deres te-ceremonier. De tidlige eksempler på te caddies var kinesisk porcelæn, men til sidst begyndte de at udforme mere indviklede caddies fra forskellige materialer, herunder:

  • Træ
  • Skildpaddeskal
  • Messing
  • Kobber
  • Sølv
  • Pewter

Den tedåse udviklet sig til en utrolig omfattende kasse med låg og lås. Det havde op til tre divisioner med centrum forbeholdes sukker, en anden hot råvare i løbet af denne æra.

Ressourcer

I dag kan du finde antikke tedåse skeer på en række priser. En af de mest værdifulde skeer solgt på auktion for mere end 2.000 britiske pounds. Den blev designet af det 20. århundrede håndværker Omar Ramsden i 1931 ved hjælp af jugendstil og blev dekoreret med halvædelsten.

Heldigvis da de fleste af os ikke har flere tusinde kroner at spendere på en simpel tedåse ske, er der andre muligheder. Mange vidunderlige versioner kan købes for så lidt som 50 $.

Her er et par gode ressourcer til at finde nogle virkelig smukke stykker til din samling:

  • RubyLane.com - Ruby Lane er et konglomerat af mere end 2.000 uafhængigt ejede online antikvitetshandlere. Nogle af disse tilbyder en vifte af fantastiske tedåse skeer, der spænder fra en sjælden skildpaddeskjold ske til en 1750 sterling sølv caddie ske.
  • GoAntiques.com - GoAntiques er et virtuelt lager af antikviteter med mere end 1.300 forhandlere fra 31 lande. Hjemmesiden byder på shopping og levende auktioner. Bare skriv "tedåse spoon" i søgefeltet og begynde shopping.
  • AntiqueSilverSpoons.co.uk - Baseret i England, antik sølv skeer er en sølvsmed firma, der har specialiseret sig i køb og salg af antik sølv. De er ikke blot sælger sølv skeer, men også give omfattende oplysninger om de forskellige sorter af skeer, bestik mønstre og hvorfor skeen indsamling er så populært.

.