9 Natrium stedfortrædereDer er mange grunde til at begrænse natrium i din kost og mange måder at gøre det og stadig spise velsmagende mad. Overskydende natrium er ikke godt for hjertet og blodtrykket. Det kan også føre til vandbinding og kan sinke vægttab for en række forskellige årsager. Ikke alle kilder til natrium er lige med hensyn til sundhed, så et skridt, du kan tage, er at skifte dit natrium kilde. Der er også mange måder at tilføje smag og variation til dine fødevarer, uden at bruge salt af nogen art.

1. Sea Salt

Kursus og uraffineret økologisk havsalt faktisk har sundhedsmæssige fordele og kan være en moderat del af en lav-natrium diæt. Den sundeste havsalt er faktisk rå og uforarbejdede og dermed stadig indeholder mange værdifulde mineraler, der går tabt i behandlingen af ​​almindelig hvid salt. Denne form for salt kan faktisk hjælpe hjertet og blodtryk samt andre systemer i kroppen. Det ser måske mærkeligt, men det opløses meget nemt og smager fantastisk. Det kan se pink eller rødlig.

2. Lemon

Citronsaft eller revet citronskal tilføjer citronskal og smag til næsten alle fødevarer. Det er fint at spise på enhver kost, da det er lav i kalorier og kan hjælpe med væskeophobning. Sørg for at købe økologisk, hvis du bruger huden.

3. Pepper

Uraffineret sort peber kan krydre enhver skålen. Det er særlig stor, når det kombineres med citronskal. Du kan også købe citron peber på de fleste dagligvarebutikker. Bare sørg for, at der ikke er indsat natrium eller kemikalier.

4. tørret tang

Økologisk tang flager kan tilføje en salt smag til fødevarer. Tang er imidlertid meget sundt for kroppen og anbefales på de fleste kost planer.

5. Hvidløg

Hvidløg er en af ​​de mest sunde fødevarer, som naturen har at tilbyde. Du kan købe den allerede hakket, hugge det op selv, eller blande det i en foodprocessor til at tilføje gejst til en sovs eller suppe. Dette er en anden mad, der kombinerer rigtig godt med citron.

6. Onion

Løg give mad, som bide, at du får fra salt. Tørrede løg flager er en fantastisk mulighed, hvis der er ikke tilsat salt eller MSG tilføjet.

7. sojasovs stedfortrædere

Der er flere måder at få det salt sojasovs smag uden soja og uden natrium. Økologisk veggie bouillon eller kylling bouillon blandet med peber, melasse, æble cider eddike, og sesamfrøolie fungerer ganske godt. Hvis du laver din egen bouillon, du ved, det er lavt natriumindhold. Der er også flydende aminosyrer produkter i helsekost butikker fremstillet af soja og vegetabilsk protein. Mens de har nogle natrium, er det en meget lavere beløb end i sojasovs, og der er sundhedsmæssige fordele til at starte.

8. Rosemary

Denne urt har en stærk smag og er meget billig. Hak tørret rosmarin eller bruge en morter og støder til en stor smag især med spaghetti, supper, kylling, og mange andre retter.

9. Basil

Basil er en anden stærk prøvesmagning urt, der går med næsten alt. Tørrede basilikum flager er store med de sædvanlige forholdsregler. Du kan også købe økologisk sød basilikum og tilføje nogle pinjekerner til en stor fedtfattig og ingen natrium pesto.

Relaterede artikler